Iisalmen Pallo-Kerhoon bolivialaisvahvistus ja paluumuuttajia

Iisalmen Pallo-Kerhon paidassa nähdään tulevalla kaudella muutaman vuoden jälkeen myös ulkomaalainen sopimuspelaaja, kun parikymppinen bolivialainen Lucas Leinonen on tehnyt sopimuksen seuran kanssa.

Edellinen PK:n ulkomaalainen sopimuspelaaja nähtiin kaudella 2012, kun skotlantilainen keskikenttäpelaaja Stuart Kelly tuli vahvistamaan iisalmelaispoppoota kesken kauden.

”Lucaksen pelioikeus on nyt kunnossa. Hän soveltuu parhaiten hyökkääviin rooleihin. Lucas on vikkelä ja taitava kaveri”, PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen kuvaa.

Lucas opiskelee suomen kieltä, mutta yhteinen kieli harjoituksissa on vielä hakusessa.

”Kyllä ne pelikomennot jotakin kautta menevät perille. Minulla ei ole tarkkaa tietoa, missä hän on pelannut aiemmin. Sen huomaa, että jalkapallotaustaa on”, Vornanen kertoo.

PK:n riveissä nähdään myös paluumuuttajia, kun oma kasvatti Antti Intonen palaa kasvattaseuraansa jo aiemmin sopimuksen tehneen Antti Kauppisen tavoin.

31-vuotias Intonen on tuttu pelaaja Vornaselle niin edustusjoukkueen kuin reservien riveistä. Viime kaudella Intonen pelasi Vitosessa lapinlahtelaisen LaPa 95:n riveissä. Pelejä kertyi farmisopimuksen nojalla myös PAVE:n riveissä Nelosessa.

”Hän on keskikentän keskustan kaveri ominaisuuksiltaan. Intonen on tosi taitava ja rauhallinen kaveri, jolla sormi ei mene suuhun missään tilanteessa. On mahdollista, että Intonen pelaisi myös pallollisena topparina, sille hän on hyvin pallovarma. Harjoituskauden aikana kuntopuoli pitää saada parempaan kuntoon. ”

Uutena pelaajan sopimuksen on sorvannut Kiuruveden Palloilijoista saapunut Perttu Vainio.

”Vainio pelasi viime kaudella Nelosta ja kävi muutaman kerran myös meidän harjoituksissa. Hän on vikkelä ja taitava pelaaja, joka viihtyy hyökkäävässä roolissa niin laidalla kuin keskustassa. On hyvä, että saamme lähialueen nuoria joukkueeseen”

Aiemmin PK teki sopimuksen SJK:n A-junioreissa urallaan pelanneen Panu Lepän kanssa, joka on muuttanut Iisalmeen opiskelemaan.

”Lepän ominaisuudet sopivat laitaan: hän on joko laituri tai laitapuolustaja. Hänellä on erinomainen tekniikka ja hyvät potkut. Esimerkiksi laitapuolustajan tontilla hän pystyisi nousemaan hyökkäysten tueksi ja antamaan hyviä keskityksiä.”

Vornanen on tyytyväinen, että laitapeliin riittää nyt laajuutta.

”Laitapelaajien suhteen tilanne on viime kautta parempi. Viime kaudella laitapelaajia joutui paljon hakemaan. Osittain siellä pelasi myös pelaajia, joiden ominaisuudet eivät sovellu pelipaikalle parhaiten. Nyt sinne on useampi kaveri tyrkyllä.”

Vornanen korostaa, että uusien pelaajien ominaisuuksista ja sopivimmista pelipaikoista saa paremman käsityksen harjoitusotteluissa. PK on päässyt harjoituksissaan pelaamaan maksimissaan 8 vs 8 –pelejä.

Hyökkääjän ruutu vielä täyttämättä

Viime kauden pelaajarungosta sopimuksen tekivät hiljattain vakioavaukseen kuulunut laitapuolustaja Jarkko Venäläinen sekä keskikenttäpelaaja Simo Kokkonen.

PK:lla on kasassa nyt 19 sopimusta. Sopimusten joukossa ei ole vielä varsinaista hyökkääjää.

”Kukaan viime kauden pelaajista ei ole antanut ehdoton ei-vastausta. Treeniringissä mukana olevan Tuomas Halosen tilanne ratkeaa tammikuussa. Annetaan hänen rauhassa tehdä päätöksensä.”

Halosen lisäksi hyökkääjiksi on tarjolla viime kauden maalikuningas Samu Vidgren ja paljon maaleja PK:lle mättänyt Teemu Leskinen. Ilman sopimusta on myös kärkipelaaja Jimmy Nissinen, joka pääsi pelaamaan viime kaudella vain muutaman ottelun armeijan vuoksi.

”Jos kaikki jatkaisivat, olisi siinä Kolmoseen tarpeeksi laatua. Sen jälkeen pitäisi miettiä roolituksia ja pelijärjestelmää uudestaan. Olisi pohdittava siirtyisimmekö 4-4-2:een ?, Vornanen spekuloi.

Viime kauden pelaajat, joilla ei sopimusta: Joel Hyvönen, Juuso Heinonen, Janne Rissanen, Anssi Lipponen, Atte Huttunen, Niklas Aminoff, Jimmy Nissinen, Samu Vidgren, Teemu Leskinen.

 

Regions Cupiin ensimmäistä kertaa

PK jätti tänä vuonna Suomen Cupin väliin ja osallistuu ensimmäistä kertaa Suomen Regions Cupiin. Kilpailussa pelaavat piirien viralliseen kilpailutoimintaan osallistuvat aikuisjoukkueet eli joukkueet, jotka pelaavat Kolmosessa tai alemmassa sarjassa. Regions Cupin voittajalle on tarjolla 5000 euron rahapalkinto.

”Keskustelimme asiasta valmennuksen ja pelaajien kesken. Regions Cupissa pääsemme paremmin näkemään pelaajien tasoa, kun vastassa on Kolmosessa ja sitä alempana pelaavia joukkueita. Suomen Cupia ajatellen emme olisi saaneet talvella ihanneavausta kentälle, sillä moni pelaaja opiskelee muilla paikkakunnilla. Kahtena viime vuotena tipuimme Suomen Cupissa JJK:ta vastaan. Regions Cupissa on tarkoitus kierrättää pelaajia”, Vornanen perustelee.

Regions Cupin ensimmäinen kierros arvotaan 9.2 ja se on pelattava viimeistään 28.3 mennessä.

PK pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa 30.1 Kajaanin Hakan vieraana. Iisalmeen sovituissa harjoituspeleissä PK pelaa 20.2 Kingsiä vastaan sekä 27.2 JIPPO:a vastaan.

Vornanen kertoo, että lähipäivien ohjelmaan kuuluu lisää harjoituspelien sopimista. Tilanne on ajankohtainen, kun piirihallitus päätti, että miesten talvisarjoja ei pelata tänä vuonna. Syynä on joukkueiden hiipunut kiinnostus talvisarjaa kohtaan. Sekä ettei erityisesti Kuopiosta ja Joensuusta järjesty otteluille riittävästi peliaikoja huhtikuun alkuun mennessä.

 

PK-37:n sopimuspelaajat kaudelle 2016

Maalivahdit

Matias Rissanen

Ville Kosonen

Asse Martikainen

 

Puolustajat

Juho Ruotsalainen

Antti Lappalainen

Jarkko Venäläinen

Antti Kauppinen

Panu Leppä

 

Keskikenttäpelaajat

Jani Vidgren

Olli Huttunen

Matias Mähönen

Tuomas Leskinen

Antti Intonen

Aleksi Räsänen

Perttu Vainio

Simo Kokkonen

Ville Heiskanen

Jesse Åhman

Lucas Leinonen

 

Tulleet: Panu Leppä, Perttu Vainio (KiuPa), Lucas Leinonen, Antti Intonen (LaPa-95), Antti Kauppinen (PAVE)

Lähteneet: –

 

Mainokset

Posted on tammikuu 7, 2016, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: