Jani Vidgren vs Simo Sirviö: ”Hyvän ystävän kanssa en lähde suukopuun”

_MG_7341

Jani Vidgren ja Simo Sirviö ovat varmasti useasti vastakkain, kun PK-37 ja Kings kohtaavat keskiviikkona.

Jani Vidgren vastaan Simo Sirviö on PK-37:n kotiavauksen odotetuin taistelupari. Kaksikko tuntee hyvin toisensa PK-ajoilta niin pelaajana kuin ihmisinä. Hyvillä ystävillä on vahva kunnioitus toisiaan kohtaan. Kentällä he ottavat kuitenkin miehestä mittaa vihollisina – menemällä täysillä tilanteisiin.

Jani Vidgren PK-37

_MG_7544

Mitkä ovat keskeisimmät asiat roolissasi kentällä?

– Kaksinkamppailujen voittaminen, pallon riistäminen sekä pelikovuus.

Tärkeimmät arvot pelaajana/ihmisenä?

– Voittaminen on kaikista tärkeintä pelaajana. Siksi tätä pelataan. Ihmisenä luotettavuus ja rehellisyys.

Muodostitte Simo Sirviön kanssa vahvan kaksikon PK:n keskikentän pohjalla kaudella 2012. Mistä tekijöistä hyvä yhteispeli rakentui?

– Tulimme Simon kanssa toimeen helkatin hyvin niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Pystyimme puhumaan paljon niin pelillisistä kuin muistakin asioista. Jotenkin meidän yhteistyö keskikentällä vain natsasi todella hyvin alusta alkaen. Ehkä pelilliset ominaisuutemme tukivat hyvin toisiaan.

Millaista on pelata Simoa vastaan?

– Hän on hyvin tuttu pelaaja, joten tiedän mitä odottaa. Silti pelaaminen häntä vastaan tulee olemaan vaikeaa. Simo on todella taitava ja yksi Kolmosen parhaista pelaajista. Edellisessä pelissä pelasimme paljon vastakkain ja tulemme nytkin pelin aikana usein törmäämään. Viime pelissä Simo oli se, joka antoi enemmän fyysisyyttä. Nyt pitää kääntää se toisinpäin. Kovuus on osa pelin henkeä, josta tykkään. Jos haluaa antaa iskuja, pitää olla valmis ottamaan niitä myös vastaan.

Miten Simoa vastaan pitää pelata?

– Simon kaltaiselle taitopelaajalle ei saa antaa liikaa tilaa, silloin hän tekee, mitä tahtoo. Pitää olla jatkuvasti hereillä: ottaa tila pois ja pysyä lähellä.

Minkä yhden pelillisen ominaisuuden ottaisit Simolta, jos saisit valita?

– Se olisi varmasti tekniikka. Ehkä Simo on kuitenkin hieman parempi pallon kanssa ja pystyy tekemään erilaisia ratkaisuja.

Millainen Simo on siviilissä?

– Olemme Simon kanssa hyviä ystäviä. Simo on helkatin mukava, luotettava ja rehellinen tyyppi. Hän oli nuorempana villimpi, perhe-elämä on rauhoittanut.

Miten verbaalisesti pääsee Simon ihon alle?

– Pidetään se salaisuutena. Tosiasiassa en usko, että lähden noin hyvää kaveria hiillostamaan. Ei Simosta löydy mitään salaisuutta, mitä voisi käyttää hyväkseen. Säästetään se sanallinen kuittailu muille pelaajille.

 Olette voittaneet Kingsin harjoituskaudella kahdesti. Mistä ratkaiseva erot ovat syntyneet?

– Ehkä meillä on kokoonpanossa enemmän leveyttä. Kingsin peli pyörii paljon Simon ja Esa-Pekka Vartiaisen kautta. He ovat kovia pelimiehiä Kolmoseen. Varsinkin Simon rooli pelinrakentelussa on iso. Jos saamme hänet pois, Kingsin peli kärsii paljon. Meillä riittää enemmän leveyttä pelinrakentelussa.

– Pitää muistaa, että Kings on nousijaporukka, joka varmasti parantaa kauden mittaan. He aloittivat Kolmosen voitolla, joten uskon, että meillä on kovempi vastus kuin sarja-avauksessa (0-5 -voitto Riverballista)

Mihin ratkeaa ottelu keskiviikkona?

– Kyllä se ratkeaa siihen, että saamme oman hyvän pallollisen pelin kulkemaan. Pallonhallinnan kautta juoksutamme Kingsiä, luomme riittävät maalipaikat ja niistä maalit. Toivottavasti pelaamme myös nollapelin. Matias Rissanen on pelannut hyvin maalilla, ja puolustuspeli on kehittynyt viime otteluissa.

Paljasjalkaisena iisalmelaisena, mikä Iisalmessa on parempaa kuin Kuopiossa?

– Iisalmessa tehdään parempaa olutta kuin Kuopiossa. Ei nyt muuta tule näin nopeasti mieleen.

 

Simo Sirviö Kings SC

_MG_7335

Mitkä ovat keskeisimmät asiat roolissasi kentällä?

– Varmaan nykyään kokeneemmalla iällä tärkeintä on esimerkin näyttäminen junioreille. Nuorten eteenpäin vieminen motivoi jatkamaan uraa. Joukkueessa on taitavia nuoria, joilta puuttuu se viimeinen halu. Halu olla aina paras on ollut suurin motivaattori omalla urallani. Sitä esimerkkiä haluan näyttää.

– Viime kauteen verrattuna pelillinen roolini on ollut hieman puolustavampi. Rooli on edelleen suhteellisen vapaa, vaikka en nouse niin paljon tukemaan hyökkäyksiä. Suurin vahvuuteni on pelinavaamisessa. Olen linkki puolustuksen ja hyökkäyksen välillä.

Tärkeimmät arvot pelaajana/ihmisenä?

– Pelaajana rehellisyys työntekoa kohtaan. Sen, että antaa kentällä aina kaikkensa. Uskon, että lopetan heti, jos tuntuu, että en pysty peleissä antamaan kaikkea. Nautinto pelaamista kohtaan on toinen tärkeä asia. Olen pelannut futista viisivuotiaasta asti ja elänyt vahvasti lajille. Jalkapallo on sosiaalinen laji, jossa nauttii kaveriporukan kanssa pelaamisesta ja yhdessäolosta.

– Ihmisenä tärkeimmät arvot ovat perhe ja ystävät. Minulle tärkeää on avoimuus ja reiluus kaikkia kohtaan. Omassa työssäni päiväkodin lasten hoitajana arvo on, että millä tavalla annat, sillä tavalla saat yleensä takaisin. Jos autat, sinuakin autetaan.

Muodostitte Jani Vidgrenin kanssa vahvan kaksikon PK:n keskikentän pohjalla kaudella 2012. Mistä tekijöistä hyvä yhteispeli rakentui?

– Janissa on paljon samaa pelaajana kuin itsessäni. Hän on helvetin hyvä asennepelaaja, jolla on myös hyvät pallolliset taidot. Sellaisella asenteella pelaavalle haluaa antaa kaikkensa. Luottamus joukkuekavereihin on erittäin tärkeää jalkapallossa. Jani oli pelaaja, johon pystyi luottamaan vahvasti. Luottamaan siihen, että hän voittaa kaksinkamppailut. Se vapautti varmasti omaa pelaamista ylöspäin.

Millaista on pelata Jania vastaan?

– Pari harjoitusottelua ollaan pelattu nyt vastakkain. Pakko myöntää, että kyllä se oudolta tuntuu ottaa kovasti hyvää kaveria. Molemmat kuitenkin ymmärtävät, että se on pelin henki. Kentällä olemme vihollisia, mutta pelin jälkeen ystäviä.

Miten Jania vastaan pitää pelata?

– Jania vastaan pitää pelata kovaa. Sama pätee varmasti kaikkin pelaajiin. Pitää olla vastustajaa kovempi ja ottaa sitä kautta luuloja pois. Tykkään siitä, että pelissä annetaan ja otetaan kovaa, mutta reilusti. On hienoa, kun pelin jälkeen johonkin paikkaan koskee. Silloin tietää, että pelissä on ollut vahvaa taistelua ja tunnetta.

Miten Janin ihon alle pääsee?

– Meillä molemmilla suu käy varmasti hyvin. Ihon alle meneminen pysyy kuitenkin fyysisellä puolella. Menemme tilanteisiin täysillä ja otamme siten miehestä mittaa. Hyvän ystävän kanssa en halua lähteä suukopuun. Se olisi mielestäni ala-arvoista toimintaa.

Minkä yhden pelillisen ominaisuuden ottaisit Janilta, jos saisit valita?

– Janin vasen jalka on parempi kuin omani. Vaikka oma vasurini on ihan hyvä. Toinen Janissa arvostamani ominaisuus on tietynlainen reikäpäisyys mennä tilanteisiin täysillä. Sitä samaa on itsessänikin. Mutta, jos vain yhden saa valita on se, vasen jalka. Muissa asioissa näen, että olen edellä.

Millainen Jani on siviilissä?

– Kuoren alla on vilpitön ja ystävistä vahvasti välittävä kaveri. Jani on reilu ja luotettava muita kohtaan. Arvostan Jania paljon ihmisenä ja pelaajana. Meillä on paljon samanlaisia arvoja elämässä. Pelasin Janin kanssa kolme vuotta PK:ssa, siitä jäi hyvät muistot. Olemme hyviä ystäviä edelleen.

Kings on hävisi PK:lle kahdesti harjoituskaudella. Mistä mielestäsi erot syntyivät?

– PK:n viime kaudesta Kakkosessa puhuttiin mollivoittoisesti. Seurassa mietittiin pitkään kannattaako Kakkoseen lähteä. Ensimmäinen harjoituspeli hallissa PK:ta vastaan osoitti, että nuoret pelaajat olivat kehittyneet hyvin Kakkosessa ja tulivat tilanteisiin vahvasti. Miehekkyys ja rutiini olivat meitä parempia. Edellisesssä keskinäisessä meillä oli mahdollisuus saada myös tulosta.

– Ottelut PK:ta vastaan ovat osoittaneet, että askel Nelosesta Kolmoseen on iso. Meillä on muutamia kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet ylemmillä sarjatasoilla. Monille nuorille tämä on kuitenkin ensimmäinen kausi Kolmosessa – heillä on pelikokemusta Nelosesta ja Vitosesta. Tasoero varmasti kaventuu kauden mittaan.

Mihin asioihin uskot, että keskiviikon kamppailu ratkeaa?

– Odotan taistelupeliä. Asenne on varmasti ratkaisevin tekijä. Ensimmäisissä peleissä joukkueiden peli ei ole vielä niin valmista kuin se tulee olemaan kauden mittaan. Uskon, että ensimmäisen maalin merkitys on iso.  Poissaolot vaikuttavat myös peliin, sillä molemmilla on kapea rinki.

Paljasjalkaisena kuopiolaisena, mikä Kuopiossa on parempaa kuin Iisalmessa?

– Kuopio ja Iisalmi ovat hyviä kaupunkeja molemmat. Kuopio on minulle henkinen ja lapsuuden koti. Uskon, että Iisalmella on Janille sama merkitys. Kuopio on minulle kaupunki, jossa haluan olla ja rakentaa tulevaisuutta. Olen pelannut urallani myös Joensuussa, mutta se ei tuntunut samalla tavalla kodilta kuin Kuopio.

 

PK-37 – Kings SC 29.4 klo 19.00 Kankaan Liikuntapuistossa

 

Mainokset

Posted on huhtikuu 28, 2015, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: