”Lähdemme hyökkäämään, emme peesaamaan”

_MG_4253

PK-37 kohtaa kauden tärkeimmässä pelissään lohkon suurimman ennakkosuosikin, KuFun. PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen vakuuttaa, vaikka vastassa on materiaaliltaan vahvempi joukkue, PK ei lähde pakittelemaan.

– Pystymme voittamaan ottelun, kun pelaamme omaa peliämme ja omalla tasollamme. Yritämme hyökätä ja tehdä maalit sekä puolustaa tiiviisti, Vornanen tiivistää.

PK-käskyttäjä uskoo, että ottelu tulee ratkeamaan henkilökohtaiseen virheeseen. Siksi huolellisuus on ollut tärkeä teema otteluun valmistautuessa.

– Keskittyminen ja huolellisuus ovat kaiken a ja o. Syötön laatu, pallon haltuunotto, liike ja kaksinkamppailuvoima, siinä ovat ratkaisuelementit. Jos ei pärjätä jalalla ja pallo pomppii minne sattuu, silloin on vaikea pärjätä.

Vornanen odottaa kärkikamppailulta vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

– Vauhtia tulee varmasti olemaan enemmän kuin aiemmin pelaamissamme Kolmosen peleissä. Lähdemme hyökkäämään, emmekä peesaamaan. KuFu tekee varmasti samoin, Vornanen uskoo.

Puolustus vahvin osa-alue, laitapelissä eniten kehittettävää

Alkukauden vahvimmaksi osa-alueeksi Vornanen nostaa puolustuksen. Tilastot tukevat väitettä. PK:n maaliero on tukeva 23-5. Kotikentällä Pallo-Kerhon nolla on säilynyt putkeen kunnioitettavat 270 minuuttia.

– Sanoin jo ennen kauden alkua, että puolustuksesta ei tarvitse huolestua.  Tämä joukkue on tottunut puolustamaan koko joukkueena ja sen se hoitaa mallikkaasti. Joukkue on yhtenäinen, sillä pelaajat ovat tuntevat toisensa ja toistensa liikkeet.

Vornasen papereissa alkukauden suurimmaksi tasonsa ylittäjäksi nousee 17-vuotias maalivahti Matias Rissanen.

– Ennen kauden alkua oli yllä pieni kysymysmerkki, miten nuori maalivahti pärjää. Rissanen on pystynyt ylittämään itsensä ja ottanut isoja kehitysharppauksia. Esimerkiksi viime pelissä hän otti kiinni kaksi läpiajoa, ilman niitä torjuntoja meille olisi voinut käydä köpelösti.

PK:n joukkueen vahvan rungon muodostavat keskustan rutinoituneet pelaajat Juho Ruotsalainen, Jani Vidgren, Janne Rissanen ja Olli Huttunen. He ovat Vornasen mukaan pelanneet omalla hyvällä tasollaan ja kokemuksellaan. Sen sijaan laidoilla on ollut enemmän nuoruutta kuten myös vaihtuvuutta.

– Laitapelaaminen on ollut suurin ongelma. En ole vielä saanut laitapelaajista sitä irti, mitä valmentajana haluan. Haluan, että laitapelaajat ovat pelirohkeita ja pitävät palloa. Pelipaikka on vaativa, sillä se vaatii hyvää tilanteiden tunnistamista ja pelinäkemystä. Nuorilla pelaajilla pelinäkemys kehittyy pelien kautta. Olemme kuitenkin saaneet laitapelaamisen kautta maaleja ja maalipaikkojakin. Sitä on kuitenkin selvästi kehitettävä, Vornanen arvioi.

PK:lle pallollisen pelaaminen kehittäminen on ollut kauden tärkeä teema. Kauden alla nostetut haasteet: puolustuksen peliavaaminen ja maltti viimeisellä hyökkäyskolmanneksella ovat vielä työn alla.

– Puolustukselta kaipaan pelinvaamiseen enemmän pelirohkeutta ja nopeutta. Pelinavaus kestää liian pitkään, kun haetaan sitä kuningasläpisyöttöä, vaikka olisi hyvä paikka syöttää helppo pallo eteenpäin. Pelinavaamista pitää saada nopeammaksi ja pallo liikkumaan yhdellä kosketuksella.

Vornanen näkee, että peliajatuksen sisäistäminen vie aikansa, sillä isolle osalle pelaajista hyökkäävän ja pallollisen pelitavan elementit eivät ole niin luontaisia. PK on tottunut viime vuosina pelaamaan enemmän puolustuspeli edellä ja vastaiskuihin luottaen. Se näkyy myös hitaissa hyökkäyksissä.

– Muutamissa peleissä maltti hyökkäysalueella on toiminut hyvin. Edelleen tulee liian kiire tehdä maali tai tehdä nopea ratkaisu. Jotta pystyy pitämään palloa syvällä hyökkäysalueella, pitää liikkua hyvin, olla keskittynyt ja uskoa itseensä. Uskoa itseemme tarvitsemme siihen lisää.

PK on ollut vahva erikoistilannejoukkue. Vornasen mukaan balanssi pelitilanne/erikoistilannemaalien suhteen on kunnossa.

– Se suhde on  hyvä. Meidän pitääkin olla vahva erikoistilannejoukkue. Joukkueessa on hyviä ja fyysisiä pääpelaajia. Lisäksi löytyy hyviä erikoistilanteiden antajia, jotka laittavat pallon siihen, mihin on tarkoituksin. Viime pelissä teimme kaikki maalit pelitilanteista.

KuFun pelaaja Joonas Väisänen nosti esiin haastattelussani, että pienempi ja kapeampi kenttä on PK:n etu. Väisänen perusteli, että kenttä sopii paremmin PK:n vahvuuksille. Sillä PK on taisteleva, repivä ja riistävä joukkue, kun taas isompi kenttä olisi passannut paremmin KuFulle.

– Lähes kaikki tuntuvat sanovan, että kenttä on meidän etu. Vasta pelissä näemme, kumman etu se on.  Pelaaminen tulee varmasti ahtaampaa ja kaksinkamppailuja syntyy enemmän.

Toistaiseksi on auki, mitkä pelaajat KuFu saa mukaan farmisopimuksen pohjalta Kuopion Palloseurasta. Vornanen ei aio kuumeisesti painella F5-nappia ja odotella KuFun kokoonpanon ilmestymistä.

– Kova joukkue sieltä tulee joka tapauksessa, tulee liigapelaajia KuPSilta tai ei. Luotamme omaan systeemiin ja pelaamiseen. En aio liikaa tuijottaa vastustajan kokoonpanoa.

PK-37 avaus 4-3-3: Matias Rissanen – Antti Lappalainen, Joel Hyvönen, Juho Ruotsalainen, Jarkko Venäläinen – Jani Vidgren, Olli Huttunen, Janne Rissanen – Tuomas Leskinen, Samu Vidgren, Matias Mähönen

Vaihdossa: Asse Martikainen(mv), Atte Huttunen, Miika Ekmark, Jesse Åhman, Niklas Aminoff ja Ville Heiskanen.

PK-37 avainpelaajat

Olli Huttunen #15

_MG_7699

Kapteeni hiljainen näyttää vahvaa esimerkkiä kentällä teoillaan. Tehot 3+7 puhuvat jo pelkästään puolestaan. Huttunen on PK:n pallollisen pelaamisen tärkein pelaaja. Suurin osa PK:n maaleista ja maalipaikoista rakentuu hänen kauttaan. Hyvä ja monipuolinen potkutekniikka mahdollistaa murtavat syötöt ja hyvät erikoistilanteet. Huttusen pallovarmuus ja kyky pitää palloa ahtaassa tilassa korostuvat KuFu-pelissä.

Juho Ruotsalainen #27

_MG_0280

Kokenut ja fyysisesti vahva toppari on ennen kaikkea joukkueen henkinen johtohahmo. Ruotsi ohjaa peliä äänekkäästi ja pelaa tilanteet aina loppuun asti. Ruotsalainen on ottelun kannalta todella tärkeä lenkki erikoistilanteissa. Toppari on tehnyt jo kolme maalia ja on käytännössä jatkuva kohde erikoistilanteissa. Jani Vidgrenin pitkät rajaheitot ja Ruotsalainen pusku on ollut toimiva yhdistelmä.

Matias Rissanen #12

_MG_1397

17-vuotias maalivahti on kantanut mainiosti vastuuta, kun kokenut Ville Kosonen on ollut sivussa. Onnistuneen harjoittelun ja ennen kaikkea pelaamisen myötä Rissanen on ottanut isoja kehitysaskelia. Rissasen suurimmat vahvuudet ovat torjunnat ja selkeä rauhallisuus työskentelyssä. Selkeitä virheitä ei ole tullut ja Rissanen tehnyt tärkeitä torjuntoja, jotka ovat tuoneet PK:lle pisteitä. Selkeitä kehityksen kohteita ovat pelinavaaminen (erityisesti pitkät pallot) ja pelinohjaaminen. KuFu-peli on Rissaselle kauden isoin peli, jossa hän joutuu eniten paineen alle.

Samu Vidgren #16

_MG_4321

Samu Vidgren on ottanut isoa roolia hyökkäyksessä, kun ykköshyökkääjänä kauteen lähtenyt Teemu Leskinen on ollut estynyt peleistä töiden takia. Vidgren on vahva jässikkä, joka tarjoaa fyysisen target-vaihtoehdon kärkeen. PK pelaa enemmän keskitysten kautta, kun Vidgren on kärjessä, sillä hyökkääjän vahvuudet tulevat parhaiten esiin boksissa. Vidgren on hyvä viimeistelijä, josta kertovat kauden neljä tehtyä maalia.

PK-37 ottelut

Riverball – PK-37 0-5

PK-37 – Kings 3-0

JPS – PK-37 2-0

PK-37 – Villiketut 5-0

SiPS – PK-37 0-1

Villiketut – PK-37 2-3

PK-37 – Jämsänkosken Ilves 3-0

JoPS – PK-37 1-3

 

PK-37 maalit

Teemu Leskinen 5

Samu Vidgren 4

Juho Ruotsalainen, Olli Huttunen 3

Tuomas Leskinen 2

Joel Hyvönen, Ville Heiskanen, Miika Ekmark ja Matias Mähönen 1

Mainokset

Posted on kesäkuu 9, 2015, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: