”Tyyli-ikoni” Kurikka ja kovia vahvistuksia haalinut KuKi PK-37:n vieraaksi

Marko Kurikka

PK-37 saa vastaansa lauantaina ensimmäisessä kotiharjoitusottelussaan mielenkiintoisen vastustajan. Myös PK:ssa urallaan pelanneen Marko Kurikan valmentama Kurkimäen Kisa on hankkinut useita vahvistuksia, joilla on kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta.

KuKilla on selkeä tavoite nousta Kolmoseen parin pieleen menneen kauden jälkeen. Kuopiolainen kyläseura on saanut vahvistuksia riveihinsä ennen kaikkea edustusjoukkuetoimintansa päättäneestä SiPSistä. Heistä Iisalmessa nähdään Tino Helmi, Juuso Hartikainen, Toni Kouvalainen ja Jere Roivainen.

Entisistä SiPSin pelaajista treeneissä ovat olleet Perttu Rytivaara, Teemu Tirkkonen, Joni Kröger ja Jukka Janhonen. Sivussa uusista vahvistuksista on myös Kingsistä viime kaudelta tuttu Henri Lehijoki.

Iisalmessa avauksessa ovat ex-SiPS nelikon lisäksi Kingissä viime kaudella pelannut Eetu Manninen sekä Warkaus JK:ssa topparina luutinut Miikka Pasanen. Pasanen on pelaamisen ohella myös joukkueen kakkosvalmentaja.

”Saavumme Iisalmeen pienehköllä porukalla. Joukkueen tilanne näyttää hyvälle: 17 sopimusta on kasassa ja kymmenkunta miettii vielä. Muutaman heistä voi laskea melko varmoiksi jatkajiksi. Yli kahdenkymmenen pelaajan rinki on tavoitteena”, päävalmentaja Kurikka sanoo.

Vaihtuvuus KuKissa on viime kauteen verrattuna todella raju.

”Ei yhteispeli tule olemaan ongelma, sillä tulleet pelaajat tuntevat hyvin toisensa. Voi sanoa, että olemme kaveriporukka. Haluamme pelata toistemme kanssa.”

Muodin ystävien harmiksi Savon Sanomien muuttumisleikissä ”stailattu” Kurikka nähdään kentällä, eikä tyylikkäästi pukeutuvana valmentajana kentän laidalla.

”Nyt kun pelaan, päällä on vankila-paita eli Juventuksen väreissä pelaamme. Saavun paikalle kuitenkin puku päällä. Harmi, että se pitää jättää koppiin. Tulevalla kaudella saavumme kotipeleihin puvut päällä. Kotipelejä on kuitenkin sen verran vähän ja ovathan ne todellisia juhlapäiviä”, Kurikka heittää pilke silmäkulmassa.

Värikynällä annetuista lausunnoistaan tunnettu Kurikka muistetaan PK:n Kakkosen nousujuhliin huipentuneelta kaudelta 2007. Siltä kaudelta on myös ”Jörrin” yhden kauden maaliennätys, 18.

Hyökkääjänä pelaava Kurikka odottaa eniten pelaamista entisiä joukkuetovereita Jani Vidgreniä ja Juho Ruotsalaista vastaan.

”Zlatania pitää koputella, Ruotsalaisen kanssa pelaamme paljon vastakkain, hänen kanssa joutuu varmasti painimaan. ”

Kurikka odottaa hyvää testiä, kun joukkue saa vastaansa yhden Itä-ja Keski-Suomen Kolmosen voittajasuosikeista.

”Lollon joukkueita vastaan kentällä on aina luvassa rytinää. PK on saanut hyviä vahvistuksia, joten on mukava nähdä missä pelaamisemme taso menee. Odotan joukkueelta kovaa taisteluilmettä koko 90 minuutin ajaksi. Haluan, että joukkue pelaa keskittyneesti ja kurinalaisesti. Totta kai haluamme voittaa. Voitamme 2-0, näin siitä unta.”

KuKi on pelannut yhden harjoituspelin, jossa se kaatoi samassa sarjassa pelaavan Kuopion Elon 3-1. Pelivuoro kuplahallissa mahdollisti vain tunnin mittaisen pelin.

PK-37 – Kurkimäen Kisa harjoitusottelu Iisalmen jalkapallohallissa alkaen 13.30.

KuKi avaus: Teemu Turtiainen – Eetu Manninen, Tino Helmi, Miikka Pasanen, Paavo Niskanen – Toni Kouvalainen, Juuso Hartikainen, Roni Helmi, Lauri Lommi – Marko Kurikka, Jere Roivainen

Mainokset

Posted on helmikuu 5, 2016, in Muu jalkapallo and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: