”Luvassa viime kautta nuorekkaampi ja innokkaampi Kings”

Kings SC:n puheenjohtaja Esa-Pekka Vartiainen tiivistää, että Kings on viime kautta nuorekkaampi ja innokkaampi. Joukkueen viime kauden paras maalintekijä heittää leikillään, että tulevalla kaudella hänen paikkansa saattaa löytyä penkiltä. 

”Pelipaikkaa kärkkyy monta hyvää nuorta ja taitavaa pelaajaa. Töissä on ollut sen verran kiirettä, että olen päässyt harvoin treeneihin. Nyt tuntuu, että jalat sakkaavat. Katsotaan, kun pääsee kunnolla treenaamaan ja nurmi alkaa vihertää. Jospa sitä sitten vetristyy.”

Uusista hankinnoista hän nostaa esiin KuPSin A-junioreista tulleen Jaakko Kasurisen. Kasurinen pystyy pelaamaan hyökkäävässä roolissa useilla pelipaikoilla.

”Kasurinen on sellainen pelaaja, jolla on mahdollisuudet tulevaisuudessa pelata ylempänä. Siihen kannustamme ja neuvomme nuoria pelaajiamme. Ei tarvitse jämähtää pelaamaan Kolmosta vaan tämä on hyvä seura kehittyä ja ponnahduslauta ylemmille sarjatasoille.”

KuPSin A-junioreista joukkueeseen on liittynyt myös Gentrit Perquru.

”Perquru sopii parhaiten keskikentän keskustaan: joko kymppipaikalle tai keskikentän pohjalle. Hänellä on hyvä pelikäsitys – hän pystyy antamaan helvetin hyviä murtavia syöttöjä. KuPSin A-junioreista on tyrkyllä pari muutakin pelaajaa, heidän kanssaan ei ole vielä sopimusta.”

Uusina sopimuspelaajina Kingsissä nähdään myös Kuopion Jalkapallokerhosta siirtynyt Aarne Sipola sekä STPS:n riveissä Kaakon Kolmosta pelannut Henri Salo.

Viime kauden luottopelaajista Eetu Manninen ja Henri Lehijoki ovat siirtyneet KuKin riveihin. Ykkösavaukseen kuulunut puolustaja Markus Immonen siirtyy puolestaan FC Blackbirdiin.

”Monta vuotta Kingsissä pelannut Tatu Tiihonen ei suurella todennäköisyydellä jatka. Viime kaudella hänen akillesjänteensä katkesi sarjan alussa. Hänellä riittää töitä Pallokissojen valmentajana. Ehkä hänet nähdään kentällä alemmilla sarjatasoilla.”

Avainpelaajista Simo Sirviön jatko on vielä epävarmaa. Kapteenia ei ole nähty harjoituksissa.

”Simolle tuli perheenlisäystä. Hänelle perhe on tärkeä ja olemme antaneet hänelle rauhan. Olemme hyviä kavereita ja meillä on herrasmiessopimus. Simo on aina tervetullut pelaamaan meille, jos hän haluaa jatkaa.”

Aktiivisimmin Kings on kartoittanut vahvistusta maalivahdin tontille. Viime kaudella eniten pokien välissä pelanneen kaksikon Tatu Kiiliäisen ja Atte Heikkisen jatko näyttää epätodennäköiseltä.

”Viime kauden maalivahdeista Justus Karppinen on jatkamassa. Treeneissä on ollut mukana Kokkolasta tänne opiskelemaan muuttanut Miika Ritala.”

Ritala on ollut useamman kauden KPV:n edustusjoukkueen kirjoilla, mutta peliminuutit ykkösjoukkueessa ovat jäänet vähiin.

Viidenneksi viime kaudella sijoittunut Kings on joukkueen rakennuksessaan viime kautta jäljessä. Silloin ”Kuninkaallisilla” oli jo vuoden vaihteessa 20 sopimusta kasassa. Nyt soppareita on koossa 12.

”Monen pelaajan kanssa on vielä neuvottelut kesken, lähiviikkoina voi odotella lisää pelaajauutisia. Keskiviikkona treeneissä oli 20 pelaajaa, lisäksi treeneistä oli poissa kahdeksan eri esteiden takia. Pelaajatilanne näyttää siten hyvälle. Uskon, että saamme kasaan pelaajamateriaalin, jolla meillä on mahdollisuudet taistella kärkisijoista.”

Treeniringissä ovat olleet aktiivisesti mukana SiPSissä viime kaudella pelanneet Asko Vepsäläinen ja Sami Timonen. Samasta osoitteesta treeneissä on käynyt myös Jere Tikkanen.

”Treenirinki on laaja. Mukana on testipelaajia, joille ei välttämättä löydy pelipaikkaa meiltä. Epäkuopiolaiseen tapaan autamme pelaajia löytämään seuran, jossa peliaikaa on tarjolla.”

Viime vuonna Kingsillä oli farmisopimus Nelosessa pelaava Liitosalueen Pallon kanssa. Vartiainen toivoo, että yhteistyö jatkuu tulevalla kaudella.

”Viime kaudella meillä oli 22 sopimuspelaajaa. Tavoitteena on nyt reilun 20 pelaajan rinki, että pelaajia riittää sekä koti että vieraspeleihin. Työesteitä tulee aina ja osa pelaajista lähtee armeijaan.”

Kings SC sopimuspelaajat: Roope Röppänen, Juho Kolehmainen, Kimmo Riikonen, Henri Salo, Juuso Parhiala, Anssi Jokela, Lauri Mielonen, Aarne Sipola, Juhoville Eloranta, Jaakko Kasurinen, Gentrit Perquku ja Esa-Pekka Vartiainen.

(tilanne 12.2.2016)

 

 

Vartiaisen mukaan Kingsin budjetti tulee olemaan 10 000 – 15 000 euroa.

”Valitettava tosiasia on, että pelaajat maksavat pelaamisesta. Soraääniä siitä ei ole kuulunut, sillä tilanne on perusteltu pelaajille. Toivon, että tulevaisuudessa se olisi pelaajille ilmaista. Siihen on vielä matkaa.”

Kingsin seuratoiminnan pyörittäminen henkilöityy vahvasti puheenjohtaja Vartiaiseen ja päävalmentaja Petri Kuikkaan.

”Rakkaudesta seuraan ja jalkapalloon tätä tekee. Työt vievät sen verran paljon aikaa, että seuratoiminnan lisäkehittämiseen eivät vuorokauden tunnit riitä. Taustoihin kuten joukkueenjohtajaksi löytyy Kings-taustaisia henkilöitä.”

Nelosessa pelaava Kurkimäen Kisa on asettanut tavoitteekseen nousta ensi kaudeksi Kolmoseen ja haastaa sitten Kingsin.

”Emme suhtaudu siihen pahahenkisesti. Kunnioitamme heidän tavoitettaan – kaupungissa riittää kyllä tarpeeksi pelaajia Kolmoseen. Kilpailu on hyvä asia.”

Kings saa viime vuoden tapaan Regions’ Cupin avauskierroksella vastaansa Vitosen porukan, kun se kohtaa vieraissa Niemisen Urheilijat.

”Realistisesti ajateltuna Regions’ Cup tarjoaa Kolmosen joukkueelle parhaat mahdollisuudet menestyä. Eivätkä kustannukset kilpailussa nouse kovin korkeiksi. KuFu näytti viime vuonna hienoa esimerkkiä voittamalla koko kilpailun. Suomen cupissa vastaan tulisi Kakkosen tai Ykkösen joukkue. Sillä otteluparilla pystyisi rahastamaan, mutta mahdollisuudet menestyä olisivat selvästi heikommat.”

Kings avaa harjoituspelikautensa 20.2, kun se matkaa Iisalmeen PK-37:n vieraaksi. Seuraavana lauantaina se kohtaa samassa kaupungissa puolestaan PAVE:n.

Itä-Suomen piirin joukkueet Suomen Regions’ cupin avauskierroksella

Niemisen Urheilijat – Kings SC

PK-37 – Kajaanin Haka

Toivalan Urheilijat – Lehmon Pallo

AFC Keltik – Savon Pallo

Mainokset

Posted on helmikuu 14, 2016, in Kolmonen and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: