Syvälle vetäytyvän puolustuksen murtaminen JIPPO:n suurin haaste

JIPPO:n päävalmentajan Jouni Lehtimäen mielestä joukkueen suurin haaste tulee olemaan pallonhallinnan muuttaminen tehoiksi puolustamaan keskittyviä vastustajia vastaan.

”Riverball-peli oli hyvä testi, miten pystymme murtamaan vastustajan syvälle vetäytyneen puolustuksen, kun pallonhallinta on selkeästi meillä. Tulevalla kaudella pelinkuva tulee olemaan monessa ottelussa sama. Niissä tilanteissa punnitaan, miten nuorella joukkueella kestää pää”, Lehtimäki arvioi.

Lehtimäen mukaan pallonhallintaan perustuva pelitapa on nuorten pelaajien kehitystä ajatellen paras vaihtoehto. Treenikentällä on paneuduttu oikeisiin ajoituksiin ja liikkeisiin.

”Treenaamme, miten liikutamme palloa nopeasti ja etsimme tilaa vastustajan kenttäpuoliskolla. Tärkeää on myös havainnointi eli tunnistaa hetki, kun vastustaja tekee liikkeen ja hyödyntää syntynyt tila.”

Ottelukohtaisella sopimuksella mukana olevan Johannes Monosen tilanne ratkeaa lähipäivinä. Mononen edusti viime kaudella aluksi Ykkösen EIF:ä ja loppukaudesta Kultsu FC:tä Kakkosessa.

”JIPPO:ssa jatkamisen ohella toinen vaihtoehto on, että hän pelaisi Kakkosta Kultsussa. Ottelukohtaisella sopimuksella mukana oleva Eetu Koistinen jatkaa todennäköisesti meillä koko kauden.”

JIPPO:lla on kasassa 20 pelaajasopimusta, jos Monosen ja Koistisen ottelukohtaiset sopimukset huomioidaan. Johtaviin pelaajiin kuuluvan kokeneen kaksikon jatkaminen olisi erittäin tärkeää rutkasti nuorentuneessa joukkueessa.

Lehtimäki kertoo, että joukkueessa on try-outilla kaksi pelaajaa, jotka ovat muuttaneet opiskelemaan Joensuuhun.

”Lisäksi mukana on pari muuta pelaajaa. Nimiä en tässä vaiheessa sano. Helmikuun loppuun asti heitä tarkkaillaan, sitten tehdään päätöksiä jatkon suhteen.”

Lehtimäki vahvistaa, että seuralla ei ole enää neuvotteluja viime kaudella joukkuetta edustaneiden pelaajien kanssa.

Uusista vahvistuksista Hakassa viime kaudella pelannut nuori hyökkääjä Elias Tolvanen on tehnyt suuren vaikutuksen.

”Uudet vahvistukset ovat sopeutuneet kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Tolvanen on aloittanut vahvasti, tulevalla kaudella pojalta voi odottaa paljon. Hyökkääjä Antti Kuosmanen on myös esiintynyt hyvin, vaikka myös pientä hakemista on ollut.”

JIPPO eteni Riverball-voitollaan Suomen cupin 4. kierrokselle. Cupin seuraava kierros arvotaan 22.2 ja pelataan aikavälillä 23.2. – 18.3.

”Jos meille arvotaan kotiottelu, se pelataan 11.3 Joensuu Areenalla.”

27.2 on luvassa esimakua lohkon kärkitaistosta, kun JIPPO matkaa Iisalmen Pallo-Kerhon vieraaksi.

”Se on erittäin hyvä testi meille, PK tulee olemaan lohkon kovimpia joukkueita. Peliin pitää suhtautua krittiisesti siinä määrin, että ottelu pelataan pienessä hallissa.”

Lehtimäki kertoo, että JIPPO on toivonut tulevalle kaudelle kotipelejä lauantaiksi. Itä-ja Keski-Suomen Kolmosen otteluohjelma julkaistaneen ensi viikolla.

Linkki

JIPPO sopimuspelaajat

Mainokset

Posted on helmikuu 12, 2016, in Kolmonen and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: