KuPS pyrkii hankintojen suhteen aiempaa huolellisempaan työhön

_full

”Hankintojen suhteen aiempaa huolellisempi työ tarkoittaa käytännössä, että käytämme enemmän aikaa pelaajien taustojen selvittämiseen. Mieluummin sanomme ei, ja siirrymme seuraavaan pelaajaan, jos on epävarmuustekijöitä. Kaikki pelaajat tulevat testin kautta, suoria sopimuksia emme tee. Pelitaidot ja kunto pitää osoittaa treeneissä ja peleissä. Täsmähankintojen tulee osua kohdilleen”, KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen korostaa.

Valmennusjohdon vastuu on päävalmentaja Marko Rajamäen johdolla katsoa pelaajan taso ja hänen sopivuudensa joukkueeseen. Heiskasen roolina on katsoa taloudelliset raamit pelaajan hankkimiselle.

”Rajamäki on terävöittänyt selkeämmäksi sitä, millaisia pelaajia haemme. Joukkueen liikkuvuuteen panostetaan enemmän tälle kaudelle. Rapa haluaa lisää juoksuvoimaa kentälle. Peli tulee olemaan nopeampaa sitä kautta. Joukkue tulee olemaan paikallisempi ja kotimaisempi kuin viime kaudella. Yksi suuntaus on, että kartoitamme nuorempia kotimaisia pelaajia, joilla ei ollut pahoja loukkaantumisia”, Heiskanen kertoo.

KuPS tulee neuvottelemaan tulevaisuudesta viime kauden avainpelaajien Babacar DiallonToni Markicin ja Ebrima Sohnan kanssa.

”Diallo ja Markic halusivat rauhoittaa marraskuun. KuPS on heille erittäin hyvä vaihtoehto, jos kovemmista liigoista ei tule tarjouksia. Tietääkseni kumpikaan ei ole ollut testissä missään. Sohnalla on ollut virityksiä ulkomailla. Hänen kanssaan asiaan palataan tammikuussa.”

KuPS aloitti harjoituskautensa eilen Kuopio-hallissa. Joulukuussa pelaajatarkkailu kohdistuu lähialueiden ja kotimaisten pelaajien testaamiseen. Harjoituksissa on nyt mukana JJK:lle yhdeksän maalia viime kaudella Ykkösessä iskenyt Antto Hilska. Ensi viikolla tulee lisää pelaajia, joiden nimiä Heiskanen ei vielä halua paljastaa.

Harjoituksissa on mukana myös paljon junioripelaajia. Heiskanen korostaa omien kasvattien suhteen kultaista keskitietä. Hänen mielestään Rajamäki on osannut hyvin tuoda nuoret pelaajat osaksi joukkuetta sopivassa roolissa.

”Omavaraisuutemme on hyvä. Petteri Pennanen on kuntoutumisen suhteen aikataulussa, hän on Tuomas Rannankarin kanssa avauksen pelaajia. Lisäksi on Saku Savolainen, Urho Nissilä ja Ilmari Niskanen sekä Joonas Pöntinen maalissa. Eipä monella ole Veikkausliigassa niin monta omaa kasvattia kentällä.”

Heiskanen painottaa, että yksi keino säästää taloudellisesti on tehdä merkittävät sopimukset vasta ensi vuoden puolella. Liigacup tarjoaa paremman mahdollisuuden testata pelaajien taidot kuin pelkät harjoitukset.

Tammikuulle on viritelty ’kohtuullisen kovaa hankintaa.’

”Jos HJK puhuu maireasta pommista, olkoon tämä sitten meiltä ’melkoinen pammaus.’ Asia on toki vielä epävarma. Hänelle on lähetetty sopimuspaperit ja nyt toivomme, että kaikki menee hyvin.Kyseessä on maajoukkuetason pelaaja, joka on parhaassa peli-iässä. Sopimukseen sisältyy lyhyt testijakso ja lääkärintarkastus, jotka on läpäistävä”

KuPSilla on koossa nyt kymmenen pelaajasopimusta. Toppareiden ja keskikentän pohjan pelaajan lisäksi kartoituksessa ovat kaksi hyökkääjää ja yksi maalivahti.

”Haemme toista maalivahtia. Joonas Pöntisellä ja junnumaalivahdeilla emme kauteen lähde. Maalivahtien keskinäinen arvojärjestys KuPSissa ratkaistaan sitten treenikentällä ja peleissä.”

Eilen sopimuksen tehnyt Pöntinen ottaa pelaamisen ohella roolia myös maalivahtivalmennuksessa.

”Rooli tulee olemaan sama kuin Tomi Maanojalla viime vuonna. Eli hän vetää edustusjoukkueen maalivahtiharjoitteita. Rapa tekee luonnollisesti päätökset peluutuksen suhteen. Meillä ei ole ollut maalivahtivalmentajaa sen jälkeen, kun Jarmo Vlasov luopui tehtävästä terveydellisistä syistä. Treenaamme aamuisin ja iltaisin, joten tarvitsisimme päätoimisen maalivahtivalmentajan. Kustannukset päätoimiselle maalivahtivalmentajalle nousevat korkeiksi ja eikä lähialueilla ole sopivaa näköpiirissä”, Heiskanen perustelee.

KuPSilla ja laitapelaaja Tristan Bowenilla on molemminpuolinen optio jatkosta. Heiskasen mukaan asia on vielä molempien osapuolten harkinnassa. Lupaavan keskikenttäpelaaja Aatu Laatikaisen kanssa seura ei käyttänyt kahden vuoden optiota jatkosopimukseen.

”Suoraa option mukaista jatkoa emme olisi tarjonneet vaan neuvotelleet sopimuksen uusiksi. Ensimmäisen sopimusvuoden aikana pääsee antamaan näyttöjä, pystyykö ottamaan jatkossa roolia. Valmennuksen mielestä hän ei ollut tarpeeksi valmis päästäkseen pelaavaan kokoonpanoon. Emme ole neuvotelleet sopimuksesta. Mielellään Aatun kanssa keskustellaan, jos hän on halukas vielä KuPSissa jatkamaan.”

Oliko hän tyytymätön liian pieneen rooliin?

”Voi olla, isän puheista tuli sellaista esille. En osaa kommentoida Aatun puolesta. Ehkä hän hakee jostain muualta isompaa roolia.”

KuPSissa viime kaudella oikeana laitapuolustajana pelannut Dani Hatakka on käynyt näytillä Saksan kolmosliigan Osnabrückissä.

”Olemme olleet yhteydessä, mutta emme neuvotelleet. Hatakka hakee ensisijaisesti pelipaikkaa ulkomailta, KuPS on yksi vaihtoehto.”

KuPS pelaa vielä tänä vuonna yhden harjoitusottelun, kun se kohtaa 9. joulukuuta JJK:n Jyväskylässä.

Lisätty täsmennys 17.45: Sopimukseen sisältyy lyhyt testijakso ja lääkärintarkastus.

”Hänelle on lähetetty sopimuspaperit ja nyt toivomme, että kaikki menee hyvin.Kyseessä on maajoukkuetason pelaaja, joka on parhaassa peli-iässä. Sopimukseen sisältyy lyhyt testijakso ja lääkärintarkastus, jotka on läpäistävä”

Mainokset

Posted on joulukuu 1, 2015, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: