GBK oli taas kerran tyly vastus PK:lle

_MG_7992

PK:lla oli etsikkoaika siirtyä ottelussa johtoon avauspuoliajalla. Ilmari Niskanen veti parhaasta paikasta yli.

GBK on ollut Iisalmen Pallo-Kerholle tällä kaudella ylitsepääsemättömän vaikea vastus Kakkosessa. GBK voitti kaikki kolme keskinäistä kohtaamista maalierolla 13–1.

Viimeisessä keskinäisessä PK pystyi haastamaan kokkolalaiset pelillisesti parhaiten, mutta hävisi silti 0–3 (0–1) -lukemin.

Merkittävin ero kolmannessa kohtaamisessa tuli viimeistelyssä. GBK käytti omat paikkansa tehokkaasti hyväksi loistavan viimeistelijän Tom Melartin johdolla. PK hukkasi vahvan etsikkoaikansa avausjaksolla.

Iisalmelaiset tulivat otteluun aktiivisella otteella ja pääsivät hyvin pallonriistoihin ylhäältä. Myös maalipaikkoja riitti. Paras niistä siunaantui Ilmari Niskaselle, joka veti muutamasta metristä maalin yli.

– Hyvänä päivänä olisimme ottelun voittaneet. Meidän heikko viimeistely oli se, joka ratkaisi, PK:n päävalmentaja Mika Pesonen summasi.

GBK siirtyi ottelussa 1–0 -johtoon 39. minuutilla, kun Tobias Wentin laukoi tarkasti takakulmaan hyvän laitarakentelun jälkeen. Avausjakson loppu oli todella rikkonainen ja tunteet kävivät kuumana. Ensin punaista katseli GBK:n Luciano Delbono ja vain hetkeä myöhemmin Jyri Leinonen.

– Se ei ollut mielestäni tarkoituksenmukainen punainen kortti. Se oli toki virhe, Leinonen tuli hieman höntyillen tilanteeseen, Pesonen totesi.

Pesonen kuvasi GBK:ta ennen ottelua lohkon yhdeksi pelaavimmista joukkueista. Nyt kokkolalaiset luottivat vahvaan puolustuspeliin ja nopeisiin hyökkäyksiin. Pallonhallinta ja pelin kauneusarvot eivät olleet vieraille se tärkein asia.

Avausjaksolla peli oli enemmän vauhdikasta päästä päähän meininkiä. Toisella jaksolla PK pystyi hyvin hallitsemaan palloa ja rakentamaan pitempiä hyökkäyksiä toisella jaksolla, mutta keskitysten ja viimeisten syöttöjen laatu jäi heikoksi.

GBK:n fyysinen alakerta oli vahva pääpalloissa ja kaksinkamppailuissa.

Pesonen kuvasi tappiota rehellisesti armottomaksi pettymykseksi. PK jatkaa pohjoislohkossa toisen putoajan paikalla kun jäljellä on vielä viisi ottelua.

– Elossa ollaan vielä putoamistaistelun suhteen, vaikka tämä mahdollisuus olisi pitänyt käyttää. Tulemme taistelemaan loppuun asti, Pesonen painotti.

PK lähtee haastavista lähtökohdista seuraavaan otteluun KPV:n vieraaksi.

Ottelusta on sivussa pelikieltoa kärsivät Jyri Leinonen, Atte Huttunen ja Juho Ruotsalainen. Toisella jaksolla tuli lisää epäonnea kun Pesosen arvion mukaanTuomas Halosen solisluu meni sijoiltaan.

Teksti julkaistu Iisalmen Sanomissa 1.9.2014

PK-37 – GBK 0-3 (0-1) Kakkonen pohjoislohko 22.kierros

Maalit:

0-1 Tobias Wentin 39

0-2 Tom Melarti 78

0-3 Melarti 85

 

PK:n avaus: Ville Kosonen, Antti Lappalainen, Miika Ekmark, Juho Ruotsalainen, Olli Huttunen, Jani Vidgren, Janne Rissanen, Ilmari Niskanen, Jyri Leinonen, Anssi Lipponen, Teemu Leskinen

Vaihdot

Lappalainen <> Tuomas Halonen 46

Halonen <> Niklas Aminoff 75

Varoitukset

Ruotsalainen 41 (keltainen kortti)

Lappalainen 42 (keltainen)

Leinonen 45 (suora punainen)

 

Yleisöä: 227

Ottelun tuomari: Ville Käldström

Mainokset

Posted on syyskuu 1, 2014, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: