PK:lla riittää tekemistä, KuFulta vakuuttava koko joukkueen puolustuspeli

Odotettu Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen kärkikamppailu osoitti, että PK:lla on vielä tekemistä ennen kaikkea hyökkäyspelin kehittämisensä suhteen. Materiaaliltaan vahvempi KuFu oli ottelussa klassisesti parempi molempien maalien edustalla. Rästipelinsä voittamalla kuopiolaiset ottaisivat neljän pisteen kaulaan pahimpaan kiistakumppaniinsa.

PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen ennakoi, että kärkikamppailu tulee ratkeamaan henkilökohtaisiin virheisiin. Vornasen kannalta oli valitettavaa, että hän joutui näkemään ne omalta puolustukseltaan.

Ensimmäisessä maalissa PK:n oikea laita sortui ylipelaamiseen. Ilmari Niskanen pääsi antamaan päätyrajalta keskityksen liian vapaasti ja täysin vapaaksi maalin eteen unohtunut Juuso Pöyhönen viimeisteli hyvin ohi Matias Rissasen. Maali oli odotettavissa, sillä PK:n oikean laidan pelaajien yhteistyössä oli ottelun alussa selkeitä puutteita.

Toisessa maalissa PK:n puolustusvirhe oli ilmeisempi ja kaikkien nähtävillä. Puolustuksen helppo purkupallo boksin sisältä jäi suoraan keskelle, josta Niko Lehijoki rankaisi armotta.

Puolustusvirheiden lisäksi hyökkäyspelin kehittäminen on PK:n kannalta vielä kesken. Vornanen nosti osuvasti otteluennakossa esiin, että pelirohkeuden puuttuminen on pitkälti kiinni, että monikaan PK:n pelaaja ei ole joutunut ajattelemaan peliä pallonhallintajoukkueen näkökulmasta.

PK on viime kausina totuttu näkemään vahvana puolustusjoukkueena, joka luottaa vastaiskuihin. KuFu näytti, että sen pelaajat pystyvät parempiin ja huolellisimpiin ratkaisuihin pallollisena ja erityisesti ahtaassa tilassa.

Kuopiolaisten pallollisen pelin kannalta vakuuttavin yksilö on keskikentän pohjalla pelaava Aatu Laatikainen. Nuorisomaajoukkuepelaaja on tärkeä pelintekijä, joka pystyy avaamaan peliä lyhyillä ja myös tarkoilla pitemmillä syötöillä.

Vakuuttava topparipari

KuFu on tehnyt maaleja Kolmosessa reilulla kolmen keskiarvolla per peli, mutta vakuuttavinta joukkueen pelissä oli koko joukkueen puolustuspeli. Siniset ovat päästäneet nyt seitsemän otteluun vain kolme maalia – mikä on todella vakuuttava saldo.

Siitä pitää viimeisen huolen lohkon ylivoimaisesti paras topparikaksikko Joonas OjantieReetu Räsänen. Kaksikko oli tärkeässä roolissa nollaamassa PK:n erikoistilanteita ja keskityksiä. Toppariparilta löytyy myös hyvä pallovarmuus.

Pitää muistaa, kuinka kovasta toppariparista on kysymys.  Joukkueen kapteeni Ojantie pelasi viime kaudella pelejä Kuopion Palloseuran riveissä ja Räsänen on treenannut edustusjoukkueen mukana tällä kaudella. Maalivahti Jonne Uronen oli viimeinen lukko, joka selvitti vastaantuloillaan ja nyrkkeilyllään PK:n vaarallisimmat tilanteet.

Urosen ei tarvinnut venyä nollapelinsä eteen huippupelastuksiin, sillä PK ei saanut ottelussa yhtään ykkösluokan maalipaikkaa. Valkopaidat loivat puolittaisia paikkoja erikoistilanteista. Ja niitähän riitti, kun PK hyödyntää kaikki hyökkäysalueen rajaheitot pitkänä maalille.

PK:n hyökkäyspeli perustui paljon laitapelaamiseen ja sieltä murtautumiseen keskitysten avulla. Keskitykset painottuvat, kun kärjessä on fyysinen target-vaihtoehto, Samu Vidgren. Viime kaudelta tuttu hätäily näkyy vielä viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. Keskitysten ajoitus ja pelaajien ajo maalille ei ole synkronoitu vielä tarpeeksi hyvin.

On vain jossittelua, millaista vaaraa KuFun puolustukselle olisi aiheuttanut nopeita ja oikea-aikaisia pystyjuoksuja linjan taakse tekevä Teemu Leskinen, joka oli ottelusta sivussaNyt tappioasemassa vaihtoehtoina kärkeen oli heittää vain laitapuolustaja Atte Huttunen ja laituri Niklas Aminoff.

Pallo-Kerhon taistelun suurimman ilmentymän, Jani Vidgrenin, ilme pelin jälkeen kertoi kaiken. Siitä näkee, kuinka paljon tappio pistää vihaksi. PK oli satsannut kauden tärkeimpään peliin paljon. Kotijoukkueen parhaana ansaitusti palkittu Vidgren repi, raastoi, liukutaklasi ja oli tärkeässä roolissa erikoistilanteissa. Käteen jäi vain tyhjä luu pisteiden muodossa.

Pelillisistä puutteista huolimatta PK:n esitys oli paras näkemäni tällä kaudella, kun suhteutetaan mukaan vastustajan kova taso. Vornanen piti sanansa, sillä PK lähti otteluun pelaamaan eikä peruuttelemaan. On reilua sanoa, että pelaajat antoivat kaikkensa.

Iisalmelaisten kannalta tilaisuus nollata pettymys tulee pian. Pallo-Kerho kohtaa jo sunnutaina Warkaus JK:n vieraissa. PK jatkaa sarjakärjessä kahden pisteen erolla, mutta KuFulla on kaksi peliä vähemmän pelattuna. Voittamalla rästipelinsä KuFu on neljän pisteen karkumatkalla. Kolmosta on jäljellä Pallo-Kerhon osalta vielä yksitoista ottelua. KuFun ja PK-37:n toinen kohtaaminen odottaa syyskuulla Kuopiossa.

 

Mainokset

Posted on kesäkuu 11, 2015, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: