Sarjaraportti – JJK:n parhaat A-juniorit saavat oppia miesten peleistä Villikettujen riveissä

mg_2105

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja kertoo, että Itä-ja Keski-Suomen Kolmosessa pelaavan FC Villikettujen runko tulevalla kaudella koostuu seuran parhaista A-junioreista.

”Emme aliarvioi mitenkään A-junioreiden SM-sarjaa, mutta näen, että pelaajien kehityksen kannalta miesten pelit Kolmosessa ovat parempia. Esimerkiksi HJK:n ja TPS:n parhaat A-juniorit pelaavat miesten pelejä.”

Pasoja arvioi, että noin puolet Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen joukkueista ovat hyvässä kunnossa ja hyvin organisoituja.

”Erityisesti pelit lohkon kärkijoukkueita vastaan ovat hyviä testejä junioreillemme. Lohkon kärkijoukkueilta näkee hyvää taktista pelaamista.”

”Junioreidemme taito ja fyysisyys (juoksukunto) on paremmalla tasolla kuin Kolmosen pelaajilla keskimäärin. Nuorten kohdalla tärkeää on henkinen puoli – siten, että pystyy keskittymään otteluun koko ajan eikä homma mene säheltämiseksi. Henkisen puolen kannalta pelit ovat hyvin opettavaisia”, Pasoja korostaa.

A-junioreista Mikko Ala-Porkkunen, Joona Rautamies ja Jonne Porkka ovat olleet JJK:n harjoitusringissä. He ovat luonnollisesti kolmikko, jota Pasoja tulee seuraamaan tarkalla silmällä myös Villikettujen peleissä.

Villikettujen valmennuksesta vastaavat A-junioreiden valmentajat Sami Mustalampi ja Risto Kontio. Pasoja katsoo edustusjoukkueen päävalmentajana, että homma toimii ja ne edustusjoukkueen pelaajat, jotka tarvitsevat peliaikaa saavat sitä Kolmosesta.

Pasojan mukaan Villikettujen riveissä ei nähdä ulkopuolisia pelaajia kuten yli-ikäisiä A-junioreita. ”Pelinälkäisiä” valmentajia sen sijaan riveissä saatetaan nähdä.

”Mahdollisesti käyn pelaamassa tulevalla kaudella. Toivottavasti olisin kovemmassa kunnossa, silloin pelaaminen olisi vielä hauskempaa”,  Pasoja, 39, sanoo.

Pasoja lopetti kunniakkaan uransa virallisesti kauden 2012 jälkeen. Uraan mahtui kotimaan kenttien lisäksi kolme vuotta Norjan pääsarjassa Ham-Kamissa sekä A-maaotteluita. Viime kaudella hän pelasi muutaman pelin Villikettujen paidassa ja teki pari maaliakin.

Villikettujen vaihtuvuus oli viime kaudella lohkon joukkueista suurin. Riveissä pelasi reilut 50 eri pelaajaa.

”Kilpailujoukkueen näkökulmasta suuresta vaihtuvuudesta ei olisi mitään järkeä. Villiketut on JJK:n edustusjoukkueelle ja junioreille tärkeä reservijoukkue. On mielestäni hyvä, että niin moni pääsi pelaamaan ja tottumaan joukkueen pelaamiseen.”

”En vaadi, että Villiketut pelaavat samalla pelijärjestelmällä kuin me, mutta tietyt jutut pelitavassa ova yhtäläisiä edustusjoukkueen kanssa.”

Villiketut osallistui tänä vuonna ensi kertaa Suomen cupiin. Noutaja tuli kuitenkin heti ensimmäisessä pelissä, kun samassa lohkossa pelaava Riverball oli vahvempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

”Sääli, että he tippuivat. Ajattelimme, että Suomen cupin kautta juniorit saavat hyviä kokemuksia talvikaudella. Ilmeisesti Joensuun Areenan kapea kenttä ei ollut ihan optimaali joukkueen pelityylille. Se oli varmasti hyvä opetus.

Villiketut on ilmoittautunut mukaan myös Suomen Regions Cupiin.

”Setillä” näytönpaikka

Settyslas Loutelamio

Viime kaudella pitkään Itä-ja Keski Suomen Kolmosen maalipörssiä johtanut Settyslas Loutelamio jatkaa JJK:n riveissä myös tulevalla kaudella. Blackbirdissä hyvät näytöt antanut laitapelaaja siirtyi jo viime kauden lopulla kettupaitojen riveihin. Sitä ennen Loutelamio oli tehnyt 14 ottelussa 11 maalia ”Böördille.”

”Olin seurannut hänen otteitaan jo melko pitkään niin FC Vaajakosken riveissä kuin Blackbirdissä. Huomasin, että hänessä on hyvää potentiaalia. Keskustelut ja palaute häntä valmentaneilta vahvisti käsitystä. ”

Pasoja sanoo, että ”Setillä” on nyt näytönpaikka, sillä hän ei pystynyt pelaamaan viime kauden lopulla kuin muutaman pelin loukkaantumisen vuoksi.

”Ilmeisesti rasitusta tuli liikaa. Nyt toivon, että hän saa hyvän ja ehjän treenikauden alle ja sitä kautta lisää itseluottamusta. Tällä kaudella odotan häneltä paljon.”

Paikka auringossa on kovan työn takana, sillä Loutelamio taistelee laitapelaajan tontista kovien nimien kuten Mikko Mannisen, Benno Hanslianin ja Arjan Goljahanpoorin kanssa.

 

Mainokset

Posted on tammikuu 30, 2016, in Kolmonen and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: