Lupaava nuorisomaajoukkuekolmikko siirtyy JIPPO:sta KuPSiin

Lupaavat kaksoset Jere ja Joona Hiltunen sekä puolustaja Nuutti Tykkyläinen siirtyvät Kolmoseen tippuneesta JIPPO:sta Kuopion Palloseuran riveihin. JIPPO:n päävalmentajan ja toiminnanjohtajan Jouni Lehtimäen mukaan kolmikko muuttaa Kuopioon helmikuussa ja liittyy KuPSin B-junioreihin. Kolmikolla oli JIPPO:n kanssa sopimukset, jotka ulottuivat kauteen 2017, mutta ne purettiin.

”Käytimme sopimuksessa olleet purkupykälät, jotka otettiin käyttöön tällaisen mahdollisuuden tullen. Siirrossa ei liiku rahallista korvausta. Emme halua olla nuorten pelaajien kehityksen esteenä. KuPSiin siirtyminen on heille hyvää nostetta uralla”, Lehtimäki toteaa.

Niin Hiltuset kuin Tykkyläinen ovat 1999-ikäluokkaa ja kuuluvat U17-maajoukkueryhmään. Kontiolahdelta kotoisin olevista Hiltusista on puhuttu paljon Itä-Suomessa. LehPan kasvatit ovat käyneet näyttämässä taitojaan muun muassa Liverpoolin, Chelsean, Manchester Unitedin ja Ajaxin leireillä.

Ennakkospekulaatioissa JIPPO on yhdessä PK-37:n kanssa Itä-ja Keski-Suomen Kolmosen suurin suosikki. Joensuulaiset ovat kokeneet Kakkosesta tippumisen jälkeen kovia pelaajamenetyksiä. Muun muassa johtavista pelaajista ykkösmaalivahti Nathan Stockie ja kapteeni Antti Åke vaihtoivat Kakkosessa pelaavan PEPO:n riveihin.

Lehtimäki vahvistaa myös, että U18-maajoukkueeseen kuuluva hyökkääjä Rony Huhtala siirtyy Kakkosessa pelaavan FC Hongan riveihin. Myös oman ikäluokkaansa maajoukkuerinkiin kuulunut Miko Mäkirinne siirtyi PEPO-paitaan jo aiemmin joulukuussa.

Tälle kaudelle myös päävalmentajaksi siirtynyt Lehtimäki myöntää, että joukkueen kovat lähtijät kirpaisevat. Siitä huolimatta hän katsoo tulevaisuuteen positiivisesti. Hän kuvaa nykyistä joukkuetta nuoreksi, nälkäiseksi ja taitavaksi. Joukkueeksi, jolla on tilaisuus näyttää.

”Pelaajabudjettimme on sama kuin se oli Kakkosessa viime kaudella eli noin 20 000 euroa. Nuorille tämä tarjoaa hyvän mahdollisuuden näyttää kykyjään. Omien kasvattien varaan rakentaminen on ehdoton tavoite ja keino rakentaa uutta nousua. Ei Joensuussa ole taloudellisesta näkökulmasta muuta mahdollisuutta.”

Kokeneista pelaajista riveihin ovat palanneet välivuoden jälkeen toppari Topi Sormunen sekä EIF:ssä viime kaudella Ykköstä pelannut Johannes Mononen.

”Mononen on mukana tällä hetkellä ottelukohtaisella sopimuksella. On todennäköistä, että hän pelaa koko kauden JIPPO:ssa. Asia ratkeaa, kun Monosen työkuviot selviävät. Hän on meille erittäin tärkeä pelaaja.”

24-vuotias Mononen on pelannut urallaan myös Veikkausliigaa 15 ottelua, Ykkösessä otteluita on kertynyt jo yli 100. Viime kaudella Mononen edusti ensin Ykkösen EIF:ä ja loppukaudesta Kultsu FC:tä Kakkosessa.

22-vuotiaan Sormusen uraa ovat vesittäneet loukkaantumiset. Lupaavaksi katsottu toppari solmi 2010 KuPSin kanssa kolmivuotisen sopimuksen, mutta ei onnistunut valtaamaan paikkaa edustusjoukkueessa. JIPPO:ssa Sormunen on pelannut Ykköstä kausilla 2012-2014 37 ottelun verran.

Lehtimäki nostaa nuoren joukkueen johtaviksi pelaajiksi juuri Monosen, Sormusen sekä topparin Aapi Helvelahden. He ovat niitä, joilta joensuulaisten päävalmentaja odottaa johtajuutta kentällä ja esimerkin näyttämistä junioreille.

Uusista vahvistuksista Lehtimäki odottaa paljon Hakan riveistä siirtyneeltä nuorelta hyökkääjältä Elias Tolvaselta.

Viime kauden pelaajista JIPPO neuvottelee Sami Ahosen, Eetu Koistisen sekä Olli-Pekka Saarisen kanssa.

”Sopimuspelaajia on tällä hetkellä 19. Haluamme vielä 3-5 sopimusta lisää. Katsomme omat juniorit, jotka ovat try-outilla tammikuussa. Lisäksi tarkistamme muutaman kaupunkiin muuttaneen pelaajan tilanteen.”

Ensi kaudella Itä-ja Keski-Suomen Kolmosessa pelaa kolme joensuulaisseuraa. Miten näet asetelman ?

”Näen asetelman hyvänä. Hyvässä hengessä täällä mennään. JoPS on joukkueista kovempi, se haluaa nousta meidän ohitse. Meillä oli Riverballin kanssa viime kaudella farmiyhteistyö ja yhteistyötä on luvassa tänäkin kautena. Pelaajat, jotka eivät saa meillä peliaikaa pääsevät pelaamaan Kolmosta siellä.”

Asetelmaa Joensuun herruudesta pohjustetaan jo pian, sillä JoPS ja JIPPO kohtaavat Suomen cupin 2. kierroksen ottelussa 10.1 Joensuu Areenassa.

Joensuun harjoitusoloista kysyttäessä, vastaus ei tule Mietaa-tason yllätyksenä.

”Huonothan ne on. Positiivista on, että  Joensuu Areenassa on nyt uusi alusta. Meillä on kuitenkin käytössä vain puolikas kenttä. Areenassa järjestetään monia markkinoita ja konsertteja, jolloin sinne ei pääse harjoittelemaan. Helmikuun ja maaliskuun vaihteessa on sitten hyvä tilanne, kun päästään ulos harjoittelemaan.”

 

Mainokset

Posted on tammikuu 5, 2016, in Muu jalkapallo and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: