Kolmosen mestaruus tuli vahvalla, yhtenäisellä, mutta kapealla joukkueella

_mg_7274

– Nyt mennään saunomaan Ville Kososen luokse. Kauden viimeisen ottelun jälkeen on varmaan toiset juhlat. Nuoremmilla juhlat kestävät kolme päivää, me kokeneemmat otamme ehkä pari kaljaa. Saa nähdä, kuka ottaa komennon juhlissa, PK:n edustusjoukkueen pitkäaikaisin pelaaja Jani Vidgren veisteli huumorilla.

Vidgren korosti, että PK juhli Joensuussa nimenomaan nousua, ei niinkään mestaruutta.

– Kyllä ainakin pelaajille nämä ovat nousujuhlat. Seurajohdon päätöstä Kakkoseen lähtemisestä ei toki ole vielä tullut. Kakkoseen paluu olisi iso asia iisalmelaisille jalkapallolle niin edustukselle kuin junioreiden tulevaisuutta ajatellen, Vidgren painotti.

Ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt PK jätti sarjassa taakseen nimekkäitä joukkueita kuten JIPPO:n ja Villiketut. JIPPO:n riveissä pelaa useita kavereita Ykkösen kokemuksella varustettuna. Mestaruustaistossa eniten uhitellut Villiketut koostuu puolestaan enimmäkseen JJK:n A-junioreista.

– Kärki tässä sarjassa on hyvä, mutta sitten on heikompitasoisia vastustajia, joita vastaan pelaaminen ei niin sytytä. Kakkosessa vaatimustaso nousee huomattavasti, jokaisessa ottelussa joutuu vääntämään ihan loppuun asti pärjätäkseen, Vidgren arvioi.

Vuodesta 2003 PK:n edustusjoukkueessa pelannut Vidgren pääsi juhlimaan toista sarjanousua. Edellisen kerran PK nousi Kakkoseen kaudeksi 2008 ja pelasi siellä seitsemän sesongin ajan.

– Kolmoseen tippumiseen päättyneellä kaudella pelasimme hyvin puolustusvoittoisesti. Viime kaudella pystyimme kehittämään hyökkäyspeliämme ja tällä kaudella olemme onnistuneet siinä vielä paremmin.

– Totta kai Tuomas Halosen paluu on tuonut hyökkäykseen lisää vaihtoehtoja ja nuoret pelaajat ovat olleet vuoden valmiimpia.

Vidgrenin mielestä PK oli sarjan paras joukkue, koska se pystyi hoitamaan voitot kotiin tarvittaessa rutiinillakin.

– Olemme olleet tasaisen vahva joukkue. Tänään oli varmaan yksi kauden heikoimmista ja nihkeimmistä peleistä, mutta pystyimme kuitenkin voittamaan JoPSin 0–3.

Päävalmentaja Lasse Vornasen mielestä joukkueen treeneissä on ollut tällä kaudella parempi tempo.

– Joukkue pystyi tiukoilla hetkillä ottamaan tukea kaverista, yhteispeli oli tärkeä menestystekijä. Mutta on joukkueessa myös hyviä yksilöitä. Uskon, että kokemuksesta on ollut apua, kun sitä vertaa sarjan muihin joukkueisiin. Meidän pelaamisemme ei ole ailahdellut, Vornanen summasi mestaruustekijät.

Vaikein jakso osui kauden alkuun, jolloin tuli myös sarjan ainoa tappio. Sen jälkeen mestaruusjuna kulki asemalle asti vakaasti ja vakuuttavasti raiteillaan.

– Emme saaneet tarpeeksi laadukkaita treenejä keväällä, kun harjoituksissa ei ollut riittävästi pelaajia. Kunnon pelinomaisiin harjoituksiin vaaditaan, että on myös vastustaja, jota vastaan esimerkiksi pelinavaamista harjoitellaan.

PK pystyi voittamaan sarjan kapealla kokoonpanolla, esimerkiksi varsinaisia puolustajia on ollut vain neljä. Tämä on mahdollista, sillä joukkue on välttänyt pahat loukkaantumiset, eikä pelikieltojakaan ole napsunut pahemmin tilille.

– Kakkoseen nousu vaatii kovempaa työtä seuralta, pelaajilta ja minulta. Olemme sarjan voitolla sen nousun ansainneet, Vornanen sanoi.

PK pelaa seuraavan kerran lauantaina Savon Palloa vastaan kotona, jolloin iisalmelaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä tuoreet mestarit.

Mainokset

Posted on syyskuu 24, 2016, in Kolmonen, PK-37 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: