Vornasen pesti PK-37:ssa käynnistyi soittokierroksella

Iisalmen Pallo-Kerho 37:n tuoreella päävalmentajalla Lasse Vornasella riittää työnsarkaa. Eilen nimitetyn päävalmentajan ensimmäinen ja tärkein tavoite on saada joukkue kasaan marraskuun aikana. Siihen hän lähtee nollasta, sillä PK:lla ei ole tällä hetkellä voimassa olevia sopimuksia.

Vornanen aloitti eilen soittokierroksen, jossa hän käy läpi kaikki viime kauden PK:n pelaajat. Lisäksi hän kyselee myös paluumuuttajien eli PK:ssa urallaan pelanneiden kiinnostusta.

– Toive on, että saamme viime kauden rungon jatkamaan. Silloin meillä on loistavat mahdollisuudet pärjätä, Vornanen korostaa.

Nuorten pelaajien osasto on jatkamassa, kokeneiden pelaajien rungon jatko on huomattavasti tarkemmassa mietinnässä. Kokeneille pelaajille on annettu oikeutetusti pohtia päätöstään rauhassa. Lopulliset ratkaisut saattavat venyä.

– Viime kausi oli kokeneille pelaajille raskas. Moni oli laittamassa nappulakengät naulaan. Mieli voi kuitenkin vaihtua. Toivon, että he jatkavat.

Kokeneista pelaajista Ville Kosonen joutuu polvileikkaukseen, sillä joukkueen ykkösmaalivahdin takaristiside on poikki.

Jatkuvuus turvatta paremmin

Viime kauden linjauksen mukaisesti PK ei satsaa ostopelaajiin. Siksipä oman juniorituotannon laadun ja jatkuvuuden merkitys korostuu.

– Jatkuvuus on tärkeää. Viime kaudella edustusjoukkueen ikäjakauma oli huolestuttava. Oli kokeneita pelaajia ja sitten B-junioreista nostettuja pelaajia. Siitä välistä puuttui monta ikäluokkaa. Tavoite on, että tulevaisuudessa ei tule samanlaista tyhjiötä. Muutama pelaaja pitää saada jokaisesta ikäluokasta edustusjoukkueen käyttöön.

Vornasen mielestä seuraava suuri haaste liittyy treenaamiseen. Hän haluaa alle ehjän ja laadukkaan harjoituskauden.

– Olisi hyvä, että harjoituksissa on tarpeeksi pelaajia, että niistä saadaan tarpeeksi laadukkaita. Toivon, että suurin osa pelaajista, jotka kesällä pelaavat pääsevät treeneihin säännöllisesti. Se ei ole yksinkertaista, sillä on opiskeluita ja töitä.

PK aloittaa treenit Vornasen mukaan marras-joulukuun vaihteessa. Pelillisellä puolella tärkeänä tavoitteena on kehittää hyökkäyspeliä.

– Puolustuspeli ei ole ollut PK:ssa ongelma. Puolustuksesta löytyy useita hyviä ja Kakkosen tasolle rutinoituneita pelaajia. Hyökkäyspelissä riittää kehitettävää. Haluan, että pystymme hallitsemaan pelejä paremmin kuin viime vuosina. Turha hätäily ja paniikki kun saadaan pois. Kolmonen on hyvä taso kehittää hyökkäyspeliä. Olemme sitten valmiimpia parempaan hyökkäyspeliin, jos nousemme ylemmäs.

Nyt Vornasen ajatuksena on, että PK lisää pallonhallintaa, mutta on myös valmis iskemään nopeasti paikan tullen. Pelityyli rakentuu tarkemmin materiaalin mukaan.

”Pelaajana elin vahvasti tunteella”

Ikitaistelijana tunnettu Vornanen kohosi pelaajaurallaan seuraikonin asemaan. Viimeiset neljä vuotta hän valmensi PK:n reservijoukkuetta Nelosessa. Pelaajauransa viimeisen kauden hän oli myös edustusjoukkueen apuvalmentajana. Siirtyminen pelaajasta valmentajaksi on vaatinut luonnollisen prosessin.

– Pelaajana elin aika vahvasti tunteella mukana. Valmentajana olen rauhoittunut. Pelaajana katsoo peliä itsensä kautta, valmentajana pitää keskittyä ajattelemaan ja hahmottaa iso kuva koko joukkueesta, Vornanen tiivistää.

35-vuotias Vornanen kertoo ammentavansa paljon mittavasta pelaajaurastaan myös valmennukseen.

– Haluan, että jokaiseen asiaan keskitytään sataprosenttisesti. Puolivaloilla ei pärjää. Joukkueessa tulee olemaan paljon nuoria pelaajia, joten neuvojan linja korostuu. Pystyn kertomaan ja neuvomaan oman urani perusteella,  esimerkiksi, miten tilanteen voi ratkaista hyvin.

PK pelaa tulevalla kaudella Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen lohkossa. Tämän hetken tiedoilla lohko pelataan 12 joukkueella. Vornanen uskoo, että lohkossa ovat vahvoilla Kuopion ja Jyväskylän joukkueet.

Itä- ja Keski-Suomen lohko Kolmosessa (alustava)

BET
JPS
Villiketut
KuFu
Jämsänkosken Ilves
Blackbird
Warkaus JK
JoPS
Riverball
Kings
SiPS
PK-37

Mainokset

Posted on lokakuu 30, 2014, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: