PK-37:lle arvokas vierasvoitto oululaisista

_MG_4583

Kauden ensimmäinen vierasvoitto on hieno tapa huipentaa tärkeä heinäkuu. PK nappasi elintärkeät pinnat putoamistaistelussa OLS:ia vastaan. PK nousi 1-2 -vierasvoitolla sarjajumbon paikalta kahdeksanneksi ja jätti taakseen sekä OLS:n että JBK:n.

PK osoitti ottelussa vahvaa henkistä kanttia nousemalla tappioasemasta voittoon Anssi Lipposen ja Jyri Leinosen maaleilla. Päävalmentaja Mika Pesosen mukaan joukkueen taisteluasenne ja aktiivisuus käänsivät pelin.

– Todella tärkeä voitto, mutta kolme pistettä eivät tulleet helpolla. Ottelu oli hyvin tasainen. OLS oli selkeästi parempi avausjaksolla ja olimme liian passiivisia. Toisella jaksolla jätkien kova taisteluhalu ja aktiivisempi pelaaminen ratkaisivat. Pääsimme paremmin pallonriistoihin ja hyökkäyksiin, Pesonen summasi.

PK:n molemmissa maaleissa oli osasyyllisenä OLS:n maalivahti Johannes Wentin, joka antoi kohtalokkaat harhasyötöt.

– Ne olivat kieltämättä hieman lahjamaaleja. Se oli myös seuraus aktiivisuudestamme, sillä otimme heidän peliään ylempää kiinni.

Henkilökohtaisella tasolla Pesonen nosti joukkueen parhaaksi Jyri Leinosen, jonka jatkosuunnitelmat ratkeavat pian. Myös kauden avausmaalinsa tehnyt Lipponen sai kehuja.

– Lipponen pelasi varmaan ehjimmän pelinsä tällä kaudella. Hänen pallollinen pelaaminen oli sellaista, mitä olen odottanutkin. Hän pystyy pitämään hyvin palloa ja naruttamaan vastustajia.

PK kohtasi heinäkuussa neljä päävastustajaansa, jolta se pystyi keräämään neljä pistettä. Pisteet tulivat tärkeistä kamppailuista muista putoajakandidaatteja vastaan.

– Pisteisiin voi olla ihan tyytyväinen. JBK:ta vastaan meidän olisi pitänyt ottaa kolme pistettä niistä maalipaikoista. Voitto tuli tärkeään paikkaan, mutta tarvitsemme lisää pisteitä, Pesonen totesi.

PK kohtaa ensi sunnuntaina sarjakolmosen FC YPA:n vieraissa. Tuosta kamppailusta ovat sivussa ainakinJani Vidgren ja Lipponen, joiden korttitili täyttyi.

Teksti julkaistu Iisalmen Sanomissa 28.7.2014

Ottelun tilastot

OLS – PK-37 1-2 (1-1) Kakkonen pohjoislohko 16. kierros

Maalit

1-0 Vesa Verronen 7 rp

1-1 Anssi Lipponen 44

1-2 Jyri Leinonen 71 (Janne Rissanen)

PK avaus: Ville Kosonen, Jarkko Venäläinen, Miika Ekmark, Juho Ruotsalainen, Juuso Heinonen, Jani Vidgren, Janne Rissanen, Anssi Lipponen, Olli Huttunen, Jyri Leinonen, Teemu Leskinen

Vaihdot

Heinonen <> Atte Huttunen 46

Rissanen <> Samu Vidgren 81

J. Vidgren 89 <> Matias Mähönen

 

Varoitukset

Heinonen 5.min

Kosonen 6

J. Vidgren 21

Lipponen 40

A. Huttunen 60

S. Vidgren 90

 

Yleisöä: 168

Ottelun tuomari: Atte Jussila

 

 

Mainokset

Posted on heinäkuu 28, 2014, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: