KonnUn lähtö Kolmoseen vielä avoin – Wusu palaamassa juurilleen

Babatunde Wusu

Sarjanousija Konneveden Urheilijoiden riveissä on käyty kovaa pohdintaa siitä, saako joukkue tarpeeksi pelaajia kasaan, että sen kannattaa lähteä Kolmoseen. 

”Jos minulta kysytään, tilanne on nyt 50-50. Pelaajatilannetta kartoittava Jarkko Kytöjoki varmasti sanoo, että totta kai lähdemme. Tilanne on edennyt koko ajan valoisemmaksi, viime lauantaina treeneissä oli jo 18 pelaajaa. 16-18 pelaajan sitoututunut rinki olisi riittävä, että lähtisimme Kolmoseen”, päävalmentaja Marko Ikonen sanoo.

Vireillä on sarjan mielenkiintoisin pelaajavärväys, sillä Veikkausliigassa meritoitunut hyökkääjä Babatunde Wusu on liittymässä treenirinkiin. Ikonen näkee, että Wusun kaltaisen tähden kiinnittäminen olisi positiivinen signaali vetämään myös muita pelaajia Konnevedelle.

Ikosen mukaan moni seura ylemmiltä sarjatasoilta on kosiskellut Wusua riveihinsä. Viime kauden lopun KTP:n riveissä Veikkausliigaa pelannut hyökkääjä on kuitenkin keskittymässä valmentamiseen.

Wusu valmentaa Jyväskylän Pallokerhon naisten kakkosjoukkueen lisäksi Komeettojen juniorijoukkuetta. Niinpä ajankäytön puolesta pelaaminen Kolmosessa voisi sopia hyökkääjän kuvioihin.

”Olemme käyneet keskusteluja ja Wusu on ollut seuraamassa treenejä. Uskon, että lauantaina hän on jo treeneissämme mukana. Wusulla on paljon tuttuja kasvoja ja perheitä Konnevedellä.”

Vuonna 2001 nigerialainen saapui Lagosin miljoonakaupungista Konneveden maalaismaisemaan kansainvälisen vaihto-ohjelman kautta. 17-vuotias ”Tunde” saapui työskentelemään päiväkotiin – jalkapalloa hän oli pelannut huvin vuoksi kaduilla ja koulussa, mutta ei koskaan seurassa.

Ensikosketus joukkuetoimintaan tapahtui, kun Wusu liittyi Konneveden Urheilijoiden treenirinkiin. Äänekoskella asuva Ikonen sai vihiä, että KonnUn treeneissä olisi lupaava nigerialainen hyökkääjä.

Ikonen vaikuttui näkemästään ja hankki Wusun valmentamansa Kanavan Pallohaiden joukkueeseen kaudeksi 2002. ”Tunde” voitti Kakkosen maalikuninkuuden ja siirtyi seuraavaksi kaudeksi Veikkausliigaan Turun Palloseuran riveihin.

TPS:n, JJK:n ja KTP:n riveissä Veikkausliigaa pelannut Wusu on tehnyt yhteensä 44 liigamaalia.

 

Ensimmäinen harjoituspeli vastaanottokeskusta vastaan

Ikonen kertoo, että Konneveden Urheilijoiden päätös Kolmoseen lähtemisestä tulee maaliskuun puolen välin maissa. Sarja-avaus olisi edessä 27. huhtikuuta.

Jos KonnU luopuu sarjapaikasta, se tiputetaan Kutoseen sakkojen kera. Ikosen mukaan se tarkottaisi, että seuraa ei todennäköisesti nähtäisi missään sarjassa tulevalla kaudella.

”Lauantain treenit kertovat jo paljon, silloin on odotettavasti pelaajasopimuksia. Huomattavasti viisaampia olemme 13.3, jolloin pelaamme ensimmäisen harjoituspelin. Pelaamme sen vastaanottokeskusta vastaan.”

”Siellä on joukkueellinen hyviä pelaajia. Heidän tilanne on kuitenkin avoin – saavatko he turvapaikan ja jäävätkö he tänne vai muuttavatko esimerkiksi Helsinkiin”, vastaanottokeskuksessa työskentelevä Ikonen mietiskelee.

Joukkueen kasaaminen on ollut vaikeaa, sillä päätös lähteä Kolmoseen jakoi vahvasti pelaajien mielipiteet. Noin puolet pelaajista olisi halunnut jatkaa pelaamista Nelosessa.

Ikonen harmittelee, että epävarmuus on kestänyt pitkään. Viime kaudella joukkueen parhaana palkittu Juha Kurvinen ehti jo siirtyä Huiman riveihin.

Viime kauden pelaajistoon kuuluneet Mika Wacklin ja Kalle Kuulasmaa ovat samoin Huimassa vuokrasopimuksella mukana.

”He harjoittelevat ja pelaavat tämän kuukauden siellä. He liittyvät takaisin meidän riveihin, jos pelaamme Kolmosta.”

Pelaajatilanteen lisäksi toinen ongelma ovat olleet harjoitusolot. Kunnan talviharjoitussali on purettu, joten joukkue joutuu matkaamaan treeneihin Äänekoskelle ja Jyväskylään. Treenit ovat kahdesti viikossa.

”Joukkueharjoittelussa annamme ison tasoituksen. Pelaajien omatoiminen harjoittelu korostuu.”

Mainokset

Posted on maaliskuu 4, 2016, in Kolmonen and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: