Vornanen Suomen cup -avauksesta: ”Yksi harjoituspeli muiden joukossa”

Melkeinpä yksi harjoituspeli muiden joukossa. Ovat ne sanat, joilla PK-37:n päävalmentaja Lasse Vornanen kuvaa sunnuntaista Suomen cupin 2. kierroksen ottelua Toivalan Urheilijoita vastaan. Lähtökohtana näihin sanoihin on ajankohta, sillä ensimmäiset Suomen cupin kierrokset pelataan jo varhain. PK:lla on käynnissä vielä tiukka treenijakso ja takana vasta yksi harjoitusottelu.

Tietysti Suomen cupiin suhtautuminen muuttuu, jos pääsee muutaman kierroksen eteenpäin. Jos voitamme nyt Toivalan Urheilijat, kohtaisimme 3. kierroksella JJK:n. Se on peli, joka kiinnostaa, Vornanen sanoo.

Vornasen mielestä Suomen Cupin kiehtovuus alasarjaseuran näkökulmasta ovat juuri pelit Ykkösen ja Veikkausliigan joukkueita vastaan. Ne ovat harvoja mahdollisuuksia alasarjaseuroille haastaa isompiaan virallisissa peleissä.

PK pelaa cupin ottelunsa Kuopio-hallissa. Huomiota herättää poikkeuksellisen myöhäinen alkamisaika: 20.45. Se viestii kiistatta myös Suomen cupin alhaisesta arvostuksesta.

– Paska aikahan se on, mutta ei sille voi mitään. Silloin on pelattava kun piiri on sen niin päättänyt. Alun perin ottelun piti alkaa 18:00, mutta aika muuttui kun A- ja B-junioreiden SM-karsintasarjanottelut siirrettiin Kuopio-halliin Jyväskylästä, Vornanen kertoo.

Tavoitteena noin 20 pelaajan rinki

PK lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Se kuuluu tulevalla kaudella Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Toivalan Urheilijat on puolestaan sijoittunut viime vuosina Itä-Suomen Nelosen kärkikastiin.

PK:lla on kokoonpanon suhteen jo hyvä tilanne. Suurin osa viime kaudella Kakkosta pelanneesta rungosta jatkaa joukkueessa. Viime kauden joukkueesta vain GBK:hon siirtynyt Tuomas Halonen ei varmuudella jatka iisalmelaisten riveissä. Vornanen toivoo, että treeneissä jatkavat Teemu Leskinen ja Anssi Lipponen laittavat nimensä sopimuspaperiin.

– Käymme keskusteluja ja neuvotteluja vielä muutaman pelaajan kanssa. Lopullisena tavoitteena olisi noin 20 pelaajan rinki. Se olisi sellainen tilanne, jossa kauden voi viedä läpi stressittömästi, sillä pelikieltoja, loukkaantumisia ja muita esteitä tulee varmasti. Laaja rinki on hyvä myös kilpailutilanteen takia, Vornanen korostaa.

ToU-peliin PK saa kasaan hyvän avauksen ja muutaman vaihtopelaajan. Vornanen arvioi, että PK:n avaus tulee olemaan lähes sama kuin ensimmäisessä harjoituspelissä Warkaus JK:ta vastaan.  Merkittävin muutos on keskikenttäpelaaja Janne Rissasen paluu kokoonpanoon ja todennäköisesti avaukseen. Merkittävin poissaolo on ykköstoppari Juho Ruotsalainen, joka kärsii pelikieltoa. Luonnollisesti sivussa on myös pitkäaikaispotilas Ville Kosonen.

”Ei mikään läpihuutojuttu”

Vornanen on kohdannut ToU:n PK:n reservijoukkueen päävalmentajana Nelosessa kahtena viime vuotena.

– Minulla ei ole tarkkaa tietoa, millaisia muutoksia joukkueessa on tapahtunut. Pelasimme heidän kanssa tiukkoja pelejä Nelosessa. ToU ovat tasainen ja taisteleva joukkue, joka pelaa hyvin yhteen. Ottelu ei ole mikään läpihuutojuttu meille. On hyvä, että näemme missä pelimme kehitys menee oikeissa mittasuhteissa. Nyt on enemmän tilaa pelata kuin Iisalmen jalkapallohallissa. Meidän pitää olla peliä ja palloa aktiivisesti hallitseva joukkue.

PK:n treeneissä on siirrytty pikkuhiljaa peruskestävyydestä vauhtikestävyyteen. Kovempi ja vauhdikkaampi treenipätkä kestää maaliskuun loppuun. Treeniä rytmittävät harjoituspelit tulevia Kolmosen lohkon vastustajia vastaan.

– Harjoituspelejä on lähes joka viikonloppu. Ensi viikonloppu on poikkeus, silloin meillä on todennäköisesti vapaata.

Mainokset

Posted on helmikuu 7, 2015, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: