Sarjaraportti: KuKi kasaa kovaa porukkaa Neloseen, Warkaus JK rakentaa omien pelaajien varaan

_full (18)

Marko Kurikan luotsaama KuKi on naarannut kovia vahvistuksia Neloseen.

Itä-Suomen Nelosessa pelaava Kurkimäen Kisa kasaa kovaa joukkuetta tulevalle kaudelle. Joukkueen päävalmentajaksi tullut Marko Kurikka vahvistaa, että seuraan on saapunut kymmenkunta viime kaudella Kolmosessa pelannutta.

Edustusjoukkuetoimintansa lopettaneesta SiPSistä joukkueeseen ovat saapuneet Juuso Hartikainen, Tino Helmi, Toni Kouvalainen ja Jere Roivainen. Myös Niki Berg on ollut joukkueessa mukana.

Kingsistä joukkueeseen on tullut Eetu Manninen. KuKiin on huhuttu samasta seurasta myös Henri Lehijokea.

”Ei ole Lehijokea treeneissä näkynyt”, Kurikka kuittaa.

Warkaus JK:ssa viime kauden pelannut toppari Miikka Pasanen on pelaajaroolin lisäksi joukkueen kakkosvalmentaja.

”Pelaajatilanne näyttää ihan hyvälle. 17-18 hyvin lupautunutta pelaajaa on ringissä”, Kurikka sanoo.

Joukkueeseen voi liittyä vielä lisää nimekkäitä vahvistuksia.

”Onhan siellä treeneissä ollut vielä Markus Kröger, Riku Venäläinen ja Perttu Rytivaara. Onhan se Miikka Ilokin vapaana, se olisi aika kova pelaaja”, Kurikka heittää.

Warkaus JK:sta viime kaudella pelannutta Joona Kemppaista on huhuttu myös joukkueeseen.

”Joona vaikuttaa tällä hetkellä Helsingissä. Katsotaan keväämmällä, minne hän tulee pelaamaan.”

Millä KuKi kasaa näin kovaa jengiä ?

”Sponsoreilla ja talkootyöllä kuten yleensäkin. Lisäksi kysyy pelaajilta, haluaako ne pelata täällä.”

Paljonko budjettinne on tarkalleen tälle kaudelle ?

”Alle 10 000 eurolla Nelosen kausi yleensä läpi viedään”, Kurikka vastaa.

Nousu Kolmoseen on seuralle selkeä tavoite. Viime kaudella KuKi sijoittui Itä-Suomen Nelosessa kahdeksanneksi.

”Sarjanousuhan se on ainoa tavoite joka kausi. On hienoa valmentaa kyläseuraa, jolla on hyvät puitteet”, Kurikka toteaa.

Kurikka on kakkosvalmentaja KuPSin B-junioreissa, jonka päävalmentaja on Mika Lähderinne. Kaksikko luotsasi viime vuonna KuPSin A-junioreita. Mitä oppia ”Diegolta” on tarttunut ?

”Ammattimaisuutta. Sitä, miten hän tekee asiat, ottaa selvää asioista ja miten kaikki on järjestetty. Tuo kokonaisvaltaisuus on ollut suurin asia.”

Värikkäistä lausunnoistaan tunnetulta ”Jörriltä” kestää pirun pitkä aika ennen kuin hän löytää vastauksen siihen, millainen valmentaja hän itse on.

”Mikä olisi sopiva sana mulkulle. Lisäksi olen pedantti ja semmoinen vanhan liiton valmentaja.”

Kurikka kertoo, että hänet nähdään kentällä, jos tarvetta ilmaantuu.

”Jos pelaan kaikki pelit, voisin sanoa, että teen 25 maalia.”

Tulevalta kaudelta hän odottaa ennen kaikkea taistoja Toivalan Urheilijoita vastaan. Joukkueen peräsimeen tuli tälle kaudelle KuPSin kakkosvalmentajana usean vuoden luotsannut Harri Ylönen.

”Hienoa, että Harri palasi valmennushommiin takaisin parin vuoden tauon jälkeen. Toivalan kanssa meillä on ollut vahva viha-rakkaussuhde. Tai no oikeastaan vain vihasuhde. Niitä otteluja odottaa kovasti.”

Toivalan Urheilijoiden riveihin SiPSistä ovat siirtyneet kapteeni Ville Salmela ja Toni Pehkonen.

Warkaus JK rakentaa omien pelaajien varaan

Warkaus JK rakentaa Kolmosen runkoa pitkälti oman kaupungin pelaajista. Päävalmentaja Veli-Matti Mensonen vahvistaa, että viime kaudella Kuopiosta tullut kolmikko Riku Venäläinen, Joona Kemppainen ja Miikka Pasanen ei jatka joukkueessa. Muita varmoja lähtijöitä ei ole.

Mensonen kertoo, että viime kauden pelaajista Alvari Puustinen on Kakkosessa pelaavan FC Vaajakosken testissä.

Viime kaudella Kakkosta JIPPO:n riveissä pelannut Segun Ikudehinbu ei ole ollut seuran neuvotteluissa.

”Hän asuu Varkaudessa ja pelaa futsalia. Emme ole olleet yhteydessä häneen. Katsotaan tilannetta myöhemmin. Uskon, että hän haluaa pelata ylemmillä sarjatasoilla.”

Klubin valmennustrion muodostavat Veli-Matti Mensonen apunaan pelaaja-valmentajat Vili-Petri Vänttinen ja Jukka Rantanen. Viime kaudella MP:ssä pelannut Vänttinen voidaan laskea seuran ainoaksi hankinnaksi. Tosin Vänttinen pelasi jo viime kauden lopun lainasopimuksella Varkaudessa.

Vänttisen ja Rantasen lisäksi Mensonen nostaa nykyjoukkueesta johtavaksi pelaajaksi kahtena viime vuotena joukkueen maalipörssin voittaneen Ville Raution.

”Kasassa on tällä hetkellä 22 sopimusta. Sopimuspelaajissa uusia ovat kuusi B-junioreista yli-ikäiseksi kasvanutta pelaajaa.”

”Treenirengissä on viime kauden pelaajia, joilla ei ole vielä sopimusta. Lisäksi houkuttelemme paria ylempänä pelannutta paluumuuttajaa. Tilanne niiden suhteen on vielä auki.”

Mensonen laskeskelee, että Kolmosen edustusjoukkueeseen tarvitaan noin 20 pelaajaa. Lisäksi Nelosessa pelaavaan kakkosjoukkueeseen eli WJK/Klubi Akatemiaan noin 15 pelaajaa.

Mensonen valmensi viime kaudella juuri kakkosjoukkuetta. Warkaus JK:n edustuksen päävalmentaja Mensonen nähtiin kausilla 2009-2011, jolloin varkautelaisseura pelasi Kakkosessa.

”On ollut mukava palata taas edustusjoukkueen päävalmentajaksi. On hyvä valmentaa oman kylän poikia. Minulla on luotto kova joukkueeseen. Uskon, että tulemme olemaan vähintään sarjataulukon puolessa välissä.”

Mensonen uskoo, että joukkue on koossa viimeistään maaliskuussa.

”Olen kuullut huhuja, että Itä-ja Keski-Suomen Kolmonen alkaisi tänä vuonna 24. huhtikuuta.”

Warkaus JK:n harjoitusotteluohjelma on jo selvillä. Se pelaa harjoitusotteluja muun muassa Mikkelissä ja Savonlinnassa. Samassa Kolmosen lohkossa pelaavia joukkueita se ei Mensosen mukaan kohtaa.

Warkaus JK ei osallistu tänäkään vuonna Suomen cupiin eikä Regions Cupiin.

”Se on ollut jo monta vuotta seuralta peripäätös, sillä cupissa kustannukset tulevat liian kalliiksi.”

Kingsillä akuutti maalivahtipula

Omalla pelaajaurallaan maalivahtina pelannut Kingsin päävalmentaja Petri Kuikka heittää ilmoille vanhan sanonnan ”suutarin lapsella ei ole kenkiä.”

”Maalivahdin löytäminen Kuopion alueelta on vaikeaa. Maalivahtipula on tällä hetkellä akuutti. Tatu Kiiliäinen muutti etelämmäksi ja jatko on epävarmaa. Kiiliäisen käyminen harjoituksissa ja peleissä vaikeutui jo viime kauden lopulla. Atte Heikkinen pohtii myös jatkoaan.”

Kuikka törmäsi maalivahtihaasteeseen jo viime kaudella.

”Viime kaudella meillä taisi pelata viisi eri maalivahtia. SiPS-peliin saimme maalivahdin kahdeksannella yrittämällä, kun siirtoikkuna oli jo mennyt kiinni. Saimme onneksi Henri Väätäisen tolppien väliin. Hän ei ollut pelannut pariin vuoteen”, Kuikka muistelee.

Viime kaudella Kings sijoittui sarjanousijana upeasti viidenneksi. Se ei ollut yllätys Kuikalle.

”Kun katsoo rosteria mikä meillä oli, ei sitä voi yllätyksenä pitää. Meillä oli kokeneita pelaajia kapteeni Simo Sirviön ja parhaan maalintekijän Esa-Pekka Vartiaisen johdolla, jotka ovat pelanneet ylemmillä sarjatasoilla. Lisäksi omat nuoremme pystyivät kantamaan hyvin vastuuta. Sarja oli tasainen KuFun ja PK-37:n jälkeen. Tuntui, että pelit voivat kääntyä miten vain.”

Kuikka kertoo, että varsinaisia pelaajasopimuksia Kingsillä ei vielä ole. Kymmenkunta viime kauden pelaajaa on näyttänyt vihreää valoa jatkolle. Myös Kings tähyilee vahvistuksia SiPSin suunnalta.

”Muutama pelaajaa miettii jatkoaan. Pari pelaajaa ilmoitti lähtevänsä KuKiin. Haluamme jatkaa yhteistyötä Nelosessa pelaavan LiPan kanssa viime kauden tapaan. Siellä pelaa muutamia hyviä pelaajia.”

Kuikka kertoo, että seuran vuosikokous pidetään lähiaikoina, jonka jälkeen voi odotella myös pelaajasopimuksia.

Mainokset

Posted on tammikuu 11, 2016, in Kolmonen, Muu jalkapallo and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: