Voitto kotiin rumasti

 

Taisteluvoitto ja nihkeä voitto ovat ne adjektiivit, joilla PK:n johtava toppari Juho Ruotsalainen kuvaa 0-1 vierasvoittoon päättynyttä ottelua Siilinjärven Palloseuraa vastaan. Se on rehellisen miehen puhetta, sillä esitystä on turha kaunistella ja romantisoida korulausein.

Pelin jälkeen PK:n pelaajat ottavat asian huumorilla, vaikka erityisesti pallollisessa pelissä oli isoja puutteita. Niin pallottomien pelaajien liikkeessä, syöttöjen laadussa kuin haltuunotoissa. Voiton jälkeen ilmassa on vapautuneisuutta. Ryhmähenki ja keskinäinen huumori pelaa, sillä pelaajat pystyvät vitsailemaan omalle ”paskalle” pelilleen.

Pelitapahtumia peilatessa tasapeli ei olisi ollut huutava vääryys, sillä SiPSillä oli enemmän maalipaikkoja ja läheltä piti -tilanteita. Jalkapallossa maalit kuitenkin ratkaisevat.

– Emme pystyneet tänään parhaaseemme, mutta nämä ovat tärkeät kolme pistettä. Ne piti ottaa. Pieni kenttä ja pelin tiukkuus tekivät osansa, että pelistä tuli nihkeä. Voi sanoa, että tyydyimme pelaamaan tänään rumempaa jalkapalloa, Ruotsalainen summaa hymyillen.

SiPS tarjosi PK:lle kiitettävän kovan haasteen. Se pystyi prässillä ja vahvalla kaksinkamppailuhalukkuudella tekemään PK:n pallollista pelaamista vaikeaksi. Paineen alla PK:n pallollinen pelaaminen muuttui liikaa hätäilyksi. Tulosta ajatellen vähemmän riskejä sisältänyt, suoraviivaisempi pelitapa oli oikea ratkaisu.

Tulokset mallikkaita, pelissä kehitettävää

Hikisestikin kaivetut kolme pistettä ovat iisalmelaisten kannalta pirun tärkeät Kolmosen voittotaistelua ajatellen. PK ei voi antaa liikaa siimaa vakuuttavasti voitosta voittoon marssineelle KuFulle. PK alkukausi on tuloksellisesti mallikas: viidestä pelistä neljä voittoa maalierolla 14-2.

PK:n kautta ja kehitystä ei kannata tuijottaa vain tuloksien kautta. Kauden tärkeimmässä teemassa hyökkäyspelin kehittämisessä rutkasti parannettavaa. Kuten myös päävalmentaja Lasse Vornasen ihanteessa, että PK on aktiivinen ja osallistuva joukkue.

– Alkukausi on ollut tyydyttävä. Ei meidän peli ole vielä toivotulla tasolla. Tiedän, että pystymme paljon parempaan. Pallollisessa pelissä on paljon kehitettävää. Siinä, miten reagoidaan pallon ja pelaajien liikkeisiin joukkueena.  Myös äänenkäytössä on yhä parannettavaa. Nämä asiat pitää saada kuntoon, sitä kautta pallollinen peli paranee ja pelinopeus lisääntyy, Ruotsalainen painottaa.

Ruotsalaisen johtama PK:n puolustuspeli on toiminut hyvin. Kaikissa voitto-otteluissa nollapeli on kilahtanut tilille. Hyvän koko joukkueen sitoutumisen ja  puolustamisen lisäksi alkukauden suuri onnistuja on ollut maalivahti Matias Rissanen.

17-vuotias maalivahti on ottanut isoja kehitysharppauksia, kun on saanut pelata kauden kaikki pelit. Rissasen rauhallisuus maalilla on hyvä piirre, joka rauhoittaa myös puolustuslinjan pelaamista. Kokeneen Ville Kososen paluu maalille venyy elokuulle ennen kuin vakuutusyhtiö antaa peliluvan. Rissanen on osoittanut otteillaan, että PK:n maalivahtiosasto on kunnossa.

Kortin lätkimisellä henkistä virettä

PK on ottanut selkeät voitot kotikentällään. Vieraspeleissä on ollut vaikeampaa. Kauden ainoa tappio tuli Jyväskylässä JPS:n vieraana. Pelissä, jossa oli klassinen opetus.

– Täytyy laittaa maalipaikoista sisään, Ruotsalainen tiivistää.

Vieraspelit pitkän matkan takana eivät ole helppoja työssäkäyville pelaajille kuten Ruotsalaiselle.

– Suurin osa pelaajista joutuu lähtemään vieraspeleihin lähes suoraan töistä. Lisäksi he ovat heränneet aamulla aikaisin. Jokaisen pitää vain pystyä kasamaan itsensä ja  löytämään ne omat keinot pitämään itsensä virkeänä. Minulle se keino on lätkiä korttia bussissa. Tällä hetkellä kukaan ei tiedä, kuka siinä on voitolla, Ruotsalainen veistelee.

PK oli voitolla SiPS-ottelussa erikoistilanteissa erityisesti Jani Vidgrenin pitkillä rajaheitoilla. Viskaisuilla, joihin ”Zlatan” otti vauhtia reilusti pusikon puolelta.  Ottelun ainoa maali tuli myös Vidgrenin rajaheitosta kun SiPS-puolustaja ohjasi pallon omaan maaliin. Muuten PK:lla oli vaikeuksia päästä kunnolla boksiin ja laadukkaille maalipaikoille.

Erikoistilanteissa vahvasti esillä ollut Ruotsalainen on jo avannut maalitilinsä. Hän sai kunnian tehdä PK:n kauden avausmaalin kauden avausottelussa Riverballia vastaan. Verbaalitykittäjä Jani Vidgren kuittasi Twitterissä Ruotsalaiselle, että hänen tämän kauden maalimääränsä lähentelee jo  hänen pomputteluennätystään.

Ruotsalainen heittää kuitin takaisin.

– Junnuna pomputtelin 1000 kertaa ja sitten lopetin. Se oli maaginen raja, joka piti saada rikki, Ruotsalainen vakuuttaa silmiin katsoen.

Tällä hetkellä Ruotsalainen ei ole aivan täydessä tikissä. Se näkyy varmasti myös pääpalloihin ponnistaessa.

– Nilkka on ollut kipeä ja pelaan se teipattuna. Kävin nilkkaa arvuuttamassa ja selvisi, että kyseessä on vanhojen vammojen yhteissumma. Nilkka ei siis ole mennyt tai nyrjähtänyt. Jos meinaan pelata vielä pitkään, pitää hommata kunnon nilkkatuki.

Kauden kohokohtaan ennakkosuosikki KuFun kohtaamiseen kotikentällä on aikaa vajaa kuukausi. Ruotsalainen toivoo, että joukkueen peli kehittyy ja PK saa otteluun kasaan parhaan kokoonpanonsa.

 

 

 

Mainokset

Posted on Touko 22, 2015, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: