Iisalmen Pallo-Kerho 37:lla sauma ottaa henkinen niskalenkki päävastustajasta

_MG_3298

PK-37 – Jippo – ottelussa ovat vastakkain kaksi Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen suurinta ennakkosuosikkia. Taktisella tasolla ottelussa kohtaavat joukkueet, joiden prosessi kohti pallonhallintajalkapalloa on kesken.

Ylemmällä sarjatasolla molemmat pelasivat omat vahvuutensa maksimoiden luottaen tiiviiseen puolustuspeliin ja vastaiskuihin. Nyt molemmissa panostetaan pallollisen pelaamisen kehittämiseen ja sitä kautta pelaajien eteenpäin viemiseen.

Koko kauden kynnyskysymys on, kumpi pystyy olemaan kärsivällisempi ja tehokkaampi otteluissa, joissa hyökätään alas puolustamaan organisoituneita joukkueita vastaan.

Sarjan voiton kannalta lauantaina ei vielä ratkaista suuria asioita, mutta voittajalle on tarjolla henkinen niskalenkki pahimmasta kiistakumppanista. Kolmosen alkukausi lupailee, että sarjan kärkitaistelusta tulee mielenkiintoisin ja tasaisin vuosiin.

Kahtena edellisenä kautena voittajat, FC Vaajakoski ja KuFu, ovat vetäneet ylivoimaisella tavalla tappiottoman kauden. Nyt FC Blackbird ja Warkaus JK tarjoavat hyvää haastetta ennakkosuosikkikaksikolle, joten ristiin pelaamista varmasti tulee.

Joukkueiden näyttöhaluja lisää, että kumpikin on aloittanut kauden hapuillen. Tiiviistä puolustuspelissä tunnetulle PK:lle on tehty liikaa helppoja maaleja. Toistaiseksi iisalmelaisten keskittyminen ei ole kestänyt koko ysikymppisen ajan. JIPPOa vastaan vaaditaan kauden paras esitys tähän mennessä.

Harjoituspelissä kärsityn tappion jälkeen JIPPOn päävalmentaja Jouni Lehtimäki sanoi, että PK on sarjan ennakkosuosikki, koska sillä on kokenut ja fyysisesti vahva joukkue. Voimaetu on PK:n puolella, vaikka JIPPO saa nyt parhaan kokoonpanonsa kasaan.

Yleisön kannattaa seurata erityisesti kamppailua keskisektorilla, joka on molempien joukkueiden kokenein ja vahvin osasto. JIPPO:n keskialuetta johtaa koko ottelun nimekkäin pelaaja, Johannes Mononen. Parhaassa pelimiehen iässä olevalla Monosella on vankka kokemus Ykkösestä ja tilillä myös 15 Veikkausliiga-ottelua.

PK:n osalta on tärkeää, että Riverball-ottelusta sivussa olleet Tuomas Halonen ja Olli Huttunen palaavat kokoonpanoon. Kaksikko on elintärkeässä roolissa PK:n pelinrakentelun ja maalipaikkojen luomisessa.

Nuoresta JIPPO-joukkueesta löytyy juoksuvoimaa. Uskon, että se tulee ottamaan ylhäältä aktiivisesti kiinni PK:n pelinavaamisen. Erityisesti, kun se pelivaihe on tuottanut PK:lle hankaluuksia.

PK lähtee otteluun niukkana ennakkosuosikkina ja on todennäköistä, että iisalmelaiset ratkaisevat ottelun erikoistilanteista. Pallo-Kerhon osalta erikoistilannepelaaminen on ollut alkukauden vahvuus, kun taas JIPPO:lle erikoistilannepuolustus on ollut ongelmakohta.

Yksi ottelun ratkaisuista on, miten JIPPO pystyy selvittämään PK:n vaaralliset kulmat ja pitkät rajaheitot. Erityisesti PK:n topparit Juho Ruotsalainen ja Antti Kauppinen tulevat maalille kovalla voimalla ja oikealla ajoituksella.

JIPPO:n joukkueessa kävi iso vaihtuvuus ja nuorennusleikkaus Kakkosesta tippumisen jälkeen. Joukkue on Kolmoseen kova, sillä vähintään Ykkösen tasolla pelanneita ovat Monosen lisäksi Topi Sormunen, Eetu Koistinen, Teemu Hallikainen, Aapi Helvelahti ja Elias Tolvanen.

Vieraiden paras pelaaja on ollut maalivahti Paavo Jarva, joka on pelastanut komeilla torjunnoillaan tärkeitä pisteitä. Oikean laitapuolustajan tontilta löytyy myös ulkomaalaisvahvistus. Ghanalainen Nelson Appiah on äärimmäisen nopea, mutta teknisesti riittää vielä hiottavaa. Appiah on kellottanut 30 metrin nopeustestissä poikkeuksellisen kovan ajan: 3,77.

 

PK-37 – JIPPO 21.5. Klo 14.00 Sankariniemellä

JIPPO pelasi yhdeksän peräkkäistä kautta Ykkösessä (2006-2014).

JIPPOlla on sarjan suurin budjetti 120 000 euroa (pelaaja- ja valmennusbudjetti 40 000). PK-37:n budjetti on haarukassa 60 000 – 70 000.

Tuomas Halonen kävi JIPPO:n testissä 2012, mutta päätti jatkaa PK:ssa.

Ville Kososella oli myös mahdollisuus siirtyä joensuulaisseuran riveihin 2013, mutta maalivahti halusi jatkaa Iisalmessa ja PK:ssa.

JIPPO:lta on varmasti sivussa loukkaantuneet Olli Muttonen ja Tuukka Tiainen.

PK:lta ovat varmuudella sivussa Samu Vidgren (polvi) ja Panu Leppä (ranne). Leppä on sivussa pari viikkoa, Vidgren mahdollisesti mukana jo ensi viikolla.

 

PK-37 avaus:

Ville Kosonen – Antti Lappalainen, Juho Ruotsalainen, Antti Kauppinen, Juuso Heinonen – Jani Vidgren, Jesse Åhman, Olli Huttunen – Tuomas Halonen, Teemu Leskinen, Matias Mähönen

Vaihdossa:

Matias Rissanen (mv), Jarkko Venäläinen, Antti Intonen, Simo Kokkonen, Ville Heiskanen, Aleksi Räsänen ja Jimmy Nissinen.

 

Teksti ja kuva on julkaistu Iisalmen Sanomissa 20.5.2016.

Mainokset

Posted on Touko 20, 2016, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: