Kahden lajin Kauppinen pääsi käyttämään vahvuuttaan

PK:n puolustaja Juuso Heinonen heitti pilke silmäkulmassa, että PK:lla ei ole hätää pitkien pallojen puolustamisessa, sillä topparipari Antti Kauppisella ja Juho Ruotsalaisella on mittaa pari metriä ja pomppua riittää kolmeen metriin.

Harjoitusottelussa KuKia vastaan topparikaksikon taidot joutuivat testiin, sillä Iisalmen jalkapallohallin pienikokoisella kentällä tilanteet tulevat vastaan nopeasti.

”En tiedä, onko pomppua niin paljon. Olihan se aika erilainen peli. Treeneissä pyrimme pelaamaan maata pitkin, tänään tuli paljon pitkiä palloja”, Antti Kauppinen kommentoi.

PK-37 kasvatti Kauppinen on nyt harjoituspeleissä saanut ensimmäiset pelinsä PK:n edustusjoukkueessa. Viime kaudella hän kantoi kapteenin nauhaa PAVE:ssa.

”Aloitin PK-37:ssa 5-vuotiaana ja pelasin b-junnuihin asti. Sitten lopetin jalkapallon joksikin aikaa, PAVE:n riveihin siirryin parikymppisenä.”

Kauppisella on myös lentopallotaustaa.

”Lentopalloa olen pelannut jalkapallon rinnalla muun muassa Sampo Saletin riveissä ykkössarjassa. Lentopallon pelaamisen myötä on tullut ponnistusvoimaa ja ajoituskykyä. Pääpeli ja katkominen ovat suurimmat vahvuuteni.”

Selkeimmän työstämisen kohteen pystyi näkemään pelissä. Kauppinen osallistui vielä vähän pelinavaamiseen.

”Se on selkeä kehityksen kohde. Pelinavaaminen kehittyy treenien ja pelien kautta varmasti paremmaksi. Olen vuorotöissä: nyt olen päässyt ihan harjoittelemaan, kun harjoituksia on neljä kertaa viikossa.”

Hän on ottamassa avauksen paikan rutinoituneen Ruotsalaisen rinnalla.

”Ruotsi on vahva pääpelaaja ja ohjaa peliä hyvin. Häneltä saa varmasti hyvää oppia. Kaksikkona meillä riittää pääpelivoimaa, vaikea meitä siinä on päihittää.”

Vajaan puolen tunnin kohdalla Ruotsalainen tuli kuitenkin vaihtoon saatuaan tärskyn. Samalla PK:n puolustuslinjan koostumus meni uusiksi. Heinonen tuli Kauppisen topparipariksi ja Jesse Åhman tuli vaihdosta laitapuolustajaksi.

Ruotsalaisen vaihdon jälkeen alkoivat myös PK:n heikoimmat hetket. Ensin KuKi tasoitti pelin: pitkä avaus tavoitti Jere Roivaisen, joka jatkoi pallon Marko Kurikalle. ”Jörrin” tarkka laukaus painui takakulmaan.

Jakson lopulla Roivainen sai vähintään tuhannen taalan paikan, kun pitkänhuiskea kärki sai pilkun tuntumaan Heinosen harhasyötön jälkeen. Veto meni kuitenkin ohi.

Kauppinen oli tyytyväinen, että joukkue pystyi kuitenkin tason nostoon toiselle jaksolle. Toppari oli lähellä voittomaalia ottelun loppuhetkillä 2-2 – tasapeliin päättyneessä mittelössä.

Kauppinen liikkui fiksusti linjan taakse ja oli päästä iskemään ratkaisun syöksypuskulla Antti Intosen oivaltavasta vapaapotkusta.

”Andyn kanssa pelasimme viime kaudella PAVE:ssa, sitä kautta osasin ennakoida tilannetta. Harmi, etten saanut siitä sisään.”

 Jimmy Nissinen suurin onnistuja

PK kokeilee helmikuun harjoitusottelussa erilaisia vaihtoehtoja kokoonpanon suhteen, kun taas maaliskuussa ykköspermanenttia aletaan ajamaan tiukemmin sisään. Jo ennen ottelua oli tiedossa, että kokoonpanosta puuttuu seitsemän sopimuspelaajaa. Ennen ottelua vielä tärkeä pelintekijä Olli Huttunen joutui jäämään sivuun.

Pallo-Kerhon suurin onnistuja oli Jimmy Nissinen, joka teki iisalmelaisten molemmat maalit. Mainiosti kaksinkamppailuissa vääntänyt Nissinen viimeisteli molemmat maaliviivan tuntumasta. Kumpaankin osumaan mainion esityön teki hyviä nousuja ja laadukkaita keskityksiä jaellut Matias Mähönen.

Mähönen oli myös hankkimassa PK:lle rangaistuspotkun, kun hänen keskityksensä osui KuKi-puolustajan käteen rangaistusalueen sisällä. Rankkikortti lähti jälleen kiertoon, sillä Intonen laukoi rangaistuspotkun maalin yli. Viime viikonlopun harjoitusottelussa oman rankkarinsa tyri Jani Vidgren.

PK-37 avaus 4-3-3: Matias Rissanen – Antti Lappalainen, Juho Ruotsalainen, Antti Kauppinen, Juuso Heinonen – Jani Vidgren, Perttu Vainio, Antti Intonen – Ville Heiskanen, Jimmy Nissinen, Matias Mähönen.

Vaihdot

Ruotsalainen  <> Jesse Åhman  27

Vidgren <> Tuomas Leskinen 53

Heiskanen <> Aleksi Räsänen 54

Vainio <> Teemu Leskinen 73

Sivussa sopimuspelaajista Ville Kosonen, Jarkko Venäläinen, Olli Huttunen, Lucas Leinonen, Simo Kokkonen, Tuomas Halonen, Samu Vidgren ja Panu Leppä.

 

KuKi haluaa tulevaisuudessa Kuopion kolmanneksi kovimmaksi

Useilla Kolmosta viime kaudella pelanneilla vahvistunut KuKi näytti ottelussa urheilullisuutensa ja kurinalaisuutensa. Myös kuopiolaisilta puuttui nimekkäitä vahvistuksia kokoonpanosta.

Mitkä ovat tekijät, että KuKi on saanut näin kovan joukkueen kokoon ?

”Viime kauden räpellys oli ratkaiseva herätys. Sarjapaikan ratkettua Kurikka ja Roni Helmi totesivat, että muutos on tapahduttava. Kurkimäessä on totuttu olemaan kuitenkin Nelosen kärkikamppailussa mukana. Seurassa on nyt uutta intoa ja puuhamiehiä riittää rakentamaan nousua. SiPSistä tuttu Mauri Roivainen on liittymässä taustoihin mukaan”, KuKin jalkapallojaoston puheenjohtaja Tarmo Savolainen avaa tilannetta.

Savolainen sanoo, että SiPSin edustusjoukkueen toiminnan loppuminen on mahdollistanut kovien pelaajien saamisen.

”Päävalmentaja Kurikka tuntee hyvin uudet pelaajat ennestään ja on saanut heidät houkuteltua tänne.”

Tuoreimpana joukkue on naarannut riveihinsä Markus Pippolan, joka on pelannut urallaan muun muassa Riverballissa ja JIPPO:ssa.

KuKi tähtää Itä-Suomen Nelosen voittoon noin 10 000 euron budjetilla.

”Tulevaisuudessa riittävästi haastetta on siinä, että nousemme Kuopion kolmanneksi kovimmaksi jalkapalloseuraksi KuPSin ja KuFun jälkeen. Nyt haluamme nousta Kolmosen ja haastaa sitten ensi kaudella Kingsin.”

”Keväällä joukkueeseen saapuu vielä 1-2 pelaajaa, joilla on kokemusta Kolmosta kovemmista peleistä. Pidetään jännitystä yllä”, Savolainen kertoo paljastamatta pelaajien nimiä.

Mainokset

Posted on helmikuu 6, 2016, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: