Kosonen: Maalivahtiosastolla nyt toivottu tilanne

mg_3740

Iisalmen Pallo-Kerhon monivuotinen luottovahti Ville Kosonen teki paluun pokien väliin pitkän polvivammasta kuntoutumisen jälkeen. Kosonen on iloinen siitä, että maalivahtiosastolla on nyt kova kilpailu.

– Kyllähän se vähän jännitti kun edellisestä pelistä on kulunut kymmenen kuukautta. Toisaalta peli oli helppo, ei tullut pahoja tilanteita,  karismaattinen Ville Kosonen tuumii paluunsa jälkeen.

Kososen poissaollessa 17-vuotias Matias Rissanen on pelannut kaikki pelit. Ensimmäistä kertaa isoa vastuuta miesten peleissä saanut Rissanen on ollut PK:n kauden suurin yllättäjä. Pelaaja, joka on pystynyt nostamaan tasoaan eniten.

PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen ennakoi, että maalivahdit tulevat jakamaan vastuun loppukaudella tasapäisesti. Päällä on rehellinen taistelu paikasta tolppien väliin.

– Tätä tilannetta maalivahtiosastolla on toivottukin. Nyt meillä on kaksi vahvaa maalivahtia ja hyvä kilpailutilanne. Saamme treeneissä taistella tosissaan, kumpi pelaa.

2010-luvun vaihteessa Kosonen taisteli ykkösmaalivahdin paikasta Jyri Junnilaisen kanssa. Pari viimeistä Kakkosen kautta Kosonen pelasi selvänä ykkösmaalivahtina ilman kunnollista haastajaa penkillä.

– Oma pelaaminen helpottuu, kun tietää, että penkillä on maalivahti, joka pystyy pelaamaan. Silloin pystyy pelaamaan täysillä, ei tarvitse pelätä kolhuja.

”Koso” on harjoitellut joukkueen mukana jo pari kuukautta. Seuran maalivahtivalmentajana toimiva Kosonen on ollut myös joukkueen penkillä poissaolonsa ajan.

– Ainahan se on vaikeampi seurata otteluja penkillä. Kyllä sitä haluaa olla kentällä pelaamassa, Kosonen myöntää.

JPS-ottelu oli varmasti Kososen uran helpoimpia. Hän selvisi paluussaan ilman yhtään torjuntaa. Keskeisin osa oli pelinohjaaminen. Ja senhän Kosonen hoitaa mallikkaasti ja äänekkäästi.

Tutut kannustukset ”Camoon PK”, ”Camoon valkee” raikuivat Sankariniemen stadionille. Kuten myös napakat ohjeet pelaajien lempinimillä.

JPS yritti ottelussa iskeä vastaiskuilla. Kososen ynnää, että vastaiskut jäivät kuitenkin vaarattomiksi, kun PK:n nippu pysyi tiiviinä ja pelaajat sijoittuivat oikeille paikoille puolustusvaiheessa. Näin JPS:n pelaaminen ohjattiin laitaan, eikä keskisektorille ollut pääsyä.

PK on pelannut yhdeksän nollapeliä, joka on lohkon joukkueista eniten. Omissa on soinut vain kahdeksan kertaa kertaa neljässätoista mittelössä.

– Puolustaminen on vahvaa. Se oli meidän vahvuus myös Kakkosen kausilla. Pelaajat tuntevat hyvin toisensa, toistensa liikkeet ja tietävät, mitä toiselta vaatia.

Vakaaseen puolustamisen vaikuttaa  se, että puolustuslinja on pysynyt lähes samana viime kauteen verrattuna. Viimeaikoina on toki nähty pari muutosta, kun Miika Ekmark lähti joukkueesta ja Jarkko Venäläinen on ollut armeijassa. Joel Hyvönen  topparina ja  Juuso Heinonen oikeana laitapuolustajana ovat täyttäneet hyvin paikkansa.

– ”Jokke” on pelannut hemmetin hyvin. Hän sopii hyvin ”Ruotsin” topparipariksi, Kosonen kehaisee.

Pelin parhaan pelaajan Juho Ruotsalaisen johtama puolustuspeli on siis uomissaan. Kehityskohteet löytyvät sitten hyökkäyspelistä.

– Vastustaja ei ollut tänään kovin kova. He toki onnistuivat jarruttamaan meidän pelaamista. Nopeammin olisi pitänyt saada palloa liikkeelle. Syöttöpeli oli tänään heikkoa – harhasyöttöjä tuli varmaan enemmän kuin onnistuneita syöttöjä. Syöttöpeli on asia, jota pitää parantaa ja sitä pyrimme koko ajan parantamaan.

Toinen kohde on maalinteon tehokkuus. Kosonen laskeskelee, että kolmen maalin lisäksi PK:lla oli ainakin viisi selvää maalipaikkaa. Parhaille tonteille pääsi Samu Vidgren, jolla oli hyvät eväät ainakin hattutemppuun.

Vidgren nousi kauden yhdeksännellä maalillaan lohkon maalipörssin johtoon, mutta Kososen kollega Teemu Holopainen nappasi voiton kahdesta 1 vs 1 – tilanteesta. Vapaista tilanteista, joissa Vidgrenillä oli ehkä liikaakin aikaa miettiä ratkaisua.

PK:lla on edessä parin viikon tauko ennen seuraava peliä. Sitten iisalmelaiset pelaavatkin kolme peliä viikon sisään, jonka jälkeen odottaa jälleen parin viikon tauko ennen syyskauden huipennusta, vierasottelua KuFua vastaan.

– Pelitahti on outo, kun Kakkosessa on tottunut viikko per peli -rytmiin. KuFu-peli on totta kai mielessä, mutta meidän pitää hoitaa muut pelit ensin yksi kerrallaan. Ei ole olemassa helppoja vastustajia. Rutiinimme on vahva, se nähtiin myös tänään.

Mainokset

Posted on heinäkuu 31, 2015, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: