PK-37 – JoPS puheenaiheet

mg_7516

Jimmy Nissisen ensiesiintyminen, nuorten esiinmarssi, tappioaseman kääntäminen ja Samu Vidgren matkalla maalipörssin voittoa.

Armeijan harmaissa vuotta viettävä Jimmy Nissinen pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella PK-37:n Kolmoseen otteluun.

” Todella mukava oli pelata. Tykkään olla intissä, joten se ei ole harmittanut niin paljon. Totta kai se on ketuttanut välillä. Kolmosen pelejä pelataan paljon viikolla, joten en ole niihin päässyt. Nyt olen koko viikon lomalla”, Nissinen kertoi.

20-vuotias Nissinen on PK-37:n oma kasvatti, joka siirtyi b-junnuikäisenä Kuopion Palloseuraan. Viime kaudella Nissinen pääsi juhlimaan A-junioreiden Suomen mestaruutta. Jalkapallo on erittäin vahvassa asemassa Nissisen perheessä: Jimmyn veljet Jerry ja Jiri ovat myös tulleet tutuksi PK:n edustusjoukkueen pelejä seuraaville 2010-luvulla.

”Halusin tulla tänne pelaamaan, sillä PK on kasvattajaseurani. Lisäksi perheeni ja paljon tuttuja on Iisalmessa. Onhan täällä tullut paljon PK:n pelejä käytyä seuraamassa. Intin jälkeen katson opiskelukuviot ensin, mutta PK:ssa haluaisin jatkaa.”

Samu Vidgrenin kärkiparkina pelannut Nissinen näytti ottelussa vahvaa pallonsuojaamista ja työmoraalia.

”Pallon suojaaminen on ollut aina vahvuuteni. Paha sanoa muuta omista vahvuuksista, ehkä tasaisuus on sellainen. Hitaus on sitten heikkous.”

Maalinälkäinen hyökkääjä ei onnistunut pöllyttämään verkkoa. Pari hyvää maalintekotilannetta päätyi ärräpäiden sadatteluun.

”Ketutti, sillä halusin sen maalin tehdä. Olisi pitänyt tehdä parempia ratkaisuja.”

”Pelaaminen oli tänään aika jähmeää. Ennen inttiä olin paremmassa kunnossa. Nyt huomasin vartti ennen loppua, että pohkeet alkoivat krampata. Armeijassa pystyy tekemään lenkkeilyä ja kuntosalia, mutta ei jalkapallon lajiharjoitusta. Se näkyi tänään kentällä.”

Joukkuetoverisi Jarkko Venäläinen on alaisesi armeijassa. Pääseekö pelikaveri helpommalla höykytyksessä kuin muut alokkaat ?

” Ei vaan kohtelu kahta kovempaa, mitään ei anneta ilmaiseksi”, Nissinen vastasi hymy huulillaan.

Nuorten esiinmarssi: neljä b-junioria kentällä

mg_7765

Ei Juho Ruotsalaista, ei Jani Vidgreniä, ei Ville Kososta, joukkueen kokenein Anssi Lipponen aloitti mittelön penkiltä. Kokeneiden pelaajien poissaolot tarjosivat mahdollisuuden nuorten pelaajien esiinmarssille.

Päävalmentaja Lasse Vornanen laittoi kentällä kauden nuorimman avauksen, jonka keski-ikä oli vain nippa nappa päälle kaksikymmentä vuottta. Lopussa kentällä nähtiin neljä omaa b-junnua: Asse Martikainen ja Jesse Åhman pelasivat täyden ysikymppisen. Kun taas Sakari Paavola ja Aleksi Räsänen tulivat vaihdosta sisälle.

Vornanen nosti erityisesti esiin keskikentän pohjalle pelanneen Paavolan, joka pelasi tilanteet jämäkästi ja rauhallisesti. Paavola antoi hyviä syöttöjä pallonriistojensa jälkeen. Paavola pelaa normaalisti topparina, mutta Vornanen laittoi hänet keskikentän pohjalle, että hän ei joutuisi niin kovaan paineeseen.

Edustusjoukkuedebyyttinsä jo viime kaudella tehnyt Åhman pelasi vieraammalla pelipaikalla vahvan kamppailun ylöspäin. Laitapuolustaja tuki vahvasti hyökkäyksiä ja jakoi hyviä keskityksiä boksiin. Hän toi kentällä lisää sitä, mitä PK:n laitapuolustajilta on kaivattu. Vornasen mielestä Åhman tarvitsee vielä lisää malttia puolustussuuntaan. Vornanen mainitsi, että Åhman pelasi itsensä välillä ulos ensimmäisellä jaksolla.

Martikainen selvisi urakastaan pokien välissä kunniakkaasti. Ottelun alku tarjosi 16-vuotiaalle veskarille viestin: tervetuloa miesten peleihin, kun erikoistilanteisiin vahvasti panostanut JoPS rynni vahvasti maalille. Martikainen säilytti vahvan rauhallisuuden vaikeasta alusta huolimatta. Toisella puoliajalla niin Martikainen kuin PK:n koko joukkue petrasi huomattavasti erikostilanteiden purkamisessa.

B-junnuja ei nähdä edustuksen kokoonpanossa lauantaina vierasottelussa Jämsänkosken Ilvestä vastaan, sillä heillä oma alueellisen Kakkosen pelinsä samaan aikaan Iisalmessa. Kokeneista pelaajista Juho Ruotsalainen tekee paluun kokoonpanoon pelikiellon jälkeen. Myös Jani Vidgren on todennäköisesti mukana.

Kahden maalin tappioaseman kääntäminen hoitui nopeasti

mg_7293

PK on ajautunut tällä kaudella kuusi kertaa tappioasemaan. Kolme kertaa se on onnistunut nousemaan voittoon, kaksi kertaa niistä juuri JoPSia vastaan. Edellisen keskinäisen tapaan Joensuun Palloseura teki nytkin avausmaalin. Nyt todellisella salama-alulla, vain vajaan kymmenen sekunnin pelin jälkeen. Vornanen sanoi ottelun jälkeen avausmaalista, että ei tiennyt tilanteen jälkeen, pitäisikö itkeä vai nauraa.

Ottelussa alussa alakerran kokoonpanomuutokset näkyivät, ja PK oli alussa pahasti helisemässä JoPS:n laadukkaiden erikoistilanteiden kanssa. Vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon puskuosumalla kulmapotkusta 12.minuutilla.

Huolimatta kahden maalin tappioasemasta PK:n pelaaminen ei mennyt hätäilyksi kuten SiPS-ottelussa. Pelaajien otteista näkyi usko ja selkeä suunnitelma siihen, miten peli vielä kammetaan voitoksi. Ja sehän tapahtuikin nopealla tahdilla. JoPS sai nauttia johtoasemasta reilun kympin, kunnes Samu Vidgren teki kaksi maalia vajaan minuutin sisään. Vajaa kymppi eteenpäin ja joukkueen kapteeni Olli Huttunen laukoi voitto-osuman sisään kulmapotkun jälkitilanteesta.

Tauolla Vornanen vaihtoi sisään Anssi Lipposen, joka oli tärkeässä asemassa johtoaseman pitämisessä. Lipponen on erittäin taitava suojaamaan palloa ja siten rauhoittamaan peliä. Myös kärjessä pelannut Jimmy Nissinen väänsi vahvasti kaksinkamppailuissa ja piti palloa hyökkäyskolmanneksella. JoPSilla oli oma etsikkoaikansa vielä toisen puoliajan alussa, mutta sen jälkeen PK pelasi fiksummin palloa alueille, joissa pallonmenetys ei johda vaaratilanteisiin.

Vornanen mielestä peli oli entistä paremmin PK:n hallussa, mitä pidemmälle kamppailu eteni. PK onnistui hyvin pelin jäähdyttämisessä, mutta loi myös muutaman hyvän maalitekopaikan, jolla se olisi voinut antaa viimeisen niitin ottelulle.

PK-hyökkääjälle harvinaista herkkua tarjolla

mg_7199

Samu Vidgren lisäsi kahdella täysosumallaan maalipörssiä johtoa. Vidgrenillä on kasassa nyt yksitoista maalia, joten hän johtaa maalipörssiä kahdella osumalla ennen Blackbirdin Settyslas Loutelamiota. Vidgren on vahvin ehdokas voittamaan maalipörssin, joka olisi todella harvinaista herkkua PK:n pelaajalle. Lohkoa johtava KuFu on tehnyt PK:ta enemmän maaleja, mutta sen maalinteko on jakaantunut kauden aikana usean pelaajan kesken.

Vidgren rikkoi nyt myös PK:n pelaajille kovaksi osoittuneen kymmenen maalin rajapyykin. Seitsemän Kakkosen kauden aikana ainoastaan Tuomas Halonen pystyi kertalleen rikkomaan merkkipaalun. Vidgrenin maaliluku on kova, sillä hän ei ollut mukana kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Ensimmäisissä peleissään hän pelasi pienessä roolissa, kun kärjessä viiletti vielä Teemu Leskinen.

Molemmat JoPS-ottelun maalit olivat varmoja ja rauhallisia sijoituksia reboundeista: toinen päällä ja toinen jalalla. Siis perin tyypillisiä maaleja hyvin boksin sisällä sijoittuvalle kärkimiehelle. Toisella jaksolla Vidgrenille tarjoutui vielä pari laadukasta tonttia. Paremmalla viimeistelyllä kokonaismaalimäärä voisi olla vieläkin komeampi.

Mainokset

Posted on elokuu 20, 2015, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: