Paluu Kakkoseen vaatisi enemmän rahaa, sitoutumista ja vahvistuksia

_MG_0824

Iisalmen Pallo-Kerho on vahvasti kiinni Kolmosen voitossa. Viiden pisteen sarjajohdossa marssiva joukkue on pystynyt hallitsemaan suurta osaa otteluistaan ja mättämään maaleja kiitettävään tahtiin. Kuitenkin yhä kovemmaksi tasoltaan nousseessa Kakkosessa kyyti joukkueelle olisi kylmää. Varsinkin nykyisellä materiaalin laajuudella, sillä loikka Kakkosen ja Kolmosen välillä on todennäköisesti suurin eri sarjatasot huomioiden.

 PK on pärjännyt hyvin Kolmosessa kapeallakin ringillä, varsinkin kun pahempia loukkaantumisia tai pelikieltoja ei ole tullut. Arvioisin, että joukkue tarvitsisi Kakkosen kaudelle 3–4 ulkopuolista hankintaa, että se lähtisi kauteen pärjäämään, ei pelkästään vain selviytymään.

PK:n kokeneempien pelaajien jatkosuunnitelmat ovat vielä avoinna. Kakkosessa pelaaminen vaatisi treenimäärien lisäämistä ja pitempiä vierasmatkoja. Miten perheelliset ja vuorotyötä tekevät ovat valmiita sitoutumaan tähän?

Näiden lisäksi opiskelut ja armeija asettavat omat haasteensa sille, että treeneihin saadaan tarpeeksi pelaajia. Sitä kautta joukkue saa tarpeeksi yhteisiä ja pelinomaisia harjoituksia, jotka ovat menestymisen edellytys.

Laadukas harjoittelu ja viimeisen päälle hiottu yhteispeli olisivat PK:n kilpailuedut, varsinkin kun Iisalmessa on käytössä huippuolosuhteet.

Kakkosessa pelaaminen vaati PK:lta 2014 noin 110 000 euroa. Kustannukset eivät ole ainakaan halventuneet, joten tämän kauden Kolmosen budjetti pitäisi suunnilleen tuplata.

Seuran edellisellä puheenjohtajalla Mikko Aminoffilla oli erittäin keskeinen rooli siinä, että PK sai Kakkoseen kilpailukykyisiä joukkueita. Pinkka oli kunnossa, joten pelaajahankintoihin oli varaa.

Aminoffilla oli erittäin hyvät kontaktiverkostot yrityselämän ja pelaajien suhteen. 2010-luvun alussa tehty farmiyhteistyö KuPSin kanssa antoi myös hyvää tukea menestykselle. Nyt lähellä ei ole sellaista seuraa, jonka kanssa voisi tehdä samanlaista yhteistyötä.

Seuran taustatöitä pitäisi saada laajemmille harteille ja johtoportaaseen kaivattaisiin lisää nuorta verta. Uudet, aktiiviset tekijät otettaisiin varmasti ilomielin vastaan, mutta löytyykö heitä?

PK:n seurajohdosta korostetaan, että päätöksiä sarjatasosta tehdään vasta syyskuun puolella. Tärkein seuraava askel on, että sarjavoitto pitää varmistaa. Jäljellä on vielä kuusi peliä.

Mielestäni PK:ssa pitää tehdä kaikki sen eteen, että joukkueella olisi hyvät lähtökohdat pelata Kakkosessa. Se olisi urheilullisesti ja imagollisesti iso asia.

Jokaisen pitää ymmärtää, että se vaatisi enemmän rahaa, enemmän sitoutumista ja laadukkaampia pelaajia oman hyvän rungon tueksi. Ei siis todellakaan helppo juttu.

Suomalaisessa jalkapallossa ja urheilussa ylipäänsä on tehty liikaa päätöksiä haihattelun merkeissä ja rakennettu tyhjän päälle. On menty esimerkiksi yleisön odotuksien mukaan. Sitä petollista polkua ei kannata seurata, vaan tehdä huolella pohdittuja päätöksiä.

 

Teksti julkaistu Iisalmen Sanomissa 18.8.2016

Mainokset

Posted on elokuu 18, 2016, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: