Päivitetty: PK-37:lla kaksitoista sopimusta – Tuomas Halonen treeniringissä mukana

Tuomas Halonen

Seuran 2010-luvun paras maalintekijä Tuomas Halonen harjoittelee PK-37:n mukana.

Iisalmen Pallo-Kerho 37:lla on kasassa kaksitoista pelaajasopimusta. Sopimuspelaajien kärkenä ovat monivuotiset avainpelaajat maalivahti Ville Kosonen, toppari Juho Ruotsalainen ja keskikenttäpelaaja Jani Vidgren. Kolmikko kuuluu viime vuoden tapaan myös Lasse Vornasen valmennustiimiin.

PK aloitti harjoittelukauden viime viikolla. Vornanen kertoo, että harjoitusringissä on ollut parhaimmillaan 14 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia.

”Viime vuoteen verrattuna taitaa olla muutama pelaaja vähemmän. Joulun jälkeen nykyiseen rinkiin tulee todennäköisesti muutama pelaaja lisää. Vuoden loppuun mennessä olemme viisaampia kokoonpanotilanteen suhteen, silloin ratkeaa monen pelaajan tilanne”, päävalmentaja Vornanen arvioi.

Vornasen mukaan kukaan viime kauden pelaajista ei ole sanonut, ettei pelaisi PK:ssa myös tulevalla sesongilla. Monella viimeiseen ratkaisuun vaikuttaa työ- tai harjoittelupaikan saaminen. Viime kauden pelaajien lisäksi harjoitusringissä on PK:n 2010-luvun paras maalintekijä Tuomas Halonen, jonka sopimus GBK:n kanssa päättyi viime kauteen.

”Totta kai mielelläni pidän Halosen joukkueessa. Viime kausi GBK:ssa meni häneltä ilman pahempia loukkaantumisia. Katsotaan jatkaako hän meillä vai lähteekö muualle.”

Vornanen toteaa, että seurassa ei olla satsaamassa ulkopuolisiin hankintoihin.

”Omista pelaajista on kartoitettu nyt noin 30 pelaajan ryhmä. Niistä kun saa ainakin sen 20 kenttäpelaajaa kasaan. Maalivahtitilannetilanne on jo kunnossa, sillä Kososella, Matias Rissasella ja Asse Martikaisella on kaikilla sopimukset.”

Uusina pelaajina treeniringissä ovat paikallisvastustaja PAVE:sta tullut Antti Kauppinen ja SJK:n A-junioreissa pelannut Panu Leppä. Kaksikko teki sopimukset tiistai-iltana. Lisäksi mukaan on tulossa bolivialaisvahvistus, Lucas.

”Lucas pääsee mukaan, kun saamme hoidettua paperihommat. Kommunikointi on vielä vaikeaa, mutta hän opiskelee Suomen kieltä. Hän on näppärän oloinen kaveri. ”

”Kauppinen on pelannut PK:ssa B-junioreihin asti. Hän on iso ja vahva puolustuspään pelaaja: hyvää toppariainesta. Leppä on puolestaan muuttanut Seinäjoelta Iisalmeen. Hän on pelannut urallaan lähes jokaista pelipaikkaa. Leppä on taitava kaveri, jolla on hyvä tekniikka”, Vornanen kertoo uusien pelaajien taustoista.

Tällä hetkellä PK:n sopimuspelaajissa ei ole hyökkääjää. Vornanen ei ole tilanteesta huolissaan, sillä Halosen lisäksi treeniringissä viilettää Kolmosen viime kauden maalikuningas, Samu Vidgren.

”Lisäksi Teemu Leskinen palaa Iisalmeen jouluna valmistumisen jälkeen. Hän on sanonut, että pelaa PK:ssa, jos ei saa työpaikkaa muualta.”

Viime kauden kapteeni ja tehopörssin voittaja Olli Huttunen on todennut, että on mahdollista, että hän pelaa PK:ssa. Vielä viime kaudella Huttunen piti todennäköisenä, että kausi oli toistaiseksi viimeinen PK-paidassa.

Ringin laajuus ja hyökkäyspelin kehittäminen 

Tulevalla kaudella Pallo-Kerho haluaa nousta kakkossijalta Itä-ja Keski-Suomen Kolmosen voittajaksi.

”Ensimmäinen asia ja suurin haaste on, että saamme tarpeeksi laajan ringin. Ringin laajuus oli suurin erottava tekijä KuFuun viime kaudella. Loppukauden peleissä rinkimme meni todella kapeaksi pikkuvammojen ja poissaolojen seurauksena.”

Esimerkiksi kauden toisesta kärkipelistä lohkovoittaja KuFua vastaan PK:lta puuttui kymmenen pelaajaa.

PK päästi viime kaudella toiseksi vähiten maaleja, mutta teki niitä kolmanneksi eniten.

”Se on selvä, että haluamme viedä eteenpäin hyökkäyspelaamistamme. Hyökkäyspelaaminen on aina vaikeampaa kuin puolustaminen. Puolustamisen osaamme hyvin. Hyökkäykseen kaipaan erityisesti malttia lisää pidempiin hyökkäyksiin. Haluan, että hallitsemme palloa enemmän.”

Harjoituskaudella noin kymmenen peliä

PK:n kauden ensimmäinen harjoituspeli on jo sovittu. Pallo-Kerho pelaa Pohjois-Suomen Kolmosta pelaavan Kajaanin Hakan vieraana 30. tammikuuta. Myöhemmin keväällä Kajaanin Haka tulee vastavierailulle Iisalmeen.

Vornasen mukaan PK tulee pelaamaan harjoituskaudella noin kymmenen ottelua.

”Se on hyvä määrä. Siihen kuuluu 3-4 harkkamatsia sekä Talvipiirisarjan ja mahdolliset Suomen cupin pelit päälle. Harjoituspeleihin tulee ehkä kysyttyä tuttuja Kingsiä, Warkaus JK:ta ja JIPPOa.”

Iisalmelaiset eivät ole vielä ilmoittautuneet Suomen cupiin.

”Todennäköisesti tulemme sitä pelaamaan. Kysyn vielä pelaajien mielipidettä ja sitten teemme valmennuksessa päätöksen. Viime vuonna saimme ihan hyvää koulua JJK:lta.”

Miten olet seurannut muiden lohkon joukkueiden pelaajahankintoja ?

”En oikeastaan ollenkaan. Kuten viime kaudella monesti sanoin, tärkeintä on keskittyä omaan peliin ja suunnitelmaan. JIPPOsta sen verran tiedän, että siellä ei vielä ole kummoista joukkuetta. Jyväskylän seurat, JIPPO, Kings ja Warkaus JK tulevat olemaan kovimpia vastustajia”, Vornanen arvioi.

PK-37 sopimuspelaajat kaudelle 2016

Maalivahdit

Matias Rissanen

Asse Martikainen

Ville Kosonen

 

Puolustajat

Juho Ruotsalainen

Antti Lappalainen

Antti Kauppinen

 

Keskikenttäpelaajat

Jani Vidgren

Matias Mähönen

Jesse Åhman

Panu Leppä

Aleksi Räsänen (sovittu suullisesti)

Tuomas Leskinen (sovittu suullisesti)

 

Harjoitusringissä lisäksi:

Juuso Heinonen

Samu Vidgren

Tuomas Halonen

Ville Heiskanen

Joel Hyvönen

 

Päivitetty 2.12 9.40.

Otsikko vaihdettu:  PK:lla 12 pelaajasopimusta (aiemmin 8).  Seura teki eilen illalla sopimukset Antti Kauppisen, Panu Leppän kanssa. Listaan lisätty myös Tuomas Leskisen ja Aleksi Räsäsen suulliset sopimukset.

Mainokset

Posted on joulukuu 1, 2015, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: