”Tilannenopeudessa ja kovuudessa oli iso ero junioripeleihin”

_MG_1799

Jarkko Venäläinen kotiutui hyvin aiemmin vieraalle laitapuolustajan tontille.

18-vuotias Jarkko Venäläinen vakiinnutti paikkansa PK:n avauksessa ensimmäisellä Kakkosen kaudellaan. Ensimmäinen kausi miesten peleissä antoi tärkeitä opetuksia. 

– Tilannenopeudessa on iso ero juniori ja miesten pelien välillä. Tilanteisiin pitää mennä kovaa, eikä kentällä tunneta sääliä, Venäläinen tiivistää.

Venäläinen nostaa taitotason ja kokemuksen ratkaisevaksi eroksi verrattuna lohkon muihin joukkueisiin. Vastassa oli joukkueita, joilla oli parempi rutiinitaso Kakkoseen. PK:lla oli kokoonpanossa useampi pelaaja, jolle kausi Kakkosessa oli ensimmäinen.

– Minkä hävisimme taitopuolella korjasimme asenteella. Varmasti jokainen pelaaja antoi kaikkensa. Joukkueen tavoite oli säilyttää sarjapaikka, joten siihen nähden kausi oli pettymys. Joukkueen peli kuitenkin kehittyi kauden aikana.

Kehittymisellä Venäläinen tarkoittaa tiiviimpää pelaamista, hitsautumista joukkueena yhteen.

Henkilökohtaisella tasolla Venäläinen on tyytyväinen kauteen kokonaisuutena.

– Tavoitteena oli vakiinnuttaa paikka avauksessa ja siinä onnistuin. Se oli tietysti helpompaa nyt kun joukkueessa on enemmän nuoria pelaajia. Kauden loppu oli hieman huonompi loukkaantumisen (nilkkavamman) takia.

Juniorina hyökkääjänä pelannut Venäläinen pelasi harjoituskaudella laitalinkkinä. Eniten pelejä kaudella tuli vieraalla laitapuolustajan tontilla.

– En osannut odottaa, että pelaisin puolustajana. Se oli täysin uusi kokemus. Eniten totuttelua vaatii, että alakerrassa pitää olla pallon kanssa huolellisempi ja antaa varmoja syöttöjä. Ylempänä hyökkäävissä rooleissa oli tottunut antamaan syöttöjä enemmän riskillä.

Venäläinen ei sulje pois jatkamista puolustajana myös tulevaisuudessa.

– Tykkäsin pelata puolustajana. Pelaan siellä, missä valmentaja näkee, että minusta on eniten hyötyä. Nykyjalkapallossa laitapakki voi nousta tilanteen salliessa ja osallistua aktiivisesti hyökkäyspeliin.

Nopea laitapelaaja nähdään myös ensi kaudella Pallo-Kerhon paidassa.

– Pelaan ensi kaudella PK:ssa. Ensi kesänä tai tammikuussa lähden armeijaan. Sen jälkeen on mietittävä, minne lähden opiskelemaan, Venäläinen kertoo tulevaisuudestaan.

_MG_6834

Viime kaudella Venäläinen pelasi B-junioreiden SM-sarjaa ja pääsi tekemään heti Kakkosen debyytissään maaliin. 1996-ikäluokkaan kuuluva Venäläinen on tyytyväinen juniorivalmennukseensa.

– Meillä oli hyvä joukkue, jossa oli hyvä paikka kehittyä. Samasta ikäluokasta Saku Savolainen pelaa nyt KuPSissa. Jarmo Rönkkö oli joukkueelle hyvä valmentaja.

Venäläinen näkee kilpailullisuuden satsaamisen kaksipiippuisena juttuna.

– Jos junnupuolta haluttaisiin kehittää, toivoisin lisää kilpailullisuutta.  Pitää muistaa,  että PK on sinettiseura, joten junnuilla on monia erilaisia tavoitteita jalkapallon suhteen.

Venäläinen myöntää, että putoaminen Kolmoseen tuntuu nyt pettymykseltä.

– Kolmonen on kuitenkin tasoltaan ihan ok sarja. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet nousta takaisin, jos sama pelaajarunko säilyy. Toivottavasti kokeneet pelaajat jatkavat.

Mainokset

Posted on lokakuu 7, 2014, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: