Jäähyväiset PK-37:lle edellistä seuraa vastaan

_MG_0370

Luottotoppari Miika Ekmark pelaa PK-37-paidassa viimeisen pelinsä edellistä seuraansa FC Blackbirdiä vastaan. Ekmark muuttaa Lappeenrantaan jatkamaan opiskelujaan ja pelaamaan.

” On ollut kiva pelata 1,5 vuotta Pallo-Kerhossa. Olen kiitollinen, että olen saanut paljon vastuuta, sillä vastuu kehittää eniten pelaajaa. Seura on hoitanut hyvin asiat – eikä minulla ole PK:sta tai Iisalmesta pahaa sanottavaa. Fiilikset ovat vähän haikeat, kun edessä on viimeinen peli PK-paidassa. Kiitos kuuluu seuralle, pelaajille, taustahenkilöille ja faneille.”

” Valmensin viime kesänä seuran 06-junnuja. Oli hullun palkitsevaa, kun pelin jälkeen junnut tulivat antamaan läpsyjä. En ole aikaisemmissa peliurallani kokenut vastaavaa muissa seuroissa. On hienoa, että juniorit tunnistavat edustusjoukkueen pelaajia ja tulevat juttelemaan. Ne olivat hienoja hetkiä.”

 

Millaisia tuntemuksia herättää, kun vastassa on edellinen seurasi FC Blackbird ?

– Talvella sanoin, että JJK on velipoikien seuran ( Savonlinnan STPS) jälkeen paras vastustaja. On sanottava, että Blackbird on JJK:ta rakkaampi vastustaja. Pelasin seurassa muutaman vuoden ja se oli hauskaa aikaa. Näytönhalua riittää. Vielä en tiedä, olenko avauksessa huomenna. Haluan ehdottomasti päästä pelaamaan. On hienoa pelata viimeinen peli nimenomaan edellistä seuraa vastaan.

Seuraat tarkasti FC Blackbirdin otteita. Kävit piipahtamassa hiihtolomalla myös joukkueen treeneissä. Mitkä ovat olennaisimmat scouttaushuomiot joukkueesta ?

– Meidän kannattaa hyödyntää nopeita suunnanmuutoksia, sillä heidän keskikenttä ja puolustus eivät ole niin nopeita jalalla. Blackbird luottaa pallonhallintaan. Aikaisemmilla kausilla he eivät ole saaneet sitä realisoitua tarpeeksi maaleiksi ja maalipaikoiksi. Kun heillä on pallonhallintajakso, meidän pitää puolustaa tiiviisti ja olla kärsivällisiä. Suunnanmuutoksissa on paikka iskeä.

Molemmat joukkueet luottavat pallonhallintaan. Millaista pelin kuvaa odotat ?

–  Kauden tavoitteemme on ollut pitää enemmän palloa kuin vastustaja. Se on tavoite tässäkin pelissä. Haukiniemen pienellä kentällä kaksinkamppailut korostuvat. Uskon, että olemme niissä vahvempia ja rutinoituneempia. Kärkipelit ratkeavat yleensä pieniin marginaaleihin kuten pieniin virheisiin.

Jos saisit valita yhden Blackbirdin pelaajan vahvistamaan PK:ta, kuka hän olisi ja miksi ?

Settyslas Loutelamio. Setti on pelaaja, joka pystyy omilla suorituksilla ratkomaan pelejä Kolmosessa. Sellaisia pelaajia ei ole meillä liikaa. Eikä niitä muutenkaan ole liikaa.

PK:n edellistä pelistä on kulunut jo 1,5 viikkoa. Mitä asioita pitää ottaa huomioon otteluun valmistautuessa ?

– Pitää olla alusta asti hereillä ja keskittynyt, eikä vasta viiden minuutin kohdalla. 1,5 viikossa pelituntuma ei vielä häviä. Uskon, että meillä riittää nyt virtaa ja juoksuvoimaa.

Mikä on ollut PK:n kauden paras peli tähän mennessä ? Mistä elementeistä se koostui ?

– Joukkuepalaverissa KuFu-peli on nostettu parhaaksi ja sanon itse saman. Se oli meiltä hyvä taistelu, vaikka hävisimmekin. Oma pallollinen peli ei ollut tarpeeksi huolellista.  Se oli meiltä kauden paras peli, vaikka siinä vaiheessa se ei riittänytkään voittoon asti. Kaikki on lohkovoiton kannalta omissa käsissä. Uskon, että toisessa kohtaamisessa KuFua vastaan PK on paljon valmiimpi, sillä pelimme on kehittynyt koko ajan.

Missä olivat keskinäisen ottelun perusteella KuFun ja PK:n suurimmat erot?

– Yksilötaidossa ja pallovarmuudessa. He liikuttivat palloa nopeammin ja varmemmin. ”Lollo” Vornanen ennakoi, että ottelu ratkeaa virheisiin ja niin se meidän osalta tekikin. On rehellisesti sanottava, että KuFu oli ansaitusti parempi. Heidän 0-3 maalinsa oli lähempänä kuin meidän 1-2 kavennus.

Mikä on PK:n osalta suurin kehityskohde ?

– KuFu-peliä peilatenkin se on pallollinen pelaamisemme. Sitä pitää saada varmemmaksi niin, että pystymme rakentamaan enemmän pitkiä hyökkäyksiä ja pääsemme kontrolloidumme maalipaikoille. Jo tilastot osoittavat, että puolustuspelimme on ollut kunnossa ja tiivistä. Olemme tehneet ihan hyvin maaleja, mutta kehityskohteet ovat juuri hyökkäyspelissä.

Tuuletat maaleja antaumuksella, on kyseessä sitten harjoitusottelu tai virallinen peli. Mistä se kumpuaa ?

– Ei ole tullut uralla paljon maaleja tehtyä, joten ei niitä ole varaa jättää tuulematta. Jos tulee 1-2 maalia kautta kohti, on niitä pakko tuulettaa. Tuulettaminen on kivaa puuhaa.

Sinua ja topparipariasi Juho Ruotsalaista ei suoraan sanottuna voi kehua nopeiksi. Kumpi teistä on nopeampi 30 metrin terävässä spurtissa  ?

– Kyllä minä olen nopeampi kuin Ruotsi. Laita siihen, että se on varma tieto. (Huomio: PK:n testeissä ei ole mitattu nopeutta virallisesti)

Miten topparin pitää pelata nopeaa hyökkääjää vastaan, jos nopeus ei ole suurin vahvuus?

– Pitää pelata niin, ettei joudu tasaväkisiin juoksukilpailuihin. Pitää muistaa, että nopeus ei ratkaise pelkästään jalkapallossa. Pelisilmä ja tilanteiden ennakointi on tärkeää. Niiden avulla pystyy ennakoimaan tilanteita niin, ettei joudu pahoihin juoksukilpailuihin. Jos jään jälkeen, pystyy vauhtia hidastamaan repimällä. En näe, että meillä Ruotsalaisen kanssa olisi ollut merkittäviä ongelmia nopeiden hyökkääjien kanssa, sillä molemmat osaavat hyvin lukea peliä.

Mikä on mukavin tapa viettää kesäpäivää, jos jalkapalloa ei lasketa ?

– Auringossa pälyily – sellainen chillailu ja nauttiminen. Tänä kesänä auringosta ei ole voinut hirveästi nauttia. Eilinen hellepäivä meni ohi muutossa, autossa istuessa.

Miten on vaikuttanut, että PK on joutunut pelaamaan evakossa näin pitkään viralliselta kotikentältään, Sankariniemeltä?

– Se ei ole vaikuttanut mitenkään peleihimme ja eikä saakaan vaikuttaa. Sankkurilla on toki erilainen fiilis pelata, kun se on virallinen kotikenttämme.

Mikä on paras muistosi PK:sta ?

– Viime kausi kokonaisuudessa, vaikka se oli vaikea ja tipuimme. Se oli ensimmäinen Kakkosen kauteni, joka kasvatti minua pelaajana paljon. Sain paljon vastuuta ja paikan kehittyä. Opin paljon, mitä vaatii pelata hyvällä tasolla. Kohokohtina olivat ne harvat voitot ja kauden ainoa maalini Oulun Palloseuran vieraana.

Olet tunnetusti sosiaalinen ja kova puhumaan kentän ulkopuolella. Kuka olisi haastavin PK:n pelaaja puhemaratoniin, jota pitäisi yllät ?

Matias ”Remu” Rissanen ehdottomasti olisi haastavin. Siinä on jäätävä äijä.

Veikkaa loppuun PK:n loppusijoitus Kolmosessa ja lisäksi sisäisen maali- ja varoituspörssin voittajat.

– PK:n loppusijoitus on ykkönen. Sisäisen maalipörssin voittaa Juho Ruotsalainen. Ruotsi tekee sen verran puskuosumia. Ja pakkohan se on välillä miestä kehua, kun tuli jo aiemmin haukuttua hitaaksi. Ville Kosonen tulee vielä takaa ohi varoitustilaston voittoon. Antaa pojan näyttää.

_MG_0429

Ei ole tullut uralla paljon maaleja tehtyä, joten ei niitä ole varaa jättää tuulematta.

Mainokset

Posted on kesäkuu 30, 2015, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: