Sarjaraportti: JoPS uskoo haastavansa JIPPO:n, Riverballilla ja Jämsänkosken Ilveksellä tavoitteena laajempi rinki

_full

Joensuun Palloseuran päävalmentajaksi tullut Juha Paavilainen uskoo, että seuralla on mahdollisuus haastaa kaupungin ykkösseura jo tällä kaudella.

”JIPPO on edellä junioritoiminnassa, mutta edustusjoukkueen tasolla uskon, että pystymme haastamaan heidät jo tällä kaudella. Laadukkaat pelaajat, hyvä harjoittelu, kova henki ja usko omaan tekemiseen kantavat pitkälle”, Paavilainen perustelee.

Paavilainen kertoo, että JoPS asettaa virallisen tavoitteensa myöhemmin.

”Yksi tavoite on selvä: teemme omat asiat niin hyvin kuin näillä resursseille pystymme.”

Ensi kaudella Kolmosessa nähdään kolme Joensuun seuraa. Paavilainen näkee siinä negatiivista kaikua, mutta myös kehityksen siemenen.

”Totta kai se on huono tilanne. Toivoisin, että Joensuussa olisi Kakkosen seura tai jopa Ykkösen seura. Uskon, että joensuulaisseura nähdään Kakkosessa viimeistään parin vuoden sisään. Sen verran laadukkaita pelaajia kaupungissa riittää.”

”Toisaalta tilanne antaa jokaiselle seuralle mietittävää siitä, mitä omassa toiminnassa tehdään hyvin ja mitä pitäisi puolestaan kehittää. Uskon, että kilpailutilanne kehittää tulevalla kaudella kaikkia.”

Ensimmäinen maku Joensuun kaupungin herruudesta nähtiin viime sunnuntaina, kun JoPS ja JIPPO kohtasivat Suomen cupin 2. kierroksella. JIPPO meni jatkoon maalein 5-4 värikkäiden vaiheiden jälkeen.

”Se oli mielenkiintoinen peli. Joukkue osoitti luonteensa nousemalla tasoihin ja oli lähellä jopa mennä ohi. Tulos oli totta kai pienoinen pettymys, mutta jätti sopivasti kiimaa ja porkkanaa harjoituskaudelle”, Paavilainen tiivistää.

Ottelun kenttäkuuluttajan mukaan Areenalla paikallistaistoa seurasi 450 katsojaa, joka lupaisi hyvää kiinnostuksen puolesta tulevalle kaudelle.

Viime kaudella yhdeksänneksi sijoittuneella JoPSilla on kasassa Paavilaisen mukaan 14 pelaajasopimusta. Jatkosopimuksien joukossa ovat johtohahmo Hans Ekroos sekä viime kauden paras maalintekijä Kalle Kajander.

”Treeniringissämme on viime kauden rungosta pelaajia, joiden tilanne ratkeaa parin kuukauden sisällä muun muassa kesätöiden selvittyä. Tavoitteena on 20 pelaajan rinki.”

Uutena hankinta on Mikko Alamäki, joka pelasi viime kaudella Kakkosta FC Kultsun riveissä.

”Hän on laatupelaaja, joita Joensuun alueelle kaivataan. Hän opiskelee Lappeenrannassa ja on fyysisesti siellä. Alamäki on pelannut urallaan laitapuolustajanakin, mutta näen hänen pelaavan keskialueen roolissa.”

Paavilainen nimeää ainoaksi varmaksi lähtijäksi JIPPO:n riveihin siirtyneen maalivahti Paavo Jarvan.

JoPS pelaa harjoitusotteluja muun muassa Kakkosessa pelaavia KuFua ja PEPO:a vastaan.

”Regions Cupiin emme osallistu. Ehkä pelaamme harjoituspelejä paikallisia joukkueita vastaan. Haluan mielelläni säilyttää paikallispelien kiinnostuksen kuitenkin viralliselle pelikaudelle.”

 

Riverballin pelaajatilanne ”huomattavasti parempi”

Viime kaudella sarjapaikkansa nipin napin Kolmosessa säilyttäneen Riverballin tilanne näyttää valoisammalta. Viime kaudella joukkue joutui pahimmillaan lähtemään vieraspeleihin ilman vaihtopelaajia.

”Tilanne on nyt viime vuoteen verrattuna huomattavasti parempi. 16 pelaajan kanssa on jo sopimus. Lisäksi treeniringissä on 3-4 pelaajaa, joilla ei ole vielä sopimusta”, puheenjohtaja Tuomo Santaharju kertoo.

”Uskon, että tällä kaudella meillä riittää tasaisesti pelaajia myös vieraspeleihin. Tulemme saamaan kasaan reilun 20 pelaajan ringin.”

Uusia vahvistuksia joukkueeseen on tullut neljä. Merkittävin siirroista on seuraikoni Sami Ahosen paluu JIPPO:sta. Lehmon Pallon riveistä joukkueeseen siirtyivät Klaus Nevalainen ja Oskari Hirvonen. Voikkaalta Joensuuhun opiskelemaan tullut Kalle Saarela on viimeisin värväys.

”Ahonen on totta kai merkittävä pelaaja. Hän tuo kokemusta ja on arvokasta, että hän pystyy pelaamaan usealla pelipaikalla. LehPasta saapuneista Nevalainen on hyökkääjä, Hirvonen nähdään myös hyökkäävissä rooleissa. Saarela on pelannut keskialueella.”

Uusia vahvistuksia nähdään Santaharjun arvion mukaan yhteensä 5-6.

”Varmoja lähtijöitä ei ole. Viime kauden runko on pitkälti jatkamassa.”

Suomen cupin pelissä ilman sopimusta kokoonpanossa olivat maalivahdit Antti Jäntti ja Juha-Matti Ryynänen.

Riverballin päävalmentajaksi täksi kaudeksi on tullut Jaakko Manninen, jolta löytyy valmentajakokemusta muun muassa JIPPO:n A-junioreista.

Santaharju vahvistaa, että viime kaudella aloitettu yhteistyö JIPPO:n kanssa jatkuu.

”Katsotaan, miten saamme pelaajia, kun pelaamme samalla sarjatasolla. Haluamme jatkaa JIPPO:n kanssa yhteistyötä myös tulevilla kausilla. Toive ja halu on, että JIPPO nousee takaisin ylemmille sarjatasoille.”

Millaisena näet Riverballin asetelman kaupungissa ?

”Näillä resursseilla tavoitteena on sarjan puoliväliin sijoittuminen ja sarjapaikan säilyttäminen. Jos olimme viime vuonna sarjan huonoimpia, ei voi olettaa, että nousimme vuodessa kärkitaisteluun.”

”JoPSia vastaan pelattaviin paikallispeleihin odottaisin enemmän sitä tunnetta, taistelua ja meininkiä, jota nähtiin aikoinaan.”

Riverball selvitti tiensä Suomen cupin 3. kierroksella, kun se kaatoi Villiketut rangaistuspotkukisan jälkeen.

”Nihkeä pelihän se oli. Kai se sopii cupin luonteeseen, että tulimme lisäajalla tasoihin ja menimme rangaistuspotkuilla jatkoon.”

Santaharju kertoo, että joukkue haluaa pelata harjoituspelejä muita kaupungin joukkueita vastaan. On jo varmaa, että joensuulaiset nähdään Savonlinnassa pelattavassa Linna Cupissa.

”Maaliskuun harjoituspelit ulkona kertovat pelaamisesta paljon enemmän. Areenalla kenttä on kapea, joten erikoistilanteet korostuvat turhan paljon. ”

Joukkue saa maaliskuun lopulla täysin käyttöönsä myös kuusi pelaajaa, jotka pelaavat Futsalin Ykköstä.

Riverballin sopimuspelaajat 

Eero Naakka,Vili Väänänen, Eetu Karhapää, Ossi Savolainen, Antti Mononen, Oskari Hirvonen, Klaus Nevalainen, Antti Kärki, Riku Kareinen, Juha Ihalainen, Aleksi Eskelinen, Kalle Saarela, Olli Pirskanen, Sami Ahonen, Joonas Eskman ja Nikolas Joki-Korpela.

 

Maalinteon tehokkuus ja fysiikka Jämsänkosken Ilveksen kehityskohteina

_full (2)

Maalinteko tuotti tuskaa Jämsänkosken Ilvekselle.

Jämsänkosken Ilveksen päävalmentajana jatkava Matti Koskela näkee, että viime kauden suurimmat kompastuskivet olivat fysiikka ja maalinteon raskaus.

”Viime kauden alusta viisastuneena painotan, että pelaajiemme pitää olla fyysisesti valmiimpia. Toinen tärkeä asia on parantaa viimeistelyä. Meillä oli useassa pelissä enemmän kuin tuhannen taalan paikkoja, mutta emme niitä käyttäneet.”

Koskela näkee, että joukkueesta puuttui maalintekijä.

”Kaksi tärkeää hyökkääjäämme Johannes Karjalainen ja Valtteri Kallioniemi olivat sivussa 70 prosenttia kaudesta. 17-vuotias Luukas Hakola pelasi erinomaisen kauden. Ei hän kuitenkaan pysty yksin kantamaan joukkuetta maalinteon suhteen.”

Jämsänkosken Ilves jäi viime kaudella Itä-ja Keski-Suomen Kolmosen jumboksi, mutta sai sarjapaikan tulevalle kaudelle, kun SiPS joutui luopumaan omastaan.

Paikkaa tarjottiin Palloliiton sääntöjen mukaisesti ensin niin Keski-Suomen kuin Itä-Suomenkin lohkojen kakkosille ja kolmosille, jotka kaikki kieltäytyivät.

Koskelan mielestä lähtökohdat ovat nyt paremmat.

”Viime kausi oli pelaajille ensimmäinen Kolmosessa, nyt pelaajat ovat vuoden kokeneempia ja valmiimpia. Nyt taso ei tule yllätyksenä – meitä ei päästä yllättämään niin sanotusti housut kintuissa. Kolmosessa pelaajien taitotaso on korkeampi, jonka myötä aikaa on vähemmän. Myös fyysisyydessä vaaditaan enemmän kuin Nelosessa.”

Johtavaksi pelaajaksi päävalmentaja nostaa viime kaudelta Joonas Laaksosen.

”Jos yksi pelaaja pitää nostaa, se on Laaksonen. Hän toi topparina puolustuslinjaan varmuutta. Hänellä on kokemusta Kakkosen ja Ykkösenkin peleistä. Työesteiden takia pelejä jäi viime kaudella väliin, joka näkyi meidän pelaamisessa.”

Koskela kertoo, että tulevan kauden rakennuksen suhteen ”pakka on iloisesti levällään.”

”Sanotaan, että 15-16 pelaajan jatko on tällä hetkellä varmaa. Lyömme nimet sopimuspaperiin sitten kerralla. Opinnot ja armeija vaikuttavat tilanteeseen.  Kyllä me iskukykyisen ryhmän saamme kasaan”, Koskela sanoo.

Esimerkiksi futsalia pelaavan Janne Kosusen tilanne on auki. Uusina pelaajina ringissä ovat B-junnuista nousseet Juuso Jahkola, Albert LuukkoJoonas Viljanen ja Miska Mäkinen.

Koskela kertoo, että verkot ovat vesillä hankintojen suhteen.

”Kartoitamme pelaajia Keski-Suomen alueelta. Kolmosessa on sen verran reissaamista ja poissaoloja tulee varmasti, joten 20 pelaajan rinki on auttamatta liian pieni. Ideaalitilanne olisi saada kokoon 25 pelaajan kokoonpano.”

Koskelan mukaan pelaajien määrä ei viime kaudella aiheuttanut ongelmia, mutta vakiopermanentin löytäminen oli hankalaa loukkaantumisten ja erilaisten esteiden takia.

Pelaajatilannetta tuki farmisopimus Kakkosessa pelaavan FC Vaajakosken kanssa.

”Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen sen suhteen. Se toimi hyvin, ja uskon, että Vaajakoskella ollaan samaa mieltä. Tulevalle kaudelle tilanne on vielä auki, asiasta on käyty vasta ympäripyöreitä keskusteluja. Varmasti Vaajakoski miettii kenen kanssa tekee yhteistyötä.”

Seuran kakkosjoukkue nousi Vitoseen, joten siellä on tarjolla peliaikaa Kolmosessa vähemmälle vastuulle jääville pelaajille.

Koskela myöntää, että joukkue antaa tasoitusta harjoitteluolojen suhteen. Jämsänkosken Ilves joutuu talvella harjoittelemaan liikuntasalissa, sillä paikkakunnalla ei ole sisähallia tai tekonurmikenttää.

Jämsänkosken Ilves osallistuu Regions Cupiin. Harjoitusotteluissa se ei kohtaa näillä tiedoilla tulevia Kolmosen vastustajiaan.

 

 Jämsänkosken Ilveksen harjoitusottelut

Nousu – JIlves Pe. 15.1.2016, klo 21.15. Hipposhalli, Jyväskylä

Huima – JIlves Su. 24.1.2016, klo 17.30. Piispalan halli, Kannonkoski

TamU – JIlves Su. 7.2.2016, klo 18.00. Pirkkahalli, Tampere

MiKi – JIlves La. 13.2.2016, klo 11.00. Kuplahalli, Mikkeli

TKT – JIlves Su. 21.2.2016, klo 18.00. Pirkkahalli, Tampere

HJS Akatemia – JIlves La. 12.3.2016, klo 13.00. Pullerin tekonurmi, Hämeenlinna

RiPa (Ristiina) – JIlves Ma. 28.3.2016, klo 11.00. Urpolan tekonurmi, Mikkeli

Turnaus La. 2.4.Parolan Pallokentän tekonurmi, Hämeenlinna.

(Mukana III divisioonan joukkueita Tampereen ja Uudenmaan piireistä. Kaksi ottelua alkulohkossa ja yksi sijoitusottelu)

Mainokset

Posted on tammikuu 15, 2016, in Kolmonen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: