Vornanen: ”Toivon, että saisimme muutaman nimen papereihin lisää”

Kolmosen kauteen valmistautuva Iisalmen Pallo-Kerho 37 lähtee haastavasta tilanteesta kauden ensimmäisen harjoituspeliin.

– Tilanne on vaikea, mutta jonkunlainen kokoonpano varmasti saadaan jalkeille. Ville Kosonen (polvivamma) ja Juho Ruotsalainen (töissä) ovat varmuudella sivussa. Lisäksi puolen kymmentä pelaajaa on ollut flunssassa, PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen kertoo.

PK:lla on kasassa Vornasen mukaan 14 pelaajasopimusta. Lisäksi mukana ringissä on reservijoukkueen pelaajia, jotka saavat näytönpaikan. Vornanen sanoo, että poissaolojen myötä pelaajia nähdään oudommilla pelipaikoilla harjoituspelikauden avauksessa Warkaus JK:ta vastaan lauantaina.

– Toivon, että saisimme muutaman nimen papereihin lisää, vaikka meillä on jo nyt hyviä pelaajia joukkueessa. Jokainen valmentaja toivoo, että treeneissä olisi enemmän pelaajia paikalla. Parhaimmillaan treeneissä on ollut parisenkymmentä pelaajaa, parina viime viikkona vähemmän. Se ei ole joukkueen ja valmentajan kannalta hyvä asia. Sen tilanteen kanssa tulee kuitenkin elää ja tehdä asiat mahdollisimman hyvin kuin tilanteessa voi.

PK:lla on menossa peruskuntokausi, jolla luodaan hyvät pohjat kovempaan ja vauhdikkaampaan treenaamiseen. Vornasen mukaan joukkueen kunto ei tule olemaan mikään ongelma.

Ensimmäisissä harjoituspeleissä korostuvat perusasiat, joita on painotettu treeneissäkin. Vornanen luettelee kolmeksi tärkeäksi pointiksi: liikkumisen, syöttöpelin ja äänen käytön.

– Pienessä hallissa on hyvä seurata pelaajien oikeaa liikkumista. Sitä, että pelaaja on koko ajan pelin sisällä. Pystyn seuraamaan peliä läheltä kenttää, joten virheitä pystyy havaitsemaan selkeästi. Meillä on edelleen kehitettävää siinä, että ääntä pitää käyttää enemmän kentällä, Vornanen korostaa.

Yksityiskohtien kuten hyökkäyspelin tarkemmat painopisteet hiotaan vasta myöhemmin.

– Lopulliset pelipaikat ja pelijärjestelmä ratkeaa lopullisen rungon mukaan. Ainut varma asia tässä vaiheessa on, että tulemme pelaamaan neljän puolustuslinjalla. Olen suosinut 4-3-3 –järjestelmää, viime vuodet PK:n reserveitä valmentanut Vornanen kertoo.

Puolustus vahva, hyökkäyspää vielä ohut

Kokoonpanon osalta puolustuspään tilanne on vahva. Erityisesti joukkueen keskiakseli on Kolmosen tasolle kovaa rautaa kun puolustuksen luottopelaajat Juho Ruotsalaisen ja Jani Vidgrenin johdolla jatkavat. Hyökkäyspäässä tilanne on ainakin vielä päinvastainen.

– Hyökkäyspäähän on vielä vähän tarjontaa. Sinne toivon ehdottomasti lisää pelaajia.

Hyökkäyspään ohut tilanne korostuu kun PK:n viime kauden paras maalintekijä Teemu Leskinen on vielä vaihto-opiskelussa. Viime vuosien hyökkäyspelin kulmakivistä Tuomas Halonen ja Anssi Lipponen ovat olleet treeneissä mukana, mutta miettivät vielä jatkosuunnitelmiaan.

Sopimusten syntyminen venyy Vornasen mielestä loogisesta syystä.

– Työt ja opiskelut ovat pelaajilla etusijalla. Nykypäivänä ei mene niin, että joku tulisi Iisalmeen vain pelaamaan kolmosdivaria.

Uutena mielenkiintoisena nimenä joukkueeseen siirtyi PK:n kasvatti Jimmy Nissinen, joka pelasi viime kaudella KuPSin A-junioreissa. Nissinen aloitti tammikuussa armeijan Kajaanissa.

– Nissinen on nopea ja vahva hyökkäyspään pelaaja. Hän kysyi itse mahdollisuutta tulla treenaamaan. Nissinen ei ole minulle henkilökohtaisesti kovin tuttu pelaaja vielä. Näen hänen pelaavaan lauantaina vasta ensimmäisen kerran. Hän on jättänyt treeneissä hyvän kuvan, Vornanen arvioi.

”Vaatii, että pelaajat ovat jatkuvasti valppaana”

PK pelaa ensimmäiset harjoituspelit pienessä Iisalmen jalkapallohallissa, jossa on normaalia pienempi pelikenttä (87 m x 45 m.)

– Mielestäni on ihan hyvä aloittaa pelit  pienemmällä kentällä. Pidin siitä myös omalla pelaajauralla. Tilanteet tulevat nopeasti, välillä ylinopeasti. Se vaatii, että pelaajien on oltava jatkuvasti valppaana. Pienellä kentällä syntyy enemmän maalitilanteita, kun esimerkiksi puolesta kentästä voi heittää pitkän pallon maalille vaivattomasti. Uskon, että ottelun tempo tulee olemaan suhteellisen räväkkä ja kaksinkamppailutilanteita syntyy paljon.

Vornanen näkee kuitenkin tärkeänä, että PK pääsee hyvissä ajoin normaalikokoiselle pelikentälle.

– Pienessä hallissa on turvallista aloittaa: sijoittumisvirheet eivät korostu niin paljon ja puolustaminen on myös helpompaa. On tärkeää, että pääsemme oikeisiin mittasuhteisiin, ettei synny liikaa turvallisuuden tunnetta ja näemme, missä oikeasti menemme isomman kentän pelin suhteen.

PK-37 – Warkaus JK  lauantaina 24.1 klo 13.30 Iisalmen jalkapallohalli

Mainokset

Posted on tammikuu 23, 2015, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: