Iisalmelaista yhteistyötä rakentamaan – PK-37 ja PAVE farmisopimukseen

125717_big

Seurojen puheenjohtajat, Tapio Leskinen ja Samuli Laitinen, allekirjoittivat sopimuksen hyvässä hengessä. Kuva: Kai Jäderholm.

Iisalmen Pallo-Kerho 37 ja PAVE ovat solmineet kaksi kautta kattavan farmisopimuksen.

”Tarpeeksi pitkään, kun on seuratyössä mukana, niin tämäkin päivä nähtiin. Tämä on iisalmelaisen jalkapalloilun voitto ”, PK:n sihteeri Marja Lipponen toteaa.

Yli 40 vuotta seuratyössä toiminut Lipponen muistelee, että seuroja erotti monta vuosikymmentä poliittiset jännitteet.

”Olen työläisperheen lapsi. Vuonna 1971 aloitin jalkapallon pelaamisen. Jos silloisella Iisalmen Pallo-Veikoilla olisi ollut tyttöjoukkue, en voisi nyt sanoa kerran pallokerholainen, aina pallokerholainen. Kotona isä ohjasi vahvasti, ja molemmat veljeni pelasivat Pallo-Veikon riveissä.”

Tilanne parani 90-luvulle, jolloin seurojen välillä nähtiin pelaajaliikennettä, vaikka varsinaista farmisopimusta ei ollut.

”Pelaajien välit ovat aina olleet mielestäni hyvät. Politiikka näkyi enemmän seurajohtojen välisissä suhteissa sekä vanhempien asenteissa.”

Lipponen toteaa tyytyväisenä, että nyt ollaan tultu nykyaikaan.

”Poliittiset rasitteet ovat nyt poissa ja jalkapallo voittaa. Olen hyvin tyytyväinen, sillä sopimus hyödyntää molempia. Viime kaudella meillä oli yhteisjoukkue KiuPan kanssa, mutta se ei toiminut välimatkan vuoksi. Nyt tilanne on hyvä, kun farmiseura on samassa kaupungissa.”

2000-luvun alussa seurat tekivät kolmivuotisen farmisopimuksen, mutta se purettiin ensimmäisen vuoden jälkeen rahaan liittyvien erimielisyyksien vuoksi.

Lipponen teki aloitteen nykyiselle yhteistyölle, PAVE:n puolelta siihen oli helppo vastata myöntävästi.

”Positiivisin mielin mennään iisalmelaista jalkapalloa kehittäen. PAVE saa lisää laajuutta pelaajistoon ja pelaajillamme on mahdollisuus pelata kykyjen mukaan ylemmällä sarjatasolla”, PAVE:n puheenjohtaja Samuli Laitinen sanoo.

Farmisopimuksen nojalla Pallo-Kerhosta PAVE:en voi siirtyä maksimissaan kolme aikuispelaajaa kuudentena päivänä edellisestä Kolmosen ottelusta. Nelosesta Kolmoseen pelaajan on mahdollista siirtyä jo seuraavana päivänä. Pelaajarajoitus ei koske junioripelaajia.

”Esimerkiksi yli-ikäisille b-junioreille, jotka eivät ole vielä valmiita Kolmoseen, tarjoutuu hyvä tilaisuus saada peliaikaa miesten peleissä”, Lipponen kommentoi.

Pelaajaliikenteestä päätöksiä tekevät joukkueiden valmennusjohdot eli PK-37:n päävalmentaja Lasse Vornanen ja PAVE:n valmentaja Pertti Roth sekä manageri Seppo Hartikainen.

Tällä hetkellä PK:lla on kasassa 20 sopimusta, PAVE:lla puolestaan 15.

PAVE sijoittui viime kaudella Itä-Suomen Nelosessa kolmanneksi. SiPSin luovuttua sarjasta seuralle tarjottiin Kolmosen sarjapaikkaa.

”Katsoimme, että kokonaisuuden kannalta edellytyksemme eivät riittäneet sarjapaikan vastaanottamiseen. Se oli selkeä päätös, jonka seura ja pelaajat tekivät yhdessä”, Laitinen kertoo.

”Ensi kaudella teemme parhaamme Nelosessa. Tavoitteena on saada iisalmelainen jalkapallo mahdollisimman korkealle. Suurin haaste meillä on seuratoimijoiden puute, niitä todella kaivataan.”

Mainokset

Posted on tammikuu 18, 2016, in Muu jalkapallo, PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: