PK-37 kiinnitti viime vuosiensa maalitykit

Tuomas Halonen 3

PK-37:n päävalmentaja Lasse Vornanen voi tyytyväisenä myhäillä, sillä joukkueessa riittää nyt maalintekovoimaa. Sopimusten kärkenä on Pallo-Kerhon viime vuosien paras maalintekijä Tuomas Halonen, joka teki paluun kasvattajaseuraansa pelattuaan vuoden GBK:n riveissä.

Halosen lisäksi PK kiinnitti hyökkäysosastolle viime kauden Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen maalikuninkaan Samu Vidgrenin sekä kahtena kautena PK:n sisäisen maalipörssin voittaneen Teemu Leskisen. Leskisen kohdalla sopimusta ei ole kirjoitettu vaan hyökkääjä katsoo ensin työtilanteen. Se ratkaisee, missä kaupungissa hän on kesän.

Hyökkääjäosastolla on jo ennestään Jimmy Nissinen, joka palasi viime kaudella kotiseuraansa KuPSin A-junioreista.

Viime kaudella PK:n hyökkääjänä päävastuun kantoi mainiosti Vidgren. Oulussa työharjoittelussa ollut Leskinen ja armeijassa käynyt Nissinen olivat paljon sivussa.

Vornanen tiivistää, että hyökkäyspeliin on nyt enemmän variaatioita.

”Jos vastustaja prässää meitä ylhäältä, pystymme purkamaan paineen ylös, kun kärjessä ovat nopeat Leskinen ja Nissinen. He pystyvät tekemään juoksuja ja luomaan uhkaa vastustajan puolustuksen selustaan. Vidgren on puolestaan vahva suojaamaan palloa sekä viimeistelemään boksissa. Ne ominaisuudet ovat hyödyksi hitaissa hyökkäyksissä.”

Ensimmäisessä harjoituspelissä Halonen pelasi keskikentän keskustassa yhdessä Jani Vidgrenin ja Olli Huttusen kanssa.

Vornanen toteaa, että joukkue näyttää paperilla hyvältä. Nyt edessä on saada palaset loksahtamaan kohdalleen treenien ja harjoituspelien kautta.

”Meidän pitää pystyä pitämään palloa enemmän hyökkäysalueella, maltti on siinä tärkeä asia. Puolustuksen osalta kehitettävää on pelinavaamisessa hitaissa hyökkäyksissä. Se pitää saada jouhevammaksi, niin, että pallo saadaan keskikentälle nopeammin ja huolellisemmin. Yläkerrassa meillä on pelaajia, joilla malttia ja taitoa pitää palloa.”

Vornanen on luottanut pääsääntöisesti 4-3-3 -pelijärjestelmään. Harkitsetko siirtymistä 4-4-2:een, kun hyökkääjiä on käytössä enemmän?

”4-3-3:ssa keskeinen etumme on vahvan keskikentän kolmikon myötä keskustan hallinta. Keskisektori on näkemykseni mukaan se alue, jolla pelejä hallitaan ja voitetaan. Siksi ehkä puhdas 4-4-2 ei ole vaihtoehto. Meillä on nyt kuitenkin harjoituspeleissä mahdollisuus kokeilla eri mahdollisuuksia.”

Vornanen toteaa, että joukkue on nyt periaatteessa lopullisesti kasassa. Hyökkäyspään vahvistusten lisäksi monikäyttöinen Juuso Heinonen teki jatkosopimuksen. Näin ollen kasassa 23 pelaajasopimusta.

PK saattaa saada puolustuspäähän vielä vahvistusta, sillä Atte Huttusen ja Joel Hyvösen tilanteet ovat vielä auki. Huttunen on Joensuussa, mutta saattaa kesällä liittyä joukkueen riveihin viime kauden tapaan. Hyvösen jatko ratkeaa työpaikan myötä.

Niin Hyvönen kuin Huttunen ovat Heinosen tavoin monikäyttöisiä pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan puolustuksen eri pelipaikoilla.

”Puolustuslinjaan meillä on nyt viisi pelaajaa, Jesse Åhman voidaan periaatteessa laskea kuudenneksi. Hän pystyy pelaamaan laitapuolustajana.”

Viime kaudella PK käytti Kolmosessa 25 eri pelaajaa. Loppukaudella joukkueella oli kuitenkin eri poissaolojen takia pahoja kokoonpano-ongelmia. Joukkue sai ok-tason avauksen kasaan, mutta penkillä oli tyhjää.

”Pelaajamateriaalimme on riittävän kova. Laajuuden suhteen tilanne on myös parempi. Nyt tilanteen pitäisi olla sellainen, että saamme joka peliin ainakin viisi ukkoa penkille.”

Uusista vahvistuksista Antti Kauppinen on muodostanut Juho Ruotsalaisen kanssa toppariparin. Kokenut paluumuuttaja Antti Intonen on vaihtoehtona keskikentän keskustaan. Panu Lepälle, Perttu Vainiolle ja Lucas Leinoselle on kaavailtu laitapelaajan roolia.

 

Vornasen lyhyet kommentit pelaajista

Tuomas Halonen

”Tume on tosi hyvä pelaaja ja selkeä vahvistus meille. Häneltä löytyy paljon kokemusta, vaikka ikää ei ole vielä paljon. Halonen pelaa kovalla asenteella, vuosi GBK:ssa on varmasti tuonut lisää näkemystä.”

Samu Vidgren

”Samu ei loista nopeudella, mutta on erittäin hyvä pelaaja boksissa. Viime kaudella hän teki lähes kaikki maalit sieltä. Toivon, että ensi kaudella sama maalitahti jatkuu.”

Teemu Leskinen

”Leskinen on sarjan nopeimpia pelaajia, lisäksi hän on vahva pelaaja. Leskinen on näyttänyt, että pystyy tekemään hyvällä tahdilla maaleja. Hän pelaa meillä tämän kauden, jos ei mene töihin muualle.”

Juuso Heinonen

”Heinonen on arvokas monikäyttöinen pelaaja. Hän pystyy hyvin pelaamaan niin laitapuolustajana ja topparina. Lisäksi hän on ikitaistelija, joka ei anna missään tilanteessa periksi.”

 

Lisätty tarkennus 18.22: Leskisen kohdalla sopimusta ei ole kirjoitettu vaan hyökkääjä katsoo ensin työtilanteen. Se ratkaisee, missä kaupungissa hän on kesän. Näin ollen PK:lla on kasassa virallisesti 23 sopimuspelaajaa.

 

 

PK-37  joukkue

Maalivahdit

# 1 Asse Martikainen

#12 Matias Rissanen

# 31 Ville Kosonen

 

Puolustajat

#4 Antti Lappalainen

#6 Jarkko Venäläinen

#8 Juuso Heinonen

#21 Antti Kauppinen

#27 Juho Ruotsalainen

 

Keskikenttäpelaajat

#11 Tuomas Leskinen

#14 Matias Mähönen

#15 Olli Huttunen

#17 Perttu Vainio

#18 Ville Heiskanen

#23 Jesse Åhman

#25 Panu Leppä

#26 Simo Kokkonen

#28 Lucas Leinonen

#29 Jani Vidgren

#32 Aleksi Räsänen

#84 Antti Intonen

 

Hyökkääjät

#5 Jimmy Nissinen

#16 Samu Vidgren

#19 Teemu Leskinen * (ei sopimusta – jatko työtilanteen mukaan)

#20 Tuomas Halonen

 

Tulleet

Tuomas Halonen GBK

Panu Leppä Lapuan Virkiä

Antti Kauppinen PAVE

Antti Intonen LaPa 95

Lucas Leinonen

Perttu Vainio KiuPa

 

Lähteneet

Anssi Lipponen

Niklas Aminoff (vaihto-opiskelu ulkomailla)

Janne Rissanen

 

Mainokset

Posted on helmikuu 3, 2016, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: