Rutiinivoiton makua

_MG_0516

Pelin paras – Olli Huttunen oli mukana PK:n jokaisessa maalissa. Päätösosuma syntyi varmalla rankkarilla.

Vastoin ennakko-odotuksia PK:n kotipelistä sarjanousijaa Jämsänkosken Ilvestä vastaan tuli vaikea ja tuskainen. Lukemat 3-0 ovat ansaitut, mutta olosuhteisiin suhteutettuna esitys oli PK:n kotipelien heikoin.

– Voitto oli rutiininomainen. Peli oli meiltä aika heikko, pelin parhaana palkittu Olli Huttunen kuvaili.

Huttunen oli eittämättä illan paras ja tärkein pelaaja. Taitava keskikenttäpelaaja oli mukana jokaisessa Pallokerhon maalissa. Ensitöiksi vaparikeskitys Juho Ruotsalaisen maaliin ja sitten keskitys Miika Ekmarkin täysosumaan. Loppulukemat Huttunen sinetöi rangaistustäplältä.

PK on kunnostautunut viime vuoden tapaan vahvana erikoistilannejoukkueena. Kaiken oleellisen kertoo, että viimeiset seitsemän tehtyä maalia on tullut erikoistilanteista tai niiden jatkotilanteista.

Erikoistilanteiden ässä Huttunen on ollut alkukauden PK:n tehokkain pelaaja. Seitsemään otteluun on syntynyt vakuuttavat tehot: kolme maalia ja kuusi maalisyöttöä. Näin ollen hän on jo rikkonut kauden alkutaipaleella henkilökohtaisen yhden kauden tehoennätyksensä.

– Tehoja on tullut hyvin, mutta en ole vielä päässyt parhaaseen vireeseen. Pallo karkailee vielä liikaa, Huttunen arvioi.

Huttunen pänttäsi kevään pääsykokeisiin. Nyt hän aikoo hakea vielä parempaa pelivirettä viettämällä aikaa pallon kanssa omalla ajalla.

Pelillisesti liikaa ailahtelua

PK on voittanut seitsemästä ottelustaan kuusi. Ainoa tappio tuli Jyväskylän Seudun Palloseuran vieraana. Kotonaan iisalmelaiset ovat voittaneet kaikki kolme ottelua. Kotiotteluiden nolla maalivahti Matias Rissasen selän takana on pitänyt nyt kunniakkaat 270 minuuttia.

– Alkukausi on ollut tuloksellisesti hyvä. Pelillisesti otteissamme on ollut liikaa vaihtelua. Välillä pelaamme hyvin, mutta liikaa on tullut huonoja hetkiä.

Huttunen myöntää, että ensimmäinen jakso Jämsänkosken Ilvestä vastaan oli kauden heikointa peliä Pallokerholta. PK avasi ottelun vahvasti: Juho Ruotsalainen puski isännät johtoon vain vajaan minuutin pelin jälkeen. Aika pian maalin jälkeen PK:n aktiivinen ote kirposi.

Vastoin odotettua vierailijat saivat keskikentän kontrolliin ensimmäisellä jaksolla. Iso osa kaksinkamppailuista meni vastustajalle, ja PK:n syöttöpelissä tuli paljon virheitä ja huolimattomuuksia. Vaikka PK olikin avausjaksolla vaikeuksissa, ei Jämsänkosken Ilves onnistunut luomaan kuin yhden laadukkaan maalipaikan. Senkin vapaapotkusta.

– Se oli sekavaa pelaamista meiltä. Liikuimme huonosti ja olimme tilanteissa jäljessä, Huttunen tiivistää.

_MG_0341

Puoliajalla PK:n pelaajat eivät marssineet pukukoppiin vaan pitivät pelipalaverin kulmalipun tuntumassa. Huttusen mukaan palaverissa painotettiin rohkeutta pelata omaa pallollista peliä ja aktiivisuutta mennä tilanteisiin.

Kriittisesti peliä katsova Huttunen kuvasi toista jaksoa paremmaksi, mutta ei vielä riittävän hyväksi. PK:n pelissä oli kuitenkin havaittavissa selkeä muutos. Peliä rakennettiin nopeammin ja enemmän maata pitkin. Myös kaksinkamppailut kääntyivät PK:n eduksi. Kaksi maalia ennen tunnin täyttymistä tappoivat pelin.

Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa on erottunut selkeä suosikkikolmikko KuFu, PK-37 ja Blackbird. Voittotaistelussa keskinäiset kamppailut näyttelevät isoa pääroolia. PK:n kesän kohokohta odottaa kesäkuun kymmenes päivä, kun Iisalmeen saapuu vierailulle lohkon selkeä ennakkosuosikki KuFu.

– Siihen otteluun pitää olla sataprosenttisesti valmis. Pelissä on varmasti isot panokset varsinkin alkukauden osalta. Meillä on parannettavaa pelillisesti, mutta nyt on aikaa treenata ja laittaa peli kuntoon, Huttunen painottaa.

Ennen kauden tärkeintä kamppailua PK kohtaa lauantaina Joensuun Palloseuran vieraissa.

sarjataulukko

maalipörssi

Mainokset

Posted on kesäkuu 1, 2015, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: