”Ei vedetä pelkästään kuudentoista rajalle bussia”

mg_1920

PK-37:n päävalmentaja Lasse Vornanen haluaa nähdä hyökkäyspelissä kehitystä viime vuotiseen JJK-kohtaamiseen verrattuna. Silloin PK vetäytyi paljon syvälle puolustamaan ja hyökkäykset painottuivat nopeisiin pistopalloihin. 

– Hyökkäyspelin kehittäminen on tärkeä tämän vuoden teema. Siksi JJK:ta vastaan kokeilemme enemmän hyökätä, eikä vedetä pelkästään kuudentoista rajalle bussia. Katsotaan, miten JJK antaa mahdollisuuksia hyökätä. Meillä on kärjessä nopeita ja hyvin vastaiskuihin soveltuvia pelaajia. Meidän pitää kuitenkin pystyä hallitsemaan palloa, sillä 90 minuuttia on liian pitkä aika vain purkaa palloa kärkeen. Toivon mukaan saadaan joku maalikin aikaiseksi, Vornanen sanoo.

Kentällä on vastakkain kaksi nuorta ja vahvasti omiin kasvatteihin luottavaa poppoota. Ykkösen ennakkosuosikkeihin kuuluva JJK on ottelun selkeä ja itseoikeutettu ennakkosuosikki. Jyväskyläläiset ovat pelanneet mainioita harjoituspelejä niin tuloksellisesti kuin pelillisesti myös Veikkausliiga-joukkueita vastaan.

– Lähtökohtana on, että meillä ei ole mitään hävittävää. Ottelu on meille tämän kauden ensimmäinen isolla kentällä ja vastassa on huomattavasti nimivahvempi joukkue. Kentällä pitää olla keskittynyt ja pitää huoli, että paketti pysyy kasassa. Jos kentälle jää iso väli, on varma, että JJK:n tasoinen vastustaja rankaisee heti. Ei JJK:lla ole mielestäni heikkoa kohtaa meitä vastaan. Sillä on kasassa hyvä joukkue Ykköseen, Vornanen arvioi.

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja hehkuttaa joukkueen kotivuilla, kuinka loistava joukkueen kokoonpanotilanne on. JJK:n joukkue tulevalle Ykkösen kaudelle on kasassa, ja se on pystynyt pelaamaan treeneissä ”ihan täyden 22-päisen miehistön ottelun.”

PK:lla tilanne on päinvastoin: treeneissä ei ole ollut todellakaan ruuhkaa. Lopullisesta joukkueesta uupuu vielä Vornasen toiveen mukaan 4-5 pelaajaa. JJK-ottelusta ovat sivussa Ville Kosonen, Juho Ruotsalainen, Antti Lappalainen, Janne Rissanen ja Anssi Lipponen. Lisäksi muutama pelaaja on ollut flunssassa.

Poissaolojen myötä PK:n alakerta on erityisen nuori. Tilanne oli vastaava myös viime vuonna – erotuksena on, että isossa roolissa puolustustaistelussa ollut ykkösmaalivahti Kosonen on nyt sivussa.

– Kosonen oli vahvasti äänessä ja ohjasi todella hyvin peliä. Nyt pelaajat näkevät, miten suu ja jalat toimivat kun vastustaja on lähes Suomen huipputasolta.

Vornasen lähtökohtainen pelijärjestelmä otteluun on 4-5-1.

– Se on varmaan tähän otteluun paras. Seuraavissa otteluissa olen ajatellut koettaa 4-4-2:ta, sillä meillä on kaksi nopeaa hyökkääjää (Teemu Leskinen ja Jimmy Nissinen.) On hyvä testata, miten kahden kärjen systeemi toimisi.

PK on voittanut kolmesta harjoitusottelustaan kaksi. Vornanen on ollut ihan tyytyväinen joukkueen harjoitteluun ja peliesityksiin.

– Joukkueen asenne on ollut hyvä ja olemme pystyneet liikuttamaan palloa välillä ihan mallikkaasti. Tästä eteenpäin pelaamme isolla kentällä, joten on hyvä seurata, miltä pelimme näyttää siellä.

PK-37 – JJK Suomen cupin 3. kierrosta 17.30 Kuopion Keskuskentällä.

Mainokset

Posted on maaliskuu 7, 2015, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: