Arvoituksellisuuden paluu

mg_6696

Iisalmen Pallo-Kerhossa kulttimaineeseen noussut Anssi Lipponen teki comebackin välivuoden jälkeen toista kertaa urallaan. Tällä kertaa välivuosi jäi vain puolikkaaksi, kun Lipponen palasi peliympyröihin kesken kauden.

Vaihdosta tunnin kohdalla tulleesta Lipposesta ei ollut PK:n pelastajaksi, kun iisalmelaiset kärsivät katkeran 0-1 tappion Siilinjärven Palloseuralle. Tappion, jonka myötä kärkipaikka karkasi jo viiden pisteen päähän.

”SiPS oli tänään jalalla edellä. Varsinkin ottelun alussa olimme jäljessä. Ensimmäisen jakson lopulla näytti paremmalle, ja ajattelin, että käännämme pelin toisella jaksolla. Toisen puoliajan alussa SiPSillä oli jälleen vahva jakso. Ei me saatu lopussa oikein kunnon paikkoja. Hirveetä soosia tämä meiltä oli”, Lipponen ynnäsi.

Kulttiaseman Lipponen on ansainnut taidoillaan ja arvoituksellisuudellaan kentällä sekä sen ulkopuolella. Syystäkin häntä on tituleerattu taiteilijaksi. Se tulee esiin myös tässä haastattelussa.

”Tietäisin syyn, mutta en sitä tässä kehtaa kertoa. Mitähän tähän keksisi sanoa”, Lipponen miettii suhteellisen pitkään, miksi SiPS oli jalalla parempi, vaikka PK:lla oli hyvä tauko latautua otteluun.

”Sanotaan nyt, että valmistautuminen olisi saanut ollut parempaa. Jokainen saa vetää siitä omat johtopäätöksensä.”

PK:n päävalmentajat ovat saaneet viime kausina tottua keväiseen ilmiöön, jossa Lipponen pohtii pitkään omaan jatkoaan. Niin kävi myös tänä vuonna, kun joukkueen mukana treenannut Lipponen pohdiskeli ja jäi lopulta pois.

”Jäin talvella pois syyn takia, jota en tässä kerro. Kakkosesta tippuminen oli iso pettymys. Viime kausi oli raskas, se oli hirveetä soosia. Kakkonen oli kova kilpailullinen sarja, eikä Kolmonen tuntunut niin sytyttävältä”, Lipponen myöntää.

Parisen viikkoa sitten Lipponen ilmestyi PK:n treeneihin oma-aloitteisesti.

”Veri veti takaisin jalkapallon pariin. Katsoessani joukkueen pelejä tuli tunne, että haluan palata. PK:lla on kapea rinki, ja ehkä minusta olisi jotakin apua.”

PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen vastasi, että ehdottomasti on. Sen verran kova peluri Lipponen edelleen on. Silloin hän pystyy olemaan pirullisen arvoituksellinen vastustajan näkökulmasta.

Viime kaudella PK:ta valmentanut Mika Pesonen arvioi, että Lipponen on joukkueen taitavin pelaaja. Lipposen pallovarmuus ja pelinlukutaito erottuivat kentällä edukseen myös nyt, vaikka pelituntuma on heikko.

Lipposen paluu on otettu vastaan positiivisesti myös pelaajien leirissä.

”Meidän hyökkäyspelaajat on aika suoraviivaisia, mutta Lipponen on siihen nähden erityyppinen. Hänessä on virtuoosimaisuutta. Hän pystyy pallon kanssa menemään ahtaista väleistä. Lisäksi hän on vahva suojaamaan palloa”, Juho Ruotsalainen kehuu.

Lipponen on joukkuekaverinsa Olli Huttusen tavoin pelaaja, joka nauttii suuresti pelaamisesta, kun hänellä on pallo jalassaan. Pelaaja, joka nauttii eniten lyhytsyöttöpelaamisesta. Käänteisesti pelihalut ovat koetuksella, kun joukkueella on pelissä pitkiä pallottomia jaksoja kuten viime kaudella.

31-vuotias Lipponen on ollut 2010-luvulla Pallo-Kerhon tehokkaimpia pelaajia, kun mitataan maalien ja maalisyöttöjen määrää. Kirkkaimpana sesonkina vuosi 2012, jolloin Lipponen voitti sisäisen maalipörssin kahdeksalla maalilla ja antoi lisäksi kuusi maalisyöttöä.

Silloin ”Lipi” pelasi kymppipaikalla kärjen takana. Nyt molempijalkainen pelaaja nähdään Vornasen poppoossa laitapelaajana. Sillä osa-alueella, jonne Vornanen on juuri kaivannut vahvistusta.

”Aika vähän apua minusta oli tässä vaiheessa. Varmaan pystyyn tuomaan joukkueeseen tiettyä kokemusta, jota sain useilta Kakkosen kausilta. Tänään nähtiin ehkä vähän sitä, mitä pystyn. Että pystyisin pyörittämään hyökkäyspeliä”, Lipponen arvioi.

Joukkueen nestori hymyilee leveästi sanoessaan, että pelikuntoa ei voi tällä hetkellä mitenkään kehua.

”Ehkä sen yhden puoliajan kunnossa olen. Toivon, että loppukaudella kovemmassa.”

Mainokset

Posted on elokuu 15, 2015, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: