Kun pomppu on kunnossa ja rauhallisuutta riittää

_MG_5392

– Lentopallotaustasta on ollut hyötyä. Sitä kautta ponnistusvoima ja ajoitus ovat hyvät, vahvan kauden PK:n topparina pelannut Antti Kauppinen vahvistaa.

Ja onhan siitä pompusta puhuttu. Etunimikaima Antti Intonen vitsaili hyppiessään trampoliinilla, että tältä tuntuu, kun Kauppinen ponnistaa pääpalloon. Juuso Heinonen on todennut, että PK:lla ei ole hätää korkeiden pallojen kanssa, sillä topparin pomppu yltää ”kolmeen metriin”.

– Ponnistusvoimaa ei ole mitattu. Ei se lentopallopiireissä niin kummoinen ole, mutta varmasti jalkapallokentällä se erottuu, korkeimmillaan ykkössarjaa lentopallossa pelannut Kauppinen arvioi.

Sanoissa on jonkin verran vaatimattomuutta, mutta sen verran hän uskaltaa väittää, että ponnistusvoima on kovempi kuin topparipari Juho Ruotsalaisella.

Kauppinen arvioi, että lentopallon kautta on tullut rohkeutta mennä palloihin myös akrobaattisissa asennoissa. Lentopallossa tulee nopeita tilanteita, jossa palloa haetaan milloin milläkin ruumiinosalla.

Jos Kauppisen pitäisi valita joku PK:n pelaajista lentopallotiiminsä, löytyisi se hyvin läheltä.

– Kyllä se topparipari ”Ruotsi” olisi. Jani Vidgren kertoo voittaneensa joukkueen keskinäisiä beach volley -pelejä Ruotsin parina. Nyt hän sanoo vaihtavansa minuun, jos tänä vuonna pelataan.

Ensimmäistä kauttaan PK:n edustuksessa pelaava Kauppinen on kuulunut niihin pelaajiin, jotka ovat ylittäneet odotukset päävalmentaja Lasse Vornasen kirjanpidossa.

Varsinkin kun ottaa taustan huomioon.

– En pelannut 5–6 vuoteen jalkapalloa, kun lopetin PK:ssa B-juniori-iässä. Olen kiitollinen, että kaveriAleksi Hartikainen sai houkuteltua mukaan PAVE:n riveihin.

Lentopallossa aikoinaan A-nuorten SM-pronssia saavuttanut Kauppinen haluaa katsoa nyt, mihin paukut futiksessa riittävät.

– Oman kaupungin joukkuetta on mukava edustaa, lentopalloa pelatakseen piti reissata ympäri maakuntaa. Onhan jalkapallo iso laji.

Kauppinen on vakuuttanut PK:n takalinjoilla rauhallisuudellaan. Hän tiedostaa hyvin oman vahvuutensa, jotka tulevat esiin erityisesti katkontapelissä niin ilmatilassa kuin maassa.

Pelillisten ominaisuuksien tunteminen näkyy myös siinä, että hän ei yritä pelata turhan hienoa. Tämä pätee ehkäpä siihen suurimpaan kehityskohteeseen, pelinavaamiseen.

– Vornanen haluaa, että pelaamme maata pitkin, olen tottunut enemmän suoraviivaiseen peliin aiemmissa joukkueissa. Pyrin antamaan hyvän perussyötön eteenpäin, keskikentällä meillä on hyvät pelaajat, jotka jatkavat siitä eteenpäin.

Kauppisen ajattelussa puolustaminen on topparin tärkein tehtävä.

– Sen verran itsekriittinen olen, että nolla täytyy pitää, että voi olla puolustajana tyytyväinen. Ehkä sen yhden maalin korkeintaan voi hyväksyä, Kauppinen antaa hieman löysää.

Hän haluaa ottaa tulevina vuosina johtavampaa roolia puolustuksessa.

– Minulla on nyt enemmän rauhoittava rooli. ”Ruotsi” on se, joka johtaa peliä ja on enemmän äänessä. Lisäksi haluan kehittyä pallollisessa pelaamisessa. Topparit tuppaavat olemaan huipulla kolmekymppisinä, olen siihen verrattuna vielä nuori, 28-vuotias Kauppinen laskettelee.

 

”Kakkosessa treenimäärät kasvaisivat”

Loppukauden aikana Antti Kauppinen haluaa varmistaa, että PK juhlii Kolmosen voittoa. Sen tavoitteen täytyttyä, on vasta edessä pohdinta, miten perhe- ja työelämän sovittaminen Kakkosen vaatimustasoon onnistuisi.

– Teen kolmivuorotyötä sairaanhoitajana, mutta olen päässyt hyvin treeneihin ja peleihin. Kakkosessa treenimäärät sitten kasvaisivat.

Leveästä hymystään tunnetun Kauppisen elämään iloa tuo erityisesti perhe. Kolmisen viikkoa sitten hänestä tuli isä.

– Siinä on ollut hämmästelemistä. Perheen kanssa tulee vietettyä paljon aikaa, ystävät ovat myös tärkeitä. Vapaa-ajalla junioriurheilu antaa lisäksi iloa. Valmensin viime kaudella Iisalmen Visan D-tyttöjä lentopallossa. Tulevaisuudessa on mahdollista, että valmennan jalkapallojunnuja.

 

Antti Kauppinen

Syntymäaika ja -paikka: 8.12.1987, Iisalmi.

Pituus ja paino: 187/90.

PK-37 kasvatti. Pelasi B-juniori-ikään asti seurassa, kunnes lopetti jalkapallon.

Jatkoi jalkapallo-uraansa PAVE:ssa, josta siirtyi PK:hon täksi kaudeksi.

Tällä kaudella 12 sarjaottelussa kaksi maalia.

Pelannut lentopalloa korkeimmillaan ykkössarjassa Sampo Saletin riveissä.

Voitti A-nuorten SM-pronssia Puijo Wolleyn riveissä.

Pelasi lentopallossa pääosin keskitorjujana.

Työskentelee sairaanhoitajana Ylä-Savon sote-kuntayhtymässä.

 

Teksti julkaistu Iisalmen Sanomissa 17.8.2016

Mainokset

Posted on elokuu 18, 2016, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: