”Jos pysyn ehjänä, tavoitteena on olla helvetin hyvä pelaaja”

_MG_2169

KuPSin kymppipaikan maesto Petteri Pennanen teki odotetun paluun pelikentille Liigacupin ottelussa RoPSia vastaan. KuPS-kasvatti loukkasi polvensa eturistisiteen viime toukokuussa, joten edellisestä pelistä oli pitkä aika. Tunnelmat ottelun jälkeen olivat helpottuneet ja onnelliset. 

”Tosi hyvät fiilikset. Kyllähän tätä paluuta kentille on odotettu normaali peliä enemmän. Ennen peliä bussimatka Kuopiosta Ouluun tuntui kestävän tosi pitkään, vaikka ei välimatka kovin pitkä ole. Vaikka tappio tulikin, fiilikset ovat positiiviset”, kapteenin nauhaa kantanut Pennanen summasi.

Mikä tärkeintä pelaaminen ei aiheuttanut huonoja tuntemuksia leikatulle polvelle.

”Polven kanssa ei ollut mitään ongelmia. Ensimmäisellä jaksolla oli hieman hakemista. Toisella ei enää ajatellut koko polvea vaan nautti pelaamisesta. Lääkäri on näyttänyt vihreää valoa ja saan tehdä asioita täydellä rasituksella. ”

Pennanen tuli ottelussa vaihtoon 63. minuutilla samaan aikaan myös sairastuvalta palanneen Tuomas Rannankarin kanssa.

”Kuntopohjani on hyvällä tasolla. Nyt on tärkeää saada lisää peliminuutteja ja sitä kautta pelituntuma kohdalleen. Ennen varsinaisen kauden alkua on vielä onneksi paljon pelejä.”

Pennanen, 25, aloitti viime kauden loistavasti ja näytti kuuluvansa pelipaikkansa eliittiin Veikkausliigassa. Hänellä on tärkeä rooli KuPSin pallollisessa pelaamisessa ja erityisesti viimeisen hyökkäyskolmanneksen ratkaisuissa.

”Jos tulevalla kaudella pysyn ehjänä, tavoitteena on olla helvetin hyvä pelaaja eli parhaita pelaajia Veikkausliigassa”, Pennanen sanoo ytimekkäästi.

Pennasen viime kaudella loukkaantunut polvi oli sama, joka petti kaudella 2014. Silloin kausi päättyi kesken myös toukokuussa, kun eturistiside repesi Kuopiossa pelatussa kamppailussa. Tuolloin Pennanen edusti Rovaniemen Palloseuraa.

”Loukkaantumissa vaikeinta on, kun joutuu seuraamaan pelejä sivusta. Kyllähän se vituttaa, kun ei voi omaa joukkuetta auttaa ja pelihalut ovat kovat. Lisäksi kuntouttaminen on hyvin pitkälti yksinäistä hommaa, kun tekee harjoituksia salilla ja kentän laidalla.”

”Loukkaantumiset ja niistä toipuminen kasvattavat henkisesti, se on varmasti opettavaisin asia. Voin sanoa, että olen nyt henkisesti vahvempi. Lisäksi loukkaantumisten myötä työntekoon panostaa enemmän. Isot vammat vaativat aina enemmän töitä kuntouttamisvaiheessa. Terveenä pelaamista osaa arvostaa enemmän.”

KuPS on jäänyt nyt kahdessa Liigacupin pelissään ilman voittoa ja maaleitta. Pennasen mukaan molemmat pelit ovat olleet ihan hyviä.

”RoPS vei tänään peliä selkeästi ensimmäiset 25 minuuttia. Ehkä meillä kesti hieman aikaa tottua pelialustaan. Tunnin verran pelaamisemme oli hyvää ja aktiivista. Loimme ihan tarpeeksi maalipaikkoja, joista pitää vain laittaa sisään. Lisää aktiivisuutta pitää saada pallon liikuttamiseen.”

KuPSin joukkueessa on käynyt suuri vaihtuvuus, sillä viime kauden eniten pelanneesta avauksesta moni on lähtenyt pois. Myös joukkueen rakennus on venynyt myöhempään.

RoPSin tavoin KuPSin miehistöstä puuttui vielä useita sopimuspelaajia. Muun muassa Nigerian maajoukkuepelaajat Azubuike Egwuekwe ja Gbolahan Salami odottavat vielä viisumiaan.

”En näe myöhäisempää joukkueen rakentamista ongelmana. Jos saapuvat kaverit ovat yhtä kovia kuin väitetään. Uskon, että ammattilaiset pystyvät sopeutumaan ja sisäistämään joukkueen pelaamisen nopeasti. Kauden alkuun on ihan tarpeeksi aikaa saada yhteispeli kulkemaan. Perusrunko meillä on ollut jo ihan hyvin kasassa.”

RoPS – KuPS 2-0 (1-0) Liigacup (Oulu)

Maalit:

1-0 Shane Malcolm 10

2-0 Aapo Heikkilä 90

 

Kokoonpanot

KuPS

Avaus: Johannes Kreidl – Tuomas Rannankari, Joonas Ojantie, Hamed Coulibaly, Atte Hoivala – Patrick Poutiainen, Urho Nissilä – Saku Savolainen, Petteri Pennanen (C), Joonas Nissinen – Mika Ääritalo

Vaihdot

Nissinen <> Patrik Alaharjula 53

Rannankari <> Sharp Räsänen 63

Pennanen <> Antti-Ville Räisänen 63

Ääritalo <> Jani Mahanen 72

Poissa sopimuspelaajista: Joonas Pöntinen, Ilmari Niskanen, Juha Hakola, Azubuike Egwuekwe, Mikko Pitkänen, Babacar Diallo ja Gbolahan Salami.

 

RoPS

Avaus: Tyler Back – Juha Pirinen, Abdou Jammeh, Juuso Hämäläinen, Akseli Kalermo –  Robert Taylor, Antti Okkonen (C) –  Shane Malcolm, Mika Mäkitalo, Aapo Heikkilä – Artem Katashevski

Vaihdot

Pirinen <> Ville Saxman 55

Malcolm <> Juho Hyvärinen 82

Katashevski <> Jarkko Luiro 85

Poissa sopimuspelaajista: Ricardo, Jarkko Lahdenmäki, Janne Saksela, Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Aleksandr Kokko.

Posted on helmikuu 4, 2016, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: