Sarjaraportti: JPS nappaamassa riveihinsä myös toisen PK-37:n kasvatin

_full

Jyväskylän Palloseura on saamassa riveihinsä kaksi viime kautta Iisalmen Pallo-Kerhossa isoa vastuuta kantaneen keskikenttäpelaaja Janne Rissasen.

”Rissanen kävi avauspalaverissamme ja sanoi JPS:n olevan ykkösvaihtoehto. Jos saamme Rissasen, hän olisi yksi tärkeimmistä pelaajistamme. Hän saa itse tehdä lopullisen päätöksen”, JPS:n rahastonhoitaja ja pelaaja Riku Lamberg sanoo.

Rissanen on todennäköisesti viettämässä kesän opiskelukaupungissaan. Opiskelujen ohella hän pelaa Futsal-Liigaa Liikunnan Riemun riveissä.

Seurassa jo useamman kauden pelannut PK-37:n kasvatti Juho Huttunen on jo varmistanut jatkonsa.

”Hän on meille tärkeä pelaaja keskikentällä. Maalivahtipuoli on hyvällä mallilla, sillä Teemu Holopainen on jo varmistanut jatkonsa. Tärkeä hyökkääjä Elias Huhtinen jatkaa pelaajan roolin lisäksi fysiikkavalmentajana.”

Yritittekö houkutella myös Juhon veljen, Ollin, mukaan joukkueen riveihin ?

”Hieman kyselimme, mutta Olli halusi jatkaa PK-37:ssa. Olli on tuttu, sillä pelaamme futsalia samassa joukkueessa”, Lamberg kertoo.

Seuran toiminnassa mukana lähes kymmenen kautta ollut Lamberg kertoo, että JPS:n pelaajatilanne on vielä melkoisen auki.

”Varmoja pelaajia on noin 10-15, mutta epävarmoja on vielä monta. Tilanne selventyy, kun kesätyöpaikat varmistuvat. Tärkein kysymysmerkkimme on Jaakko Ahokas.”

Vasemman laitapuolustajan ja keskikenttäpelaajan rooleissa pelaava Lamberg on yksi varmoista jatkajista.

”Asuin viime kesän Helsingissä, mutta kävin Jyväskylässä pelaamassa. Nyt pystyn pelaamaan täysillä. Kova palo on pelaamista kohtaan.”

JPS:n tavoitteena on noin 20 pelaajan rinki.

”Ei voi sanoa, että meillä olisi kokoonpanossa ongelmakohtaa tietyn pelipaikan suhteen. Hyviä pelaajia riittää, mutta suurin haaste on saada tarpeeksi laaja rinki. Poissaoloja tulee aina.”

Viime kaudella erityisesti vieraspelit olivat ongelmallisia kokoonpanon laajuuden suhteen. Haastavin tilanne oli kesällä, kun osa pelaajista pelasi futsalin opiskelijoiden EM-kisoissa Kroatiassa. Silloin pelaajien oli turha vilkuilla vaihtopenkille vaihtojen toivossa.

Varmistuneita merkittäviä lähtijöitä on muutama.

Santeri Paajanen ollut ollut meille yksi tärkeimpiä pelaajia. Hän valmistuu keväällä ja lähtee muualle. Erkka Pönni on ollut monta vuotta tärkeässä roolissa joukkueessa. Hän on nyt armeijassa ja sen jälkeen etsinee töitä muualta. Brassivahvistuksemme Gustavo Tedesco muutti Barcelonaan.”

Lamberg kertoo, että Liikunnan Riemun nouseminen Vitoseen ei ole syönyt joukkueen pelaajatilannetta ainakaan toistaiseksi.

Pelaajien lisäksi seura hakee tulevalle kaudelle valmentajaa. Viime kaudella joukkuetta luotsasi pelaajavalmentaja Antti Tolvanen.

”Viimeiset neljä kautta meillä on ollut pelaajavalmentaja, nyt haluamme valmentajan. Keskusteluja on ollut, mutta varmoja ehdokkaita ei voi vielä sanoa. JJK vie alueella paljon valmentajia, sillä siellä valmentamisesta maksetaan korvauksia.”

Lamberg tarkentaa, että valmentajan saaminen ei ole välttämätöntä. Tarvittaessa kausi viedään läpi pelaajavalmentajalla.

JPS:lle Kolmosen kauden läpivieminen kustantaa noin 10 000 euroa.

”Budjettiin saamme vähän rahaa sponsoreilta. Loput kasaamme tekemällä talkootöitä ja pelaajien kausimaksuilla.”

”Taloudellisesti meillä ei ole pelkoja tulevaisuuden suhteen. Joka vuosi mennään minimibudjetilla ja tuloksella plus miinus nolla. Jyväskylän alueella on vaikea saada sponsoreita mukaan, kun eri lajien joukkueita on niin paljon. Ensi kaudella kulut kasvavat, sillä vieraspelien matkat ovat pidempiä. Matkaamme muun muassa kerran Iisalmeen ja kolme kertaa Joensuuhun.”

Viime kauden tapaan Kolmosessa nähdään kolme Jyväskylän joukkuetta. Menneellä kaudella Blackbird oli paras sijoittuen kolmanneksi, JPS oli kuudes ja Villiketut kahdeksas. Blackbird vei nimiinsä myös kaupungin derby-taulukon.

”Sanoisin, että tällä hetkellä Blackbirdin pakka on paremmin kasassa. Lähdemme derbyyn haastajana. Villiketut on JJK:n farmijoukkue, joten siellä kokoonpano vaihtelee ottelusta toiseen todella paljon. Näen, että olemme Blackbirdin haastaja.”

Millaisena näet JPS:n tulevaisuuden pitkällä tähtäimellä ?

”Aika vaikea sanoa. Pyrimme viemään tämän kauden läpi ja katsomaan sen jälkeen tulevaisuutta tarkemmin. Olemme opiskelijaporukka – seuralla ei ole juniorijoukkueita, joten sitä kautta ei tule jatkuvuutta. Tulevalla kaudella haluamme pitää joukkueen Kolmosessa.”

Moni joukkueesta pelaa vielä futsalia joko Liigassa tai Kakkosessa.

”Futsal on todella tärkeä juttu. Olemme sopineet, että pelaajat saavat keskittyä siihen. Varsinainen jalkapalloharjoittelu alkaa helmikuussa, jolloin treenaamme pari kertaa viikossa.”

JPS ei osallistu tänä vuonna Regions Cupiin.

”Päätimme, että cupeihin osallistuminen ei ole taloudellisesti kannattavaa. Lisäksi joukkueemme on vielä sen verran auki, että siitäkään näkökulmasta se ei ollut järkevää.”

Lamberg kertoo, että sovittuja harjoituspelejä ei vielä ole.

”Pelaamme niitä keväämmällä lähialueen joukkueita vastaan, kauas reissaamaan emme lähde.”

Täsmennys lisätty 17.1.2016 20:00 ”Lamberg tarkentaa, että valmentajan saaminen ei ole välttämätöntä. Tarvittaessa kausi viedään läpi pelaajavalmentajalla.”

Mainokset

Posted on tammikuu 17, 2016, in Kolmonen and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: