Heiskanen: ”Meillä on kaikin puolin pitävä sopimus Egwuekwen kanssa”

1245

Kuva: KuPS

KuPS jysäytti uudenvuoden aattona siirtomarkkinoilla lupaamansa”melkosen pammauksensa”, kun se hankki kovan CV:n omaavan Nigerian maajoukkuetoppari Azubuike Egwuekwen. Maanantaina NaijaMadeSS- Twitter-tili julkaisi kommentin, jossa Egwuekwen väitettiin kieltäneen sopimuksen KuPSin kanssa.

 

capture-20160104-182735

 

”Meillä on kaikin puolin pitävä sopimus Egwuekwen kanssa. Sopimuksen kirjoittamisen hetkellä paikalla oli edustajamme ja sopimuspaperit ovat dokumentoituna. Lisäksi hän on hakenut viisumin myöntämistä varten ajan poliisilta. Sitä varten hänen on täytynyt todistaa henkilöllisyytensä ja perusteensa viisumin hakemiselle. Meillä ei ole syytä epäillä, että hän pelaisi missään muualla”, KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen vakuuttaa.

”Twiitin nähtyäni olin yhteydessä Egwuekwen edustajaan. Hän totesi, että ei ole mitään hätää, asiat ovat kunnossa. Pelaaja ei ole antanut Twitter-tilillä julkaistua kommenttia. Kaikkea mitä netissä julkaistaan ei kannata uskoa.”

Heiskasen mukaan pelaajan taustat on selvitetty huolella. Kyseessä on ollut prosessi, jota on valmisteltu kaksi kuukautta. Päävalmentaja Marko Rajamäki on käyttänyt paljon aikaa pelaajan pelillisen puolen arviointiin.

Egwuekwe siirtyy Kuopioon nigerialaisesta Warri Wolvesista, KuPS on hänelle ensimmäinen seura Euroopassa. KuPS on ollut tietoinen ja käynyt läpi pelaajan aikaisemmat siirtojen kariutumiset Eurooppaan. Muun muassa vuosi sitten toppari oli lähellä siirtoa Valioliigan West Hamiin.

”West Ham-kuviossa oli kyse siitä, että seurat eivät päässeet yhteisymmärrykseen siirtokorvauksesta.”

26-vuotias kookas toppari on pelannut maajoukkueessa 35 kertaa. Hän on edustanut Nigeriaa muun muassa Confederations Cupissa 2013 sekä Afrikan mestaruusturnauksessa. Hän kuului myös Nigerian MM-kisajoukkueeseen 2014, mutta ei pelannut yhdessäkään ottelussa.

Parhaassa peli-iässä oleva ja kova raaminen toppari, jolta löytyy useita maaotteluita. Lisäksi nigerialaissivusto All Nigerian Soccerin mukaan pelaajan kintereillä oli myös Serie A:ssa pelaava Atalanta.

Herää kysymys, miten KuPS onnistui houkuttelemaan pelaajan Kuopioon ja ennen kaikkea kuinka kalliista pelaajasta on kysymys ?

”Hän on varmasti joukkueen kärkipäätä palkoissa, mutta ei mahdottoman kallis. Hän haluaa tulla Suomeen pelaamaan ja kehittymään. Hän tiedostaa, että sitä kautta hänellä on mahdollisuus päästä urallaan eteenpäin ja suurempiin sarjoihin.”

”Meidän kannalta on hyvä, että sopimus on mallia 1+1 seuran optiolla, joten meidän on mahdollista saada siirtokorvausta, jos hän siirtyy isompiin sarjoihin. Saman nigerialaissivuston mukaan Al Ahly olisi tarjonnut hänelle todella isoa palkkaa. Olimme pelaajan hankinnan suhteen liikkeillä oikeaan aikaan ja tiesimme oikeat henkilöt”, Heiskanen taustoittaa.

Onko hankinnassa mielestäsi riskitekijöitä?

”Jokaisessa hankinnassa on aina jonkinlaisia riskitekijöitä. Emme ole henkilökohtaisesti tavanneet pelaajan kanssa. Puhelinkeskusteluissa hänestä on jäänyt välitön vaikutelma. Tietojemme mukaan hänellä ei ole loukkaantumisia. Nigerian pääsarja loppui marraskuussa ja hän pelasi täysiä 90 minuuttisia. Kuopiossa hänen täytyy läpäistä vielä lääkärintarkistus.”

KuPS on ollut neuvotteluyhteydessä viime kauden luotettavan topparikaksikon Babacar Diallon ja Toni Markicin kanssa.

”Kumpikaan ei ole antanut lopullista vastausta. He katsovat tammikuussa vaihtoehtoja ulkomailta, mutta KuPS on molemmille hyvä vaihtoehto jatkaa.”

Onko KuPSin budjetissa tilaa vielä molemmille ?

”Sitä on vaikea sanoa, sillä joukkueen rakennuksessa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Meidän on tärkeä hankkia myös hyökkääjä. Jos nyt pitää sanoa, niin luultavammin vain toinen tulee.”

KuPSilla on kasassa 12 sopimusta. KuPS hakee toista maalivahtia, keskikentän pohjan pelaajaa sekä kahta hyökkääjää. Heiskanen paljastaa, että tammikuussa on tulossa testiin ulkomaalaisia maalivahteja. Heiskanen uskoo, että testipelaajia hyökkääjän ja keskikenttäpelaajan tontilla nähdään Liigacupin peleissä.

Päävalmentaja Rajamäki lähtee kartoittamaan mahdollisia vahvistuksia sopimuksettomien pelaajien turnaukseen. FIFPro Winter Tournament pelataan Norjan Oslossa tammikuun 14. päivä. Joulukuussa keltamustien testissä olleet Benno Hanslian, Anselmi Nurmela, Matias Ojala ja Antto Hilska eivät jatka joukkueessa.

Viime vuonna edustusjoukkueen ringissä mukana ollut toppari Reetu Räsänen on Ykkösessä pelaavan KTP:n testissä.

”Uskon, että se on Reetun kannalta hyvä mahdollisuus päästä pelaamaan. Todennäköisesti hänelle ei olisi tullut paljon peliaikaa edustusjoukkueessa vaan hän olisi pelannut pääasiassa KuFu:ssa myös tulevalla kaudella. Rajamäki oli aloitteellinen keskusteluissa KTP:n suuntaan.”

Oikeana laitapuolustajana pelannut Dani Hatakka on matkannut Tsekin liigan FK Mladá Boleslavin testiin.

”Olemme olleet Hatakan kanssa yhteyksissä. On ollut selvää, että hän hakee pelipaikkaa ensisijaisesti ulkomailta.”

KuPS on lisäksi yhä neuvotteluyhteydessä Tristan Bowenin kanssa.

Mainokset

Posted on tammikuu 4, 2016, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: