Nuorentunut Kings tarvitsee vielä muutaman pelaajakiinnityksen

Simo Sirviö

Viime kaudella viidenneksi sijoittuneen Kingsin miehistössä on käynyt suuri vaihtuvuus. Seuraan on tullut monta uutta ja nuorta pelaajaa. Päävalmentaja Petri Kuikka on innoissaan, kun hän pääsee kehittämään nuoria pelaajia eteenpäin.

Hän nostaa erityisesti esiin KuPSin A:n junioreista saapuneiden Gentrit Perqukun ja Jaakko Kasurisen nimet.

Kingsillä on kasassa nyt parikymmentä sopimusta.

”Lauantain harjoituspelin yhteydessä voi odotella lisää sopimuksia. 25 pelaajan rinki on tavoitteena, sillä varsinkin viikkopelit ovat poissaolojen myötä hankalia”, Kuikka kommentoi.

Mukana on muutamia sopimuksettomia pelaajia. Viime kaudella PK-37:n ykkösavaukseen murtautunut Joel Hyvönen olisi arvokas lisä joukkueeseen monipuolisuutensa ansiosta.

”Hän on tainnut pelata maalivahtia lukuun ottamatta kaikilla muilla pelipaikoilla. Molemminpuolinen kiinnostus löytyy ja olemme käyneet jo alustavia neuvotteluja”, Kuikka kertoo.

Viime kaudella GBK:sta tullut Lauri Hakala on vielä sopimusta. Selkävaivoista kärsinyttä Hakalaa testataan nyt uudella pelipaikalla.

”Lauri teki itse aloitteen, että haluaa kokeilla pelaamista topparina. Viime kausi hyökkäyspäässä ei varmasti tyydyttänyt hänen omia odotuksiaan.”

”Toistaiseksi kokeilu on sujunut lupaavasti. Lauri on meidän valkoihoinen Kolo Toure siis pelkästään positiivisessa mielessä.”

Kingsillä on ollut parhaimmillaan treeneissä 25 pelaajaa. Ilman sopimusta ovat myös SiPSissä viime kaudella pelannut Jere Tikkanen ja LiPassa pelannut maalivahti Mikko Leppänen.

Lähtijälistalla on kokenutta kaartia. Listan kärjessä ovat Kingsin useamman kauden kantavista voimista Eetu Manninen ja Henri Lehijoki, jotka siirtyivät Kurkimäen Kisaan.

Perhe-elämään keskittyvän Simo Sirviön tilanne on vielä avoin.

”Simon kanssa juttelimme viikonloppuna. Ratkaisua ei ole vielä puoleen tai toiseen. Jos hän pelaa, hän pelaa meillä. Ehkä hän pelaa vain satunnaisesti”, Kuikka puntaroi.

Jos kippari Sirviö ei jatkaisi, olisi se Kuikan mukaan Kingsin suurin pelaajamenetys.

Vielä tammikuussa Kuikka tuskaili akuutin maalivahtipulan puolesta. Lopulta kassareita ei tarvinnut etsiä kissojen ja koirien kanssa.

”Maalivahtilanne ratkesi lähes itsestään. Kokkolasta tänne opiskelemaan saapunut Miika Ritala otti yhteyttä. Hän on oikein hyvä ykkösmaalivahti Kolmoseen.”

Ritala on ollut useamman kauden KPV:n edustusjoukkueen kirjoilla, mutta peliminuutit ykkösjoukkueessa ovat jääneet vähiin. Muun muassa KPV Akatemiassa lainalla pelannut Ritala rakentaa paluuta loukkaantumisen jälkeen.

Lisäksi maalivahtiosastolla jatkaa Justus Karppinen. Kolmantena maalivahtina treeneissä on ollut Mikko Leppänen.

Kings kohtaa Regions’ Cupin avauskierroksella Vitosessa pelaavan Niemisen Urheilijat vieraissa. Ottelu pelataan näillä näkymin 17.4.

Kuninkaallisilla on takana kaksi harjoitusottelua rakasta vastustajaa, Iisalmen Pallo-Kerhoa, vastaan. PK vei kohtaamiset 4-1 ja 3-1.

”Harjoituskausi on mennyt suunnitelmien mukaan. Ainoastaan tulokset voisivat olla parempia. Satsaamme pelaajien kehitykseen ja tulemme pelaamaan pallonhallintaan perustavaa lyhytsyöttöpeliä myös tällä kaudella. Sitä ideologiaa olemme toteuttaneet myös PK-37:ta vastaan ahtaassa hallissa. Mielestäni PK meni näissä keskinäisissä enemmän tulos edellä, ja ratkaisut ovat tulleet pitkälti erikoistilanteista. Erikoistilantepuolustamisessa meillä on selkeästi kehittämistä.”

Mainokset

Posted on maaliskuu 24, 2016, in Kolmonen and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: