Kolmosen yllättävä maalikuningas ei saanut tarjouksia muualta

Samu Vidgren

Samu Vidgren teki viime kaudella PK-37:n pelaajalle harvinaisen tempun voittamalla sarjan maalipörssin. Oliko Kolmosen maalikuninkaan status kovaa valuuttaa siirtomarkkinoilla ?

”Ei ollut mitään muita tarjouksia. Ei se taida olla.”

Jatko PK:ssa vaatii pienen pohdinnan.

”Mietin, miten paljon aikaa riittää jalkapallolle muiden asioiden lisäksi. Aikaa löytyi ja kasassa on hyvä porukka – siinäpä ne tärkeimmät syyt jatkaa”, Vidgren sanoo.

Aiempina kausina vain vaihtokärkipelaajan roolissa nähty Vidgren on vastasi viime kaudella huutoon ykköshyökkääjän ruudussa.

Vidgren ei ollut urallaan yltänyt koviin maalilukemiin paitsi pelatessaan reservijoukkueen riveissä Nelosta. Maalikuninkuutta ennen hän oli tehnyt vain muutaman täysosuman PK:n edustusjoukkueessa.

13 maalilla irronnut maalikuninkuus maistui hyvälle.

”Jätkät pelasivat hyviä paikkoja. Muutama maali enemmän olisi pitänyt niistä paikoista laittaa lisää. Omaan viimeistelyyn on tullut kokemuksen myötä varmuutta”, Vidgren summasi onnistumisen tekijöitä.

Maalikuninkuus voitettiin viime kaudella Itä-ja Keski-Suomen Kolmosen historian alhaisimmalla määrällä. Kuinka monta maalia sinulta voi tällä kaudella odottaa?

”Kyllä siihen muutaman maalin voi lisätä, kun laitan niistä avopaikoista sisään.”

”Samu on vahva pelaaja boksissa. Siellä hän on parhaimmillaan ja tekee sieltä maalinsa. Samu menee vahvasti ja oikea-aikaisesti keskityksiin. Hän jatkaa keskitykset ja syötöt 1-2 kosketuksella sisään lähietäisyydeltä.”

Lasse Vornanen Samu Vidgrenistä viime kaudella.

 

Monikäyttöinen taistelija virittelee harhautusta Lollon kikkakoulussa

_MG_8373

PK:ssa jatkavalle Juuso Heinoselle tulivat viime vuonna eri pelipaikat tutuksi. Hän pelasi laitapuolustajana, topparina, keskikentän keskustassa ja laitalinkkinä.

”Ja maalivahtina vikassa pelissä. Ei siitä sen enempää (peli päättyi PK:n 5-2 tappioon.)”

Heinonen pääsi poikkeuksellisesti tolppien väliin, kun Matias Rissanen loukkaantui eikä PK:lla ollut penkillä varamaalivahtia. Rissanen loukkaantui avausjakson lopulla, joten Heinoselle tuli maalivahtikokemusta reilun puoliajan verran.

Tulevalla kaudella Heinosta nähdään todennäköisesti puolustuksessa sekä keskellä että laidalla. Kumpi sopii paremmin ominaisuuksillesi ?

”Sitä mietin usein itsekin. Vaikea sanoa kumpi on parempi. Tilanne on fifty-fifty.”

Myös Heinosella jatko PK:ssa vaati pientä pohdintaa.

”Harjoituskauden alusta asti olen ollut treeneissä mukana. Valmennan 05-junnuja, joten minulle ei jää montaa vapaa-iltaa. Sitä lähinnä mietiskelin.”

Heinonen sanoo lyhyesti ja ytimekkäästi, että tulevan kauden odotuksena on sarjavoitto.

”Se tulee, kun saadaan lisää tasaisuutta pelaamiseen. Hyvällä perustasolla olemme korkealla.”

Tasaisuus on myös Heinosen henkilökohtaisella tasolla keskeisin kehityksen kohde.

Puolustaja nimeää yhdeksi uransa kohokohdaksi viime kauden maalinsa vasurilla. Mitä sinulta voi tulevalta kaudelta odottaa?

”Loppuun asti pelaamista ja tilannekovuutta. Joku harhautus varmaan nähdään, sillä Lollo on opettanut treeneissä kikkoja. Ne olisi tarkoitus saada käytäntöön. Ruotsalainen lupasi tehdä tupla-askelharhautuksen. Sen verran painetta pitää antaa, että varmasti näkee sen pelissä.”

Heinonen sen sijaan pitää lupaamansa harhautuksen salaisuutena.

”Taktinen reagointi pelin aikana on pysynyt aika lailla samanlaisena. Lollo vaatii pelaajilta enemmän ja kokemuksen myötä treenit ovat nyt monipuolisempia.”

Juuso Heinonen kysymykseen, miten Lasse Vornanen on muuttunut valmentajana siirryttyään reservijoukkueesta edustukseen.

 

Teemu Leskinen toivoo pelaavansa PK:ssa nyt koko kauden

Teemu Leskinen

Kahtena kautena PK:n sisäisen maalipörssin voittanut Teemu Leskinen aloitti viime kauden kovalla tahdilla. Henkilökohtainen maaliennätys häämötti, kun Leskinen ampui neljään ensimmäiseen peliin viisi maalia. Sitten putki katkesi, kun Leskinen lähti työharjoitteluun Ouluun.

”Oli harmi lähteä. Luonnollisesti Oulusta asti treeneissä ja peleissä käyminen ei onnistunut. Loppukaudesta pääsin vielä mukaan. Vikassa pelissä taisin tulla vaihdosta lopussa sisään. Tuli hyvä olo, kun tiesin mitä joukkuetovereilta odottaa ja mihin pallo tulee. Peksissä on mukava pelata, toivottavasti nyt pelaan koko kauden.”

Leskinen on palannut Iisalmeen opinnoista valmistumisen jälkeen. Hyökkääjä liittyy PK:n treenirinkiin, mutta työpaikka ratkaisee sen, jatkaako hän Iisalmessa.

”En ole allekirjoittanut vielä sopimusta. Katson ensin työtilanteen. Jos Iisalmesta löytyy työtä tai en löydä työtä mistään, pelaan PK:ssa kesän”, Leskinen selventää.

Leskinen lupaa, että tuo PK:n kärkeen nopeutta ja taistelua. Hän haluaa myös luoda taisteluhenkeä joukkueeseen ja tsempata muita.

Kehityksen kohteena ovat rauhallisuus ja viimeistely. Parhaana kautenaan hän pitää viime kauden alun maalivirettä ja kautta 2012, jolloin Leskiseltä nähtiin myös komea maaliputki.

Viime kaudella Leskinen pelasi Oulussa ollessaan lopulta Kakkoseen nousseen Herculesin riveissä. Leskinen nostaa erityisesti esiin hyökkääjä Tommi Siekkisen.

”Hän on tosi hyvä hyökkääjä. Oli hyvä pelata häntä vastaan treeneissä ja peleissä sitten yhdessä. Treeneissä joukkueeseen oli helppo sopeutua. Peleissä ei ihan oma pelipaikka löytynyt. Ehkä joukkueelta ja minulta puuttui se, millä saada paras irti. Mielestäni toin joukkueeseen energiaa ja kokemusta.”

Leskinen myöntää, että tulevalle kaudelle henkilökohtaisena tavoitteena on osua ”muutaman kerran” tolppien väliin. Hän ”kärsii” niin sanotusta ”Mikael Forssell-syndroomasta”, joka on tyypillinen maalintekijälle. Eli jos joukkue voittaa, mutta Leskinen on tuhlannut maalipaikan, on Leskinen tyytyväinen joukkueeseen, mutta ei itseensä.

”Sen verran itsekkyyttä pitää olla.”

Viime vuoteen verrattuna kuntopohja on nyt paremmalla tasolla.

”Silloin liityin helmikuussa joukkueen treenirinkiin vaihto-opiskelun jälkeen. Nyt olen käynyt salilla 4-5 kertaa viikossa, joten voimaa pitäisi riittää. Katsotaan, mikä on juoksukunto.”

Mainokset

Posted on helmikuu 3, 2016, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: