Ekmark odottaa into piukeena paluuta Iisalmeen

Miika Ekmark

– Lievästi sanottuna innolla odotan ottelua. Edellisen kerran olin Iisalmessa, kun muutin sieltä Lappeenrantaan viime kesänä. Sankariniemi on yksi sarjan parhaista stadioneista. Se tunne, että olen pelannut siellä PK:n paidassa, tekee siitä parhaan, Blackbirdiä nykyään edustava Miika Ekmark sanoo.

Ekmark pelasi PK:ssa puolitoista kautta. Sitä kautta keskiviikkona on vastassa paljon tuttuja pelaajia, sillä Pallo-Kerhon pelaajistossa on tapahtunut vain pieniä muutoksia.

– En odota kenenkään tietyn pelaajan kohtaamista vaan koko joukkuetta vastaan pelaamista. Helpottaa omaa pelaamista, kun tunnen vastustajan pelaajat hyvin. En toisaalta usko, että PK miettisi sitä, miten he pelaavat juuri minun kauttani. Ainakaan sellaista ei näkynyt Jyväskylässä ensimmäisessä kohtaamisessa.

Ekmark odottaa erityisesti sitä, että hänen PK-aikanaan valmentamansa junnut olisivat katsomossa kannustamassa. Edes kannattajaryhmän, Niemen Sankareiden, puolesta ei ole odotettavissa vihamielistä vastaanottoa.

– Aplodit sieltä ainakin Jyväskylässä tuli, kun ennen peliä näytin peukkua. Tuskinpa minulle tulee buuauksia Iisalmessakaan. Martikaisen Asse on kannattajaryhmästä tuttu kaveri.

PK:n suurimmat vahvuudet ovat hyvin tiedossa.

– Mitä olen lueskellut raportteja, niin jokaisessa nostetaan esiin, että PK on vahva erikoistilanteissa. Erityisesti topparit  Juho Ruotsalainen ja Antti Kauppinen ovat vahvoja pääpalloissa. Erikoistilanteissa korostu halu ja röyhkeys mennä palloihin. Erikoistilanteiden puolustamisessa pitää olla hyvin keskittynyt.

Ekmark arvioi, että erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista on tehty noin puolet Blackbirdin päästämistä maaleista.

– Vaikka PK on tilastollisesti sillä osa-alueella meitä parempi, tavoitteena Iisalmessa on pystyä voittoon myös sillä sektorilla.

Ekmark pelasi alkukaudesta laitapuolustajana, nyt enemmän topparina. Hän ei vielä tiedä, pääseekö suoraan pelaamaan maalipörssin kärkeä, Teemu Leskistä, vastaan.

– Teemu on älykäs liikkumaan linjan taakse. Hän on nopea ja vahva juoksija. Maalilukemia katsomattakin hän on mielestäni sarjan vaarallisimpia hyökkääjiä ellei jopa se vaarallisin.

Ekmark korostaa, että Leskistä vastaan pelatessa pitää pystyä ennakoimaan hänen pystyjuoksunsa. Toinen tehtävä on estää se, että PK ei pääse antamaan hyviä syöttöjä kärkeen etenkään kymppipaikalta.

Ekmark korostaa, että Blackbird ei saa menettää kriittisillä alueilla palloja, sillä PK iskee nopeasti vastaan Leskisen johdolla.

 

”Haluamme tehdä enemmän maaleja pitkän rakentelun kautta”

Ekmark muistelee, että on tehnyt vähintään maalin joka kausi. Se ”kiintömaali” tältäkin sesongilta on jo takataskussa.

– Kyllä, toinenkin saisi vielä tulla. Aion tuulettaa, jos teen PK:ta vastaan maalin. Se ei ole mielestäni loukkaavaa entistä seuraa kohtaan. Tykkäsin pelata PK:ssa ja asua Iisalmessa.

Blackbirdillä riittää kirittävää kärkitaistelussa. Se on kahdeksan pistettä PK:ta jäljessä, kun molemmilla on jäljellä seitsemän ottelua.

Ekmarkin mukaan piikkipaikalle kiriminen vaatisi voitot lopuista otteluista ja myös PK:n kompuroimista.

Jyväskyläläiset ovat toisaalta ainoa joukkue, joka on pystynyt tällä kaudella kaatamaan PK:n. Voitto irtosi 1-0 lukemin.

– Ensimmäinen keskinäinen ratkesi hyvin pieniin asioihin. Käytimme maalipaikkamme tehokkaasti hyväksi ja PK puolestaan ei. Peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, maalipaikkoja ei tosin hirveästi ollut.

Blackbird ei ole sen sijaan pystynyt raapimaan muilta kärkiviisikon joukkueilta täyttä pistepottia.

PK:n kotikenttä, Sankariniemi, on ollut voittamaton linnake. Pallo-Kerho on voittanut kaikki seitsemän kotipeliään komealla maalierolla 26-4.

– Vierasvoitto on tavoitteemme. Meidän pitää lähteä rohkeasti otteluun, mutta tiedostaa, että vastassa on hyvä joukkue. Pienet asiat tulevat ratkaisemaan, kuten ensimmäisessäkin kohtaamisessa. Virheisiin ei ole varaa, pitää pelata kurinalaisesti ja nöyrästi.

Blackbird on ollut vakiovieras viime vuosina Kolmosen kärkikolmikossa. Lisäksi se on tunnettu hyökkäävästä jalkapallostaan.

– Haluamme tehdä maaleja enemmän pitkän rakentelun kautta kuin vastahyökkäyksistä. Pyrimme pitämään palloa vastustajan puolustusalueella ja etsimään ratkaisevan tilan. Se kuuluu Böördin pelilliseen filosofiaan.

Tärkeänä tavoitteena ollut pelillisen tasapainon löytäminen on onnistunut viime kautta paremmin.

Viime kaudella päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,65, tällä kaudella 1,17.  Blackbirdiä vähemmän maaleja ovat päästäneet vain PK-37 ja JPS (1,00).

Tilastopoimintoja

PK-37:n kotisaldo 7-0-0 maaliero 26-4. Blackbirdin vierassaldo puolestaan 3-0-2 maaliero 12-5.

PK-37:n saldo kärkiviisikkoa vastaan (4-1-1). Blackbirdillä puolestaan (1-2-2).

PK on kahdeksan pistettä edellä Blackbirdiä, joka on sarjassa neljäntenä.

PK:lla on menossa yhdeksän tappiottoman pelin putki ( 8 voittoa ja 1 tasapeli). Ainoa tappio tuli Blackbirdiä vastaan (27.5)

Viime kaudella keskinäiset menivät 1-1. PK voitti kotonaan 2-0, Blackbird isännöi puolestaan luvuin 5-2.

Teemu Leskinen johtaa maalipörssiä 11 osumalla. Leskinen on tällä hetkellä maali per peli tahdissa.

Blackbirdin Eetu Parpala on Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen paras maalintekijä (2009-2016). Myös BET:n riveissä pelannut Parpala on tehnyt 68 maalia. Tällä kaudella Parpalalla on kasassa neljä osumaa.

Mainokset

Posted on elokuu 16, 2016, in Kolmonen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: