Anssi Lipponen ei ole jatkamassa PK:ssa

Anssi Lipponen Lähes joka kevään varma merkki on ollut, että PK:n monivuotinen luottopelaaja Anssi Lipponen miettii pitkään sitä, pelaako vai ei. Tämän kauden osalta tilanne näyttää ratkenneen jo kertaalleen uransa lopettaneen Lipposen kohdalla.

– Lipi ei ole ollut enää treeneissä. Olemme soitelleet ja houkutelleet, mutta näyttää siltä, että Lipponen ei suurella todennäköisyydellä pelaa. Sataprosenttisesti en sulje tilannetta pois, PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen arvioi.

Vornanen olisi kaavaillut taitavalle ja pallovarmalle Lipposelle laitapelaajan roolia 4-3-3 -järjestelmässä.

– Kokoonpanon suhteen laitapelaajien laajuuden puute on ongelma. Olisi hyvä, että saisimme vielä yhden laitapelaajan ja yhden yleispelaajan.

PK:lla on kasassa 18 sopimuspelaajaa. Treeneissä ja peleissä aktiivisesti mukana olleilla Teemu Leskisellä ja Niklas Aminoffilla ei ole vielä sopimusta. Molempien jatko riippuu kesätöistä.

PK:n haaste on nimenomaan kokoonpanon laajuudessa verrattuna pahimpiin kilpakumppaneihin.

– Paras avauskokoonpanomme on ehdottomasti kilpailukykyinen. Rinki saisi olla laajempi, sillä loukkaantumisia, pelikieltoja ja eri esteitä tulee kauden aikana.  On turha murehtia tilannetta. Pelaajia ei voi kuitenkaan taikoa.  Menemme niillä pelaajilla, mitä on saatavissa, Vornanen painottaa.

Iisalmelaisten kannalta on positiivista, että joukkue on välttynyt pahoilta vammoilta harjoituskaudella. Myös ykkösmaalivahti Ville Kososen kuntoutuminen polvileikkauksesta on sujunut etuajassa. Kosonen on ollut jo mukana treeneissä.

– Koso on kunnossa, mutta ei vielä pelikunnossa. Olisi hyvä saada hänelle yksi harjoituspeli ennen kautta. En pysty sanomaan, onko hän pelikunnossa sarja-avauksessa, mutta toukokuun puolella viimeistään.

Joukkueen tärkeä teema on ollut hyökkäyspelin kehittäminen. PK on tehnyt harjoituskaudella maaleja reilulla kolmen täysosuman keskiarvolla tulevia Kolmosen vastustajia vastaan.

– Warkaus JK:ta vastaan pelin avausjakso oli meiltä kauden ylivoimaisesti parasta peliä. Teimme kolme maalia ja hyökkäyspeli kulki muutenkin hyvin. Meillä oli paikkoja useampaankin osumaan.

Hyökkääjä Teemu Leskinen on ollut harjoituskauden paras maalintekijä ja on tällä hetkellä neljän ottelun maaliputkessa. Maalit ovat jakaantuneet tasaisesti, sillä kymmenen eri pelaajaa on päässyt nauttimaan maalinteosta.

Helpoista puolustusvirheistä päästävä eroon

Maali-iloittelun vastapainoksi päästettyjä maaleja on tullut liikaa. Vornasen mukaan se ei tarkoita lainkaan, että hyökkäyspeliä olisi viety eteenpäin puolustuspelin kustannuksella.

– Maaleja on tullut paljon henkilökohtaisista ja helpoista puolustusvirheistä. Pitää keskittyä paremmin ja päästä niistä ehdottomasti eroon.

Vornanen näkee, että 4-3-3 -järjestelmä on kaikista sopivin tulevalle kaudelle.

– Kun meillä on paras miehistö, se on lähtökohtaisesti paras. Meillä todella hyvä keskikentän kolmikko, joka on ollut tärkeässä roolissa pelien voittamisessa. Pelin sisällä on kuitenkin mahdollista muuttaa systeemiä esimerkiksi tappioasemassa. SiPSiä vastaan tulimme tasoihin, kun siirryimme kahden kärjen systeemiin. Sitä kautta voi saada pelaajia enemmän ylös, vaikka ei se 4-3-3:llakaan ole ollut ongelma.

PK pelaa seuraavaksi Kingsiä vastaan Talvisarjan viimeisen ottelunsa 11. huhtikuuta. Vornanen haluaisi, että joukkue pelaisi vielä yhden viikkoharjoituspelin ennen sarjakauden alkua. Kolmonen sarjakausi lähtee käyntiin Riverballin vieraana 22. huhtikuuta.

PK:n harjoituskauden ottelut

24.1 PK-37 – Warkaus JK 5-0

21.2 PK-37 – SiPS 3-4

28.2 PK-37 – Kings 3-1

15.3  PK-37 – SiPS 3-3

22.3 Warkaus JK – PK-37 1-3

Tehdyt maalit: 17 (3,4 keskiarvo)

Päästetyt maalit: 9 (1,8 keskiarvo)

Maalintekijät:

4 Teemu Leskinen

3 Matias Mähönen

2 Ville Heiskanen ja Jimmy Nissinen

1 Antti Lappalainen, Miika Ekmark, Juho Ruotsalainen, Joel Hyvönen, Samu Vidgren ja Janne Rissanen.

Mainokset

Posted on huhtikuu 4, 2015, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: