Välivuoden pitänyt Atte Hoivala KuFun treeniringissä mukana

_full (6)

Atte Hoivala pelasi KuPSin riveissä Veikkausliigaa neljän kauden ajan. Sen jälkeen edusti yhden kauden sekä Vaasan Palloseuraa että MyPaa.

Yli 100 Veikkausliiga-ottelua urallaan pelannut laitapuolustaja Atte Hoivala on mukana Kakkoseen valmistautuvan KuFun harjoitusringissä. Välivuoden viime kaudella pitänyt Hoivala,23, nähtiin eilen kentällä harjoitusottelussa Savon Palloa vastaan.

”Hän taisi harjoitella viime kaudella SiPSin kanssa, mutta ei pelannut peliäkään. Atte on mielenkiintoinen pelaaja. On hienoa, että hän on mukana treeneissämme ja lisäksi kovassa kunnossa. Hänen kanssaan ei turhaan hoppuilla”, KuFun puheenjohtaja Mikko Kolehmainen kertoo.

Sama tilanne on myös MP:stä viime kaudella palanneen hyökkääjä Tommi Lankisen sekä laitapelaaja Niko Lehijoen kanssa.

”Molemmilla työkuviot ratkaisevat jatkon. Jos he jatkavat Kuopiossa, he tulevat pelaamaan meillä. Atte, Tommi ja Niko olisivat kova kolmikko Kakkoseen”

Kolehmainen kertoo, että KuFun valmennusjohto kyseli jo viime kaudella Hoivalaa ja samaa ikäluokkaa edustavaa Sami Räsästä mukaan.

”Räsäsen suhteen olemme edelleen kiinnostuneita. Hänellä olisi hyvät fyysiset edellytykset pelata, mutta tärkeintä on pelaajan oma halu sitoutua harjoitteluun ja pelaamiseen.”

Viime kaudella uransa lopettanutta KuPS-ikonia Miikka Iloa ei ole vielä kysytty joukkueen riveihin. Ilo aloitti pelaajauransa jälkeen duunin KuPS-toimistolla yhteyspäällikkönä.

”Pitää heittää siinä asiassa palloa Tero Taipaleen suuntaan. Katsotaan, miten Ilo pystyisi treenaamaan uuden työn myötä. Hän olisi huippupelaaja meille.”

43-vuotias ikinuori vipeltäjä Tero Taipale sen sijaan nähtiin eilen KuFu-paidassa harjoitusottelussa. Taipale ei viime kaudella pelannut peliäkään Veikkausliigassa, mutta KuFussa kertyi vajaa kaksikymmentä matsia.

Kolehmainen sanoo, että ikä on vain pelkkä numero. Hyvästä huumorintajusta kertoo, että Taipale palkittiin viime kaudella KuFun vuoden nuorena pelaajana.

”Kyllä Tepillä vielä vauhtia riittää, eilenkin taisi laitapelaajana viilettää. Tärkeä asia on, että hän pystyy ohjaamaan ja neuvomaan nuoria pelaajia”, Kolehmainen painottaa.

Viime kauden merittien myötä Taipaleella on nyt tilillään Veikkausliigan, Suomen Cupin, Region’s Cupin, Futsalin sekä Kolmosen mestaruus.

Vain vähän vaihtuvuutta

_MG_8391

Kolehmainen voi olla tyytyväinen, sillä KuFulla on tällä hetkellä jo 20 sopimusta. Vaihtuvuutta on vähän, sillä suurin osa viime kauden rungosta jatkaa. Varmojen lähtijöiden listalla ovat jo viime kauden lopulla Helsinkiin muuttaneet hyökkääjät Juha-Antti Rissanen ja Jose.

”Lisäksi Henri Jäderholm joutui valitettavasti lopettamaan uransa. Hän ei pystynyt yhdistämään työtä ja pelaamista. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, miten hän pärjää Kakkosessa. Jaakko Natunen lopetti ainakin toistaiseksi. Hänellä on rooli huoltotiimissä.”

Uusina pelaajina nähdään viime kauden SiPSin avainpelaajat hyökkääjä Jeremias Kettunen ja maalivahti Joonas Partanen.

KuFu oli viime vuonna Itä-ja Keski-Suomen Kolmosessa ylivoimainen ykkönen ja marssi lisäksi Suomen Regions Cupin voittoon. Kovasta urheilullisuudesta kertoo, että joukkue ei hävinnyt kauden aikana kertaakaan.

Kolehmainen ei odota sarjaporrasta ylempänä kuuta taivaalta. Hän toteaa, että KuFun ensimmäinen ajatus sijoituksen suhteen on turvata sarjapaikka. Kuopiolaisseuran puheenjohtaja näkee, että joukkueen vaatimustaso ja sitoutuminen ovat nousseet verrattuna edelliseen Kakkoseen kauteen.

”Joukkue treenaa kuusi kertaa viikossa ja tempo treeneissä on kova. Valmennuskaksikko Jouni Jäntti ja Markus Räsäsellä on hyvä pelisilmä sen suhteen. Uskon, että viime kauden joukkueella olisimme jo olleet hyvillä sijoituksilla Kakkosessa.”

Kolmosen kaudella KuFun budjetti oli lopulta 40 000 euroa, Kakkosessa pelaaminen vaatii Kolehmaisen mukaan 60 000 euroa.

”Emme pysty maksamaan pelaajille palkkaa, joten haluamme taata heille laadukkaat harjoitukset ja harjoitusolosuhteet. Se on tärkeä osa pelaajien kehittämistä. Harjoituspaikkamaksut kustantavat 16 000 ja pelimaksut 5000. Pelimaksuihin ei sisälly erotuomarikuluja, Kolehmainen laskeskelee.

KuFun pelaajista peräti kuusi (Juuso ja Peetu Pöyhönen, Ilkka Iivonen, Eetu Inkeroinen, Sami Juvonen  ja Jonne Uronen) lähtivät armeijaan tammikuussa. Kolehmainen lisää, että kesällä armeijan harmaisiin lähtee kaksi lisää.

”Se olisi itsenäiselle Kakkosen porukalle varmasti isompi menetys. He ovat kaikki tärkeitä pelaajia, mutta yhteistyö KuPSin kanssa mahdollistaa, että saamme pelaajia A-ja B-junioreista. Junioreille tarjoutuu mahdollisuus päästä pelaamaan miesten pelejä Kakkosessa, mikä on tärkeä osa pelaajapolkua.”

Sunnuntain harjoitusottelussa riveissä nähtiin lupaava hyökkääjä Patrik Alaharjula, joka viimeisteli kaksi maalia KuFun 9-1 voittoon päättyneessä ottelussa.

 

KuFun sopimuspelaajat

Maalivahdit

Joonas Partanen

Jonne Uronen

Sami Juvonen

 

Kenttäpelaajat

lkka Iivonen

Eetu Inkeroinen

Jeremias Kettunen

Ali Al-Musawi

Joonas Ojantie

Juuso Pöyhönen

Pasi Ryynänen

Jere Tuovinen

Aapeli Karjalainen

Peetu Pöyhönen

Joona Lautamaja

Joonas Väisänen

Jani Mahanen

Santeri Saarenkunnas

Joonas Nissinen

Mika-Matti Ruuskanen

Roope Kuosmanen

Posted on tammikuu 11, 2016, in Muu jalkapallo and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: