KuPSin lohkovoitto karkasi huolimattomuuteen

KuPS sai tyytyä 1-1 tasapeliin VPS:ää vastaan Liigacupin lohkovaiheen päätösottelussa. Tuloksella vaasalaiset varmistivat paikkansa puolivälieriin. Jo aiemmin jatkopaikkansa varmistanut KuPS saa matkustaa HJK:n vieraaksi keskiviikkona.

Kuvaus: https://vartaloharhautus.wordpress.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

’’Se oli taktinen kömmähdys. Ei meillä ollut mitään hätää toisella jaksolla. Viimeisellä vartilla pitäisi pystyä pelaamaan riskittömästi ja sillä selvä’’, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen ruoti VPS:n tasoitusmaalia.

Pekosta harmitti kovasti, sillä osuma tarkoitti myös kotiottelun menettämistä. Tasapeliin jääminen tarkoittaa reissua Liigacupin puolivälierän merkeissä Sonera-stadiumille HJK:n vieraaksi.Osuma oli hyvä esimerkki siitä, ettei Keltamustien pallonhallintaan perustuva pelityyli ole vielä sisäistetty: syöttötyöskentely oli huolimatonta koko ottelun ajan. Tasoitukseen johtaneessa tilanteessa KuPS menetti pallon vaara-alueella ja Steven Morrissey nikkasi Mika Hilanderin torjuman paluupallon hallitusti verkkoon 75. minuutilla.

KuPSin esitys jätti paljon parantamisen varaa. Vaikka kyseessä oli lohkovaiheen huipennus, joukkueesta jäi hieman aneeminen kuva.

’’Paljon oli pelissämme muutenkin huonoja syöttöjä. Jos olisimme vain osanneet syöttää oikeaan aikaan, olisimme saaneet tekopaikkoja.  Viimeiset ratkaisut jäivät huonoksi’’, Pekonen kommentoi.

’’Sama täällä, eiköhän se ole ongelma jokaisella suomalaisella seuralla’’, VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen hauskuutti lehdistötilaisuudessa.  Avausjaksolla KuPS ei saanut luotua ainuttakaan maalipaikkaa.  Moni hyökkäys vesittyi, kun palloa haudottiin liikaa tai syötettiin turhaan taaksepäin.

Toisella jaksolla peli parani. Ilja Venäläinen avasi maalihanat 67.minuutilla Paul Obiefulen mainion alustuksen jälkeen. Lopussa KuPS haki voittoa pienellä riskilläkin nostamalla debytanttitoppari Etchu Taben kärkeen, mutta hyvin esiintynyt jenkki ei saanut sudittua palloa sisään maalin edustalta.

Playa Del Botnia tuotti tulosta

Huttunen oli valmentajista tyytyväisempi, kun jatkopaikka varmistui tärkeällä tasoituksella.

’’Saavutimme alkukauden tavoitteemme. Saadaan lisää kovia pelejä Veikkausliigan alkua ajatellen’’, Huttunen iloitsi.

Viikon hyvä valmistautuminen eli niin sanottu Playa Del Botnia leiri tuotti tulosta.

’’Me on tehty tiivis viikko töitä ja pelissä oli paljon hyvää. Ensimmäinen jakso oli erittäin hyvä, mutta toinen osoitti, että meillä on töitä yhä tehtävänä.’’

VPS:n pelaajarinki on topparia vaille kasassa. Tänään testissä nähtiin Englannin alasarjoja kolunnut Will Antwi.

’’Hän toi alakertaan fyysisyyttä ja kokemusta. Toppariosastolla on hieman ongelmia kun Ville Koskimaa ei pelaa vähään aikaan. Will toisi alakertaan sellaista fyysisyyttä, jota me kaivataan. Ensi viikolla me istutaan alas ja mietitään topparitilannetta seurajohdon kanssa”, Huttunen kertoi.

Keltamustien hyökkäyksen palapeli avoin

Myös KuPSilla riittää töitä avauskokoonpanon palapelin kanssa kun kukaan viime viikon maanantaina tulleesta kolmesta testimiehestä ei jättänyt lähtemätöntä vaikutusta.  Lähinnä sopimusta on hyökkääjä Ikechukwu Kalu, joka väläytti parin otteeseen nopeuttaan ja teräviä pallokuljetuksiaan. Täydelliseksi turistiksi osoittautunut Chima Martins Echefu ei ollut enää mukana kokoonpanossa kun taas Kenian maajoukkuelaituri George Odhiambo otettiin vaihtoon jo puoliajalla. Testimiesten lopullinen kohtalo selviää maanantaina.

Kun kauteen on aikaa enää vajaa kuukausi, hyökkäyspalapelin rakentaminen on vielä kesken. Kuopiolaiset hakevat vielä yhtä hyökkääjää ja laituria. KuPS-kannattajien toiveisiin on jo noussut kulttiasemaan nousseen Dicksonin Nwakaemen nimi. Pekonen kuitenkin tyrmää puheet Nigerian taikurin paluusta

’’Ei ole ollut yhteydenottoja. En usko sen viime kauden shown jälkeen’’, Pekonen viittasi kurittomiin otteisiin.


         Ottelun tilastot

KuPS – VPS 1-1 (0-0) Liigacup lohkovaihe päätöskierros 17.3.2012

Maalit

1-0 Ilja Venäläinen 67 (Paul Obiefule)

1-1 Steven Morrissey 75

Kokoonpanot

KuPS 4-2-3-1: Mika Hilander, Tero Taipale v, Pyry Kärkkäinen, Etchu Tabe, Pietari Holopainen, Chris James, Paul Obiefule v, Miikka Ilo, Ikechukwu Kalu (Ali Koljonen 82), George Odhiambo (Aleksi Paananen 46), Ilja Venäläinen

VPS 4-4-2: Bounda Coundol, Antti Uimaniemi, Augustine Jibrin, Will Antwi, O’Brian Woodbine v, Jesper Engström (Mustafa Maki 58), Dennis Abdullahi, Cheyne Fowler, Sebastian Strandvall, Jarno Parikka (Steven Morrissey 46), Kim Böling (Jyri Saranpää 75)

Ottelun tuomari: Ville Nevalainen

Yleisöä: 467

  Liigacupin lohko 3:n lopullinen sarjataulukko

FF Jaro 6 3 1 2 7-6 10
KuPS 6 2 3 1 7-7 9
VPS 6 2 1 3 7-7 7
JJK 6 2 1 3 10-11 7

Posted on 17 maaliskuun, 2012, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 kommenttia.

  1. Hyvä raportti. Kokoonpanot ovat erittäin hyvin esillä, siitä plussaa. Ensimmäistä jaksoa olisi voinut käsitellä hieman enemmän, vai oliko tosiaan niin tapahtumaköyhä ettei enempää sanottavaa löydy?

  2. Kiitos palautteesta. Avausjaksoa painotin raportissa vähemmän, koska sillä oli vähän tapahtumia (oleellista, mitä raportissa olisi pitänyt mainita.)

Jätä kommentti