Lasse Vornanen valmentajakuva

_MG_1056

Lasse Vornanen on suorasanainen, jätkämäinen ja ihmisläheinen PK:n päävalmentaja, joka vihaa eniten luovuttamista. Eniten hän nauttii kun näkee, että joukkue on tilanteen tasalla joka hetkessä.

Johtamistapa ja tärkeimmät arvot

Kaikki lähtee siitä, että otan kaikki pelaajat huomioon. Jokaisella on mahdollisuus näyttää oma osaamisensa. Johtamistapani on ihmisläheinen. Anna palautteen positiivisia asioita korostaen. Jos näen parannuksenkohteita, käyn ne pelin jälkeen läpi. Pelitapahtuma on niin hetkinen tapahtuma, että siinä ei voi muuttaa isoja asioita. Pyrin mahdollisimman paljon neuvomaan asioita ja sitä kautta kehittämään pelaajia. Oman pelaajauran kautta pystyn ajattelemaan asioita paremmin pelaajan näkökulmasta esimerkiksi sen, mille pelaajasta tuntuu tietyissä tilanteissa.

Tärkeimmät arvoni valmentajana ovat, että luovuttaa ei saa missään tapauksessa ja pitää pelata joukkueelle. Jos joku pelaaja kääntää selän joukkueelle ja alkaa kiukutella, hän ei pelaa enää minun joukkueessani. Minulle on tärkeintä, että pelaaja yrittää ja tekee oman parhaansa. Jos vastustaja on silloin taitavampi ja parempi, sille ei voi mitään.

Ihannejalkapallo

Haluan, että joukkueellani on pallonhallinta. Ei yhtä korostetusti kuten FC Barcelonalla. Myös nopeat hyökkäykset ovat tärkeitä. Tärkein asia on, että joukkue on tilanteen tasalla joka hetkessä – pelaajista näkee kentällä, että ei ole hätää ja peli on kontrollissa. Inhoan sitä, että vastustaja pääsee kolme kertaa pelissä meidän boksiin ja tekee niistä kaksi maalia. Haluan, että joukkueeni on aktiivinen ja osallistuva.

Viimeiset harjoituspelit tarjosivat minulle kevään suurimmat onnistumisen hetket. Hyökkäyspelin kehittäminen ollut ollut teemamme. Pelit olivat hyvin kontrollissamme ja olemme pystyneet pitämään palloa enemmän kuin vastustaja. Myöskään helppoja puolustusvirheitä ei ole tullut enää.

Suurin haaste valmentajana tähän mennessä

Hyökkäyspelin kehittäminen on ollut suurin haaste. Pelaajana olin kuitenkin puolustusorientoitunut, joten se on vaatinut paljon opiskelua erilaisten harjoitusten ja materiaalien kautta. Niistä olen muodostanut mallit, jotka sopivat parhaiten joukkueelle. Olen lähestynyt asiaa positiivisuuden kautta ja miettinyt omalta pelaajauralta, millaiset hyökkäykset ja millaiset 1vs1 -tilanteet olivat kaikista hankalimpia puolustaa.

Toinen haaste on ollut materiaalin kapeus. Se on asia, jonka olen jo sanonut sata kertaa. Avauksemme on vahva, mutta rinki on suppea. Kesällä tulee varmasti pieniä kokoonpano-ongelmia, jolloin juniorimme saavat tilaisuutensa näyttää kykyjään. Harjoittelussa olen joutunut tekemään kompromisseja, kun pahimmillaan puolet pelaajista on ollut poissa (opiskelut+työt yms.) Silloin olemme vetäneet lyhyemmät ja terävämmät treenit. Ringin kapeutta on turha valittaa vaan saada paras irti käytössä olevasta materiaalista. Olen sanonut monesti, että kun pidämme yllä oman vahvan perustasomme, olemme  vahvoilla.

Tulevaisuus

Menen kausi kerrallaan valmentamisen suhteen. Kesän jälkeen katson, menenkö seuravalle valmennuskurssille. En ole ottanut valmentamisesta stressiä, valmentaminen on rehellisesti sanottuna pieni osa elämääni. Minulla on seurassa työpaikka myös liikuntakoordinaattorina.  PK on minulle rakas seura ja työnantaja, jonka toimintaa haluan olla kehittämässä.

Jos seuraan jalkapalloa vapaa-ajalla, katson sitä valmentajan näkökulmasta. Sitä, miten ammattilaisjoukkueet pelaajat, ja mitä niiden pelaamisesta voisi ottaa opiksi. Vapaa-ajalla rentoudun metsästämällä, kalastamalla ja luonnossa liikkumalla.

Mainokset

Posted on huhtikuu 21, 2015, in PK-37 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: