Huttunen: ”Sarjanousu Kakkoseen motivoi paljon”

Olli Huttunen 3

Joukkueen viime kauden parhaana palkittu pelaaja ja tehopörssin voittaja Olli Huttunen jatkaa Iisalmen Pallo-Kerhon paidassa.

Kakkoseen nousua tavoittelevalle iisalmelaisseuralle hyökkäyspelaamisen avainpelaajan jatko oli positiivinen ilouutinen. Jopa pieni yllätys, kun viime keväällä Huttunen piti todennäköisenä, että sesonki jää hänen jäähyväiskaudeksi kasvattajaseurassa. Jyväskylään opiskelemaan muuttanut keskikenttäpelaaja kuitenkin koki PK:n kokonaispaketin parhaaksi tulevaisuutensa kannalta.

”Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet nousta Kakkoseen, sillä useat runkopelaajat ovat jo tehneet jatkosopimukset. Sarjanousu motivoi minua todella paljon. Tutussa seurassa ja ympäristössä on mukava jatkaa”, Huttunen perustelee.

Muun muassa PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen spekuloi viime kauden jälkeen, että Huttuselle riittää ottajia ylemmillä sarjatasoilla Jyväskylän suunnalla. 21-vuotiasta Huttusta on pidetty PK:n pelaajista potentiaalisimpana ja taitavimpana yksilönä.

”Mietin Kakkosessa pelaamista FC Vaajakosken riveissä  – sieltä oli hieman kiinnostustakin. Pohdin, että minulla ei ollut tarpeeksi motivaatiota korkeammille sarjatasoille.”

”Haluan panostaa enemmän opiskeluihin. Haen uudestaan Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun keväällä. PK:ssa pelaaminen sopii opiskelujen yhdistämiseen hyvin:  viikot menevät Jyväskylässä, viikonloppuisin tulen Iisalmeen treenaamaan ja pelaamaan”, nyt ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskeleva Huttunen sanoo.

Kokonaispakettiin PK:ssa kuuluu myös työ juniorivalmentajana. Viime kaudella Huttunen toimi E 04-poikien valmentajana.

Tehoennätys uusiksi

Olli Huttunen

Taitava keskikenttäpelaaja teki oman tehoennätyksensä viime kaudella: 6 maalia ja 11 maalisyöttöä. Niillä lukemilla hän voitti selkeästi myös PK:n tehopörssin.

”Omat tehot lisääntyivät huomattavasti. Totta kai sarjatasolla oli vaikutusta asiaan. Tilaa ja aikaa pitää palloa sekä tehdä ratkaisuja oli enemmän. Otin kauden aikana enemmän vastuuta ja uskalsin pelata oman näköistä peliä. ”

Tuossa oman näköisessä pelissä on tärkeää, että Huttunen saa olla paljon pallossa. Myös rooli tuki hyvin onnistumista. Mainiosta pelinlukutaidosta ja monipuolisesta potkutekniikasta tunnettu Huttunen sai pelata koko kauden mielipaikallaan keskikentän ja hyökkäyksen välissä. Siinä roolissa hän pääsee pelaamaan palloa eteenpäin ja antamaan ratkaisusyöttöjä.

Tulevalle kaudelle toivomuksena on maalimäärän parantaminen. Huttunen myöntää, ettei hän ole varsinainen röyhkeä maalintekijä vaan enemmän maalien syöttelijä. Tehot eivät ole hänen roolissaan se kaiken mitta.

”Hyökkäävässä roolissa pitää katsoa tehoja, mutta tärkeämpää on, mitä olen tehnyt hyökkäyksen eteen. Mikä on ollut roolini esimerkiksi maalin syntymiseen”, Huttunen sanoo.

Kapteenin rooli opetti muutakin kuin vetämään alkulämmöt

Viime kaudella Huttunen oli ensimmäistä kertaa joukkueen kapteeni. Huttunen poikkeaa Pallo-Kerhon edellisten kausien kapteeneista, jotka ovat olleet vahvasti äänessä kentällä ja pukukopeissa. Huttunen on puolestaan joukkueen hiljaisempia ja rauhallisia persoonia, joka keskittyy johtamaan omalla esimerkillään ja tekemisen tasollaan.

”Se opetti pitämään alkulämmöt”, Huttunen heittää alkuun kapteenin roolin opettavuudesta.

”Uskon, että sain enemmän irti itsestäni, kun tsemppasin ja motivoin muita. Kapteenin rooli tarkoitti, että piti otti enemmän vastuuta. En ehkä vieläkään näe itseäni kapteenina, mutta siihen rooliin oppii pikkuhiljaa.”

Huttusen jatkosopimuksen myötä PK:n viime kauden toimivin ja stabiilein kokonaisuus on lähes koossa. Keskikentän kolmikossa puolustavassa roolissa pelannut Jani Vidgren on myös rustannut nimensä jatkopaperiin.

Hyökkäyksien pyörittämisestä Huttusen kanssa vastanneen Janne Rissasen jatko on mahdollista. Keskikentän keskustaan tarjoaa kilpailua junioreiden Vuoden pelimiehenä palkittu Jesse Åhman.

Huttusen odotukset tulevalle kaudelle ovat selkeät. Viime kauden kakkossija halutaan kirkastaa sarjanousuun.

”Viime kausi oli joukkueelta kokonaisuutena kohtalainen ja kaksijakoinen. Alkukausi oli hyvä ja olimme pitkään hyvin mukana nousukamppailussa KuFun kanssa. Loppukausi lässähti, kun mahdollisuus nousuun kariutui. Viimeiset pelit olivat enemmän pelailua, kun treeneissä ja peleissä oli vähän pelaajia.”

Huttusen mielestä viime kauden suurin onnistuminen oli, että PK pääsi pelaamaan enemmän pelaavaa jalkapalloa kuin Kakkosessa. Sen myötä erityisesti monet nuoret pelaajat ovat valmiimpia miesten peleihin ja ovat menneet pallollisesti eteenpäin.

”Tulevalla kaudella meidän pitää pystyä vieläkin enemmän pitämään palloa ja kontrolloimaan sitä kautta pelejä. Pelinavaamiseen ja rytmittämiseen kaivataan lisää selkeyttä. Puolustuspelaamisemme toimii hyvin, siihen meillä on monen vuoden hyvä rutiini.”

Huttunen on tutustunut syksyn aikana myös uuteen, jalkapalloa tukevaan lajiin. Hän on pelannut Futsalin Kakkosta Jyväskylän Kylteriveljien riveissä. Sopeutuminen joukkueeseen on käynyt jouhevasti, sillä JKV:n riveissä pelaa myös Ollin veli, Juho Huttunen.

”En ole aiemmin pelannut futsalia muuta kuin muutaman kerran koulun liikuntatunneilla. Alkuun luulin, että lajeilla ei ole paljon eroavaisuuksia, mutta nyt voin sanoa, että futsal on kohtuullisen erilaista.”

”Sen pelaaminen on ollut opettavaista: olen oppinut uusia asioita muun muassa tilan käyttämisestä ja pelaamisesta, kun vastustaja on tiiviisti iholla. Uskon, että oppimistani taktisista asioista on hyötyä myös jalkapallossa.”

Olli Huttusen ura PK:n edustusjoukkueessa

Olli Huttunen 2

Merkkipaalut:

  • Kausi 2009: Teki edustusjoukkueen debyyttinsä 15-vuotiaana kotiottelussa Oulun Palloseuraa vastaan.
  • Kausi 2012: Läpimurto avaukseen 18-vuotiaana. Kaudella, jolloin PK taisteli kokeneella joukkueella pitkään Kakkosen kärkisijoista. Pelasi pääasiassa oikeana laitalinkkinä.
  • Kausi 2015: Valittiin PK:n kapteeniksi 21-vuotiaana. Rikkoi oman tehoennätyksensä ja voitti PK:n tehopörssin. Palkittiin kauden päätteeksi joukkueen parhaana pelaajana.

Tilastot edustusjoukkueessa (täydet kaudet)

2012 (Kakkonen): 22 ottelua (20 aloituksessa) – 3 maalia, 3 maalisyöttöä

2013 (Kakkonen): 20 ottelua (17 aloituksessa) – 4 maalia

2014 (Kakkonen): 25 ottelua (25 aloituksessa) – 1 maali, 2 maalisyöttöä

2015  (Kolmonen): 20 ottelua (20 avauksessa) – 6 maalia, 11 maalisyöttöä

 

PK:n kauden palkinnot:

Paras pelaaja: Olli Huttunen

Kehittynein pelaaja: Matias Rissanen

Marjan pytty: Janne Rissanen

Maalitykki:  Samu Vidgren

Pelikahvila Onnenosuman pistepörssi

  1. Olli Huttunen 16 p
  2. Juho Ruotsalainen 8 p
  3. Samu Vidgren 7 p

 

Mainokset

Posted on joulukuu 12, 2015, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: