”Mukava olisi PK:ssa pelata”

teemu-leskinen

Iisalmen Pallo-Kerho 37:n viime kauden paras maalintekijä Teemu Leskinen on harjoitellut ja pelannut joukkueen mukana kuukauden ajan. Jatko on vielä avoin.

– En tiedä vielä, kun työharjoittelupaikka ei ole ratkennut. Mukava olisi PK:ssa pelata. Meillä on hyvä joukkue koossa, Leskinen sanoo.

PK on kaatanut kolmannessa harjoitusottelussaan kuopiolaisen Kingsin 3-1. Ottelun voittomaaliksi jäänyt 2-0 osuma oli Leskistä tyypillisimmillään. Nopea ja hyvin ajoitettu spurtti puolustuksen selustaan ja spurtin päätteeksi hyvä, rauhallinen viimeistely.

Nyt kentällä nähtiin myös enemmän muutakin Leskisen osaamista. Nopealiikkeinen Leskinen osallistui myös aktiivisesti pelinrakenteluun. Pallokosketuksia tuli huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Silloin hyökkääjän rooli jatkuvasti altavastaajana ja altavastaajan taktiikalla pelanneessa joukkueessa oli yksinäinen.

– Se oli turhauttavaa. Kun pallo tuli, jouduin yleensä painimaan siitä usean vastustajan ympäröimänä. Tulevasta kaudesta odotan hyvää sarjaa. Nyt pääsemme enemmän pelaamaan, emme vain juokse vastustajan perässä, Leskinen painottaa.

Leskinen pelasi jo jonkin verran viime kaudella laidalla. Myös ensimmäisessä harjoituspelissä hän pelasi minuuttinsa laidalla. Nyt hyökkääjän paikka oli selviö, kun aiemmat pelit keskushyökkääjänä pelannut Jimmy Nissinen oli armeijassa.

– Pelaan kärjessä ehdottomasti mieluummin. Olen harjoitellut vasta kuukauden, joten en ole siinä kunnossa, että pystyisin juoksemaan ylös ja alas laidalla, Leskinen heittää.

Vaihto-opiskelusta Tsekistä palanneena hän on jäljessä muuta joukkuetta harjoittelussa. Leskinen on ollut tyytyväinen uuden päävalmentaja Lasse Vornasen treeneihin.

– On lähdetty viime vuoteen verrattuna enemmän perusasioiden kautta liikkeelle. Olemme käyneet läpi pelinavausta ja syöttövarmuutta. Pelinrakentelu oli tänään hyvää: kierrätimme palloa puolustuksen kautta ja saimme laitapelin kautta maalipaikkoja.

PK:n laitapeli pohjautui vahvasti oikeaan laitaan, jossa Matias Mähöseltä nähtiin vahva panos. Hän syötti Leskisen maalin ja tarjosi lähes identtisen paikan maalintekoon toisella jaksolla.

– Matias on hyvä laitapelaaja. Yhteistyö hänen kanssa sujuu hyvin. Hän osaa syöttää ja hänelle pystyy syöttömään takaisin, Leskinen kommentoi.

”Helpot puolustuksen virheet syövät vielä omaa peliä”

Ottelussa nähtiin selkeä ero viime kaudella Kakkosesta tippuneen ja Nelosen voittaneen joukkueen välillä. Kingsiltä puuttui myös ottelusta myös useita runkopelaajia, jotka käänsivät vaakaa vielä enemmän kotijoukkueen puoleen.

Loppuhetkillä PK:n keskittyminen kuitenkin herpaantui ja Kings pääsi iskemään kavennuksen helpon pallonmenetyksen jälkeen. Maaliviivalla kukaan PK:n pelaajista ei pystynyt purkamaan tilannetta ja pallo meni omaan maaliin.

–  Peli on kehittynyt, mutta helpot puolustuksen virheet syövät vielä omaa peliä. Tämä oli selkeä parannus, SiPS-pelissä virheitä tuli huomattavasti enemmän, Leskinen arvioi.

Toistaiseksi PK on kohdannut vain Kolmosen tulevia vastustajia pienessä jalkapallohallissa. Ensi sunnuntaina odottaa kauden selkeästi isoin haaste: siirtyminen oikeakokoiselle kentälle ja Suomen cupissa vastaan Ykkösen kärkiryhmiin kuuluva JJK.

Viime vuonna jyväskyläläiset tiputtivat PK:n ulos 0-1 voitolla. Voittonumerot olivat tiukat, mutta pelin kuva oli varsinkin avausjaksolla täysin yhtä maalia: JJK hyökkäsi syvälle vetäytynyttä PK:n puolustustusta vastaan. Viime vuonna ottelussa kärjessä pelannut Leskinen muistaa kamppailun hyvin.

– Varmasti yhtä paha ottelu on luvassa. Kuka kärkenä pelaakin, ei tule paljon pallokosketuksia. Ottelut ovat hyviä mahdollisuuksia testata esimerkiksi tilannekovuutta. Vaikka siinä ei pärjäisi, siitä voi saada tärkeää oppia, Leskinen korostaa.

PK-37 – Kings 3-1 (2-0)

Maalit:
1-0 Ville Heiskanen (Juuso Heinonen)
2-0 Teemu Leskinen (Matias Mähönen)
3-0 Joel Hyvönen (Mähönen)
3-1 oma maali

PK-37:n avaus: Matias Rissanen – Jarkko Venäläinen, Miika Ekmark, Juho Ruotsalainen, Juuso Heinonen – Jani Vidgren, Jesse Åhman – Ville Heiskanen, Olli Huttunen, Matias Mähönen – Teemu Leskinen

Vaihdot
Heiskanen <> Tuomas Leskinen 67
Åhman <> Joel Hyvönen 68
Heinonen <> Antti Lappalainen 77

Mainokset

Posted on maaliskuu 1, 2015, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: