Sarjaraportti: Konneveden Urheilijat takamatkalta Kolmoseen

Konneveden Urheilijat voitti viime kaudella Keski-Suomen Nelosen ja varmisti samalla nousun Kolmoseen. Se ei kuitenkaan aiheuttanut yhtä suuria riemun kiljahduksia kuten sarjanousu yleensä. Päävalmentaja Marko Ikonen kertoo, että päätös lähteä Kolmoseen oli ristiriitainen ja jakoi pelaajien mielipiteitä.

”Iso osa pelaajista on perheellisiä ja käy vuorotyössä. Kolmosessa pelaaminen vaatii selvästi kovempaa sitoutumista. Kauden päätösristeilyllä pelaajat saivat äänestää Kolmoseen lähtemisestä: kymmenen äänesti puolesta ja kymmenen vastaan.”

”Marraskuun kokouksessa äänet menivät 10-0 Kolmosessa pelaamisen puolesta, kun paikalla olivat pelaajat, jotka kannattivat sitä myös risteilyllä. Yhteyshenkilömme Jarkko Kytöjoki ilmoitti, että kyllä menemme Kolmoseen.”

Ikonen vahvistaa, että joukkue pelaa varmuudella Kolmosta vaikeuksista huolimatta.

”Pelaamme sitä sadan prosentin varmuudella. Seura on taannut tukensa taloudellisesti, siitä se ei ole jäänyt eikä tule jäämään kiinni. Sarjasta pystyi luopumaan sanktioitta vuoden loppuun saakka. Jos nyt luopuisimme, seura saisi sakon ja tippuisi Kutoseen.”

Sitoutumista pohtivia pelaajia on vielä useita.

”Tällä hetkellä lupautuneita pelaajia on 13. Jos tilannetta pohtivat saadaan mukaan, kasassa oli 17 pelaajaa. Kyllä me pelaajisto kasaan saadaan. Kynsin hampain lähdemme taistelemaan jokaiseen peliin.”

Toinen suuri hankaluus ovat olleet harjoitusolot. Vajaan 3000 asukkaan kunnan talviharjoitussali on purettu ja uusi valmistuu vasta toukokuussa.

”Meillä on yksi treenivuoro viikossa Äänekosken Tennishallilla (matkaa noin 40 kilometriä.) Olemme yrittäneet saada treenivuoroa Jyväskylästä, jonne matkaa on noin 60 kilometriä. Jos emme saa sieltä, tarvitsemme toisen Äänekoskelta.”

Ikonen myöntää, että KonnU antaa joukkueharjoittelussa paljon tasoitusta.

”Osa pelaajista pelaa futsalia, mikä on hyvä. Pelaajien omatoiminen harjoittelu korostuu nyt. Kun pääsemme ulos treenaamaan, meidän pitää harjoitella kahta kauheammin.”

Ikonen kertoo, että oli lähellä, että hän olisi joutunut jäämään pois valmennuksesta.

”Vuorotyö järjestyi niin, että pystyn jatkamaan. Välttämättä kaikille pelireissuille en pääse, mutta sitten valmennusvastuun kantaa joku muu”, vastaanottokeskuksessa työskentelevä Ikonen sanoo.

Ikonen kuvaa joukkueen valmistautumista omalla valmennusurallaan poikkeukselliseksi.

”En ole urallani ollut vastaavassa tilanteessa. Esimerkiksi harjoituspelejä ei ole vielä sovittuna. Jalkapalloaivot ovat olleet off-tilassa. Normaalisti jalkapalloasioita tulee seurattua tiuhaan. Tilanne näyttää varmasti valoisammalle kuun lopussa.”

Haastattelussa tulee yksi esimerkki tuosta off-tilasta. Ikoselle tulee positiivisena yllätyksenä, että Regions Cupin ilmoittautuminen ei ole vielä mennyt umpeen.

”Siihen mahdollisesti osallistumme. Saamme sitä kautta hyviä pelejä alle.”

Ikonen valmensi KonnUa, kun se pelasi Kolmosta 1990-luvun puolessa välissä. Hän tuli uudestaan päävalmentajaksi 2013, kun seura oli tippunut Kutoseen.  Sieltä joukkue on noussut kausi kerrallaan ylöspäin.

Seuran edellisellä Kolmosen kaudella pelannut Jari Järvikylä, 50, jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

”Hän pelaa pelintekijänä. Hän pystyy pelisilmällään ja kovalla kunnolla pärjäämään, vaikka ikää onkin jo mittarissa.”

 

14.1.2016 9:24  Korjattu etäisyydet Konnevedeltä Äänekoskelle ja Jyväskylään. 

Mainokset

Posted on tammikuu 13, 2016, in Kolmonen and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: